Nu diskuterer de også i Næstved, om kommunerne skal afgive det specialiserede socialområde.

Flere kommuner vil af med socialområdet

Flere og flere kommuner vil af med det specialiserede socialområde. Nu diskuterer de også i Næstved, om kommunerne skal afgive området, mens en gruppe borgmestre også åbner for at tage området fra kommunerne.
De Radikale vil tage de højtspecialiserede tilbud fra kommunerne og give til regionerne.

R vil tage højt specialiserede tilbud fra kommunerne

På trods af handicapforhandlingerne stadig er i gang, melder De Radikale nu klart ud. De er klar til et opgør med organiseringen på handicapområdet og vil flytte den højeste specialiserede del til regionerne.

Store besparelser: Flere kommuner sparer på handicapområdet

Flere kommuner er i fuld gang med at spare på det specialiserede socialområde. Kommuner som Haderslev og Hedensted skal finde over 30 millioner kroner.
I Slagelse Kommune er økonomien presset. Særligt på grund af udgifterne til det specialiserede socialområde. På billedet ses borgmester Knud Vincents (V).

Socialområdet får Slagelse til at bede om hjælp fra minister

Borgmester Knud Vincents (V), Slagelse Kommune, henvender sig nu på vegne af økonomiudvalget til indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) for at anmode om møde.
Regeringen sender en stor socialpolitisk regning til efter valget.

Analyse: Tre socialpolitiske problemer, der er lagt død indtil valget

Socialområdet får med det kommende folketingsvalg endnu engang en lang næse. Vi ser nærmere på tre udfordringer, der sparkes til hjørne til efter valget.

Socialområdet får næsten 25 kommuner til at søge om særtilskud

Omkring 25 kommuner peger blandt andet på udgifterne på det specialiserede socialområde som årsag til, at de søger om et særtilskud fra Indenrigsministeriet. Se hvilke kommuner, og hvor meget de søger her.
Forhandlingerne på handicapområdet fortsætter nu efter sommerferien.

Handicapforhandlingerne udskudt til efter sommerferien

Regeringens forhandlinger på handicapområdet er nu udskudt til efter sommerferien. 'Ministeren har ikke fremlagt nogle bud på, hvordan hun vil løse de centrale problemer på området,' siger Enhedslisten.
Økonomiaftalen mellem KL og regeringen giver ingen håb for handicappede. Det vurder fra venstre KL-formand Martin Damm, formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen og SF's handicapordfører Charlotte Broman Mølbæk.

Nøglepersoner: Det ser mørkt ud for handicappede

På trods af lang tids protest og regeringens forståelsespapir så skal de handicappede ikke regne med bedre forhold. Det vurderer KL, Danske Handicaporganisationer og SF i kølvandet på økonomiaftalen. Og så kommer KL med en erkendelse.
Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) mener, at regeringen har holdt hånden under velfærden - trods behov for kommunale besparelser i 2023.

Indenrigsministeren: Vi har altså løftet velfærden bredt set

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) afviser kritik af, at regeringen overdriver velfærdseffekt af økonomiaftalen og fastholder, at aftalen holder hånden under velfærden.
Social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S), mener, at den nye økonomiaftale sætter velfærden under pres.

Socialdemokratisk rådmand: Økonomiaftalen sætter velfærden under pres

Den nye økonomiaftale kommer til at lægge et pres på velfærdssystemet. Sådan lyder dommen fra social- og beskæftigelsesrådmand, Anders Winnerskjold (S), i Aarhus Kommune.
I Faaborg-Midtfyn er det lykkedes dem at tøjle udgifterne på socialområdet.

Nu kan man se resultaterne: Faaborg-Midtfyn tøjler udgifterne på socialområdet

'Vi gør ikke det her for at spare penge, men for at have penge nok.' Sådan siger socialchef Tina Wahl fra Faaborg-Midtfyn, efter det er lykkedes kommunen at få bedre styring med udgifterne på socialområdet.

Ny rundspørge: Flere end ni ud af ti byrådsmedlemmer vil prioritere handicapområdet

Flere end 90 procent af de byrådsmedlemmer, der svarede på rundspørgen, mener, det er vigtigt eller meget vigtigt at prioritere borgere med handicap.