45 procent af dem, der inden start på en videregående uddannelse sidste år havde haft et job som pædagogmedhjælper, siger i ny undersøgelse, at oplevelser i jobbet afskrækkede dem fra at læse på pædagoguddannelsen.

Oplevelser i velfærdsjob afskrækker unge fra at læse videre

Rigtig mange unge stifter bekendtskab med arbejdet som pædagog, lærer eller i ældreplejen via vikarjob i deres sabbatår, men omkring halvdelen svarer, at deres oplevelser har afskrækket dem fra at vælge en uddannelse inden for faget. Det viser en ny EVA-analyse.

KL: Risiko for endnu større mangel på pædagoger

Der er udsigt til, at kommunerne vil få endnu sværere ved at få besat pædagog-stillinger. Det fremgår af ny fremskrivning. 'Kommunerne skal handle nu for at forebygge stor mangel på pædagoger,' siger KL-direktør.
Hans Peter Rønn Bolding forslår at indføre fratrædelsessamtaler inden for social- og ældreområdet i Ærø Kommune for at sikre feedback på kommunen som arbejdsplads.

Kommune vil høre sandheden fra fratrådte medarbejdere

Ærø Kommunes viceborgmester vil igangsætte en ordning med tilbud om farvel-samtaler til de medarbejdere, der siger deres job op i kommunen. Det skal give en større viden om, hvad den kommunale arbejdsgiver kan gøre bedre. En god ide, mener professor.
Blandt andre yngre pædagogmedhjælpere under 40 år på daginstitutioner oplever større mistrivsel på jobbet end deres ældre kolleger.

Nye tal: Dårlig trivsel plager yngre ansatte i velfærden

Er du under 40, mistrives du sandsynligvis mere end din ældre kollega. Det viser en ny undersøgelse blandt FOA’s medlemmer. Forsker peger på mere anerkendelse og feedback som en del af løsningen.
Silkeborg Kommune har haft succes med en strategi, der har fået flere sosu'er til at gå op i tid.

Kommune formår at få flere sosu’er til at gå op i tid

Silkeborg Kommune har via en systematisk indsats fåret flere sosu'er til at gå op i tid. En bred vifte af indsatser har hjulpet med at afbøde manglen på personale.

Pædagogandelen er i frit fald: Det er et svigt, mener ekspert

Pædagoger er nu i mindretal blandt ansatte i daginstitutionerne. Børn, forældre og personale bliver svigtet, mener lektor Lone Svinth. Det betyder dårligere kvalitet, advarer BUPL’s formand. Se kort over, hvor manglen på pædagoger er størst.
Hussai Karger er en af de ufaglærte, der både har fået arbejde på fuldtid og fem timers uddannelse med løn hver uge. "Vi er rigtig glade for vores job, kolleger og borgerne," siger hun til Viden på Tværs.

Win-win: Ufaglærte uddanner sig til sosu og arbejder fuldtid

I Høje-Taastrup Kommune tager man ufaglærte ind i ældreplejen - ansætter dem på fuldtid og hjælper dem med at komme i gang med at uddanne sig til sosu-hjælpere.
Det er utrygt at aflevere sit barn i en institution, hvis der er ingen eller for få pædagoger på arbejde, mener Signe Nielsen formand for FOLA.

Forældreorganisation: Luk børnehaver uden pædagoger

Børnehaver og vuggestuer uden tilstrækkeligt uddannet personale bør lukkes ned. Sådan lyder udmelding fra FOLA (Forældrenes Landsorganisation). 'Hvis der ikke er uddannede pædagoger i dagtilbud, kan de ikke leve op til den kvalitet, der skal være,' siger formand.
Der er tiltagende mangel på pædagoger i børnehaverne. På den baggrund forsøger man at få dem op i tid i Odsherred og har gang i en interessant proces.

Proces med ‘drømmeskemaer’ har fået pædagoger op i tid

En proces med at lytte til medarbejderne kan få pædagoger til at gå op i tid. Det viser erfaringer fra Odsherred Kommune, som blev præsenteret på topmøde.
Thomas Medom (SF) lovede, at Aarhus Kommune ville leve op til minimumsnormeringerne allerede i 2022 - to år før alle andre kommuner. Det er dog ikke lykkedes.

Lovede flere pædagoger – men det går den stik modsatte vej

Rådmanden for børn og unge i Aarhus lovede, at kommunen inden udgangen af 2022 levede op til minimumsnormeringerne. Nye tal viser dog, at kommunen ikke er nået i mål.
Pædagogisk assistent Frederikke Andreasen begynder 1. februar på uddannelsen til meritpædagog hos VIA i Holstebro.

Meritpædagoger får lov at få løn

19 medarbejdere fra Holstebro Kommune begynder at læse til pædagog på merituddannelsen i Holstebro fra 1. februar. Det skriver Holstebro Kommune. Det nye hold studerende fra Holstebro og Lemvig komm...
Sosu-studerende mener, at jobgarantien i Svenborg Kommune allerede er der, da der i forvejen søges faglært personale i stort set hvert eneste ældretilbud.

Studerende: Kommune udsteder unødvendig jobgaranti

I Svendborg Kommune har byrådet besluttet, at studerende på sosu-uddannelserne skal sættes en jobgaranti i udsigt inden for kommunegrænsen efter endt uddannelse. Studerende mener dog, at der allerede er garanti for at få et job i sektoren på grund af manglen på sosu'er.