Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) gruer for store besparelser, der kommer til at gå hårdt ud over kommunens service til borgerne.

Borgmester om besparelser: Borgerne må overveje, hvad de skal kræve af kommunen

Med endnu en sparerunde i Svendborg Kommune på tegnebrættet opfordrer borgmesteren nu borgerne fra især middelklassen til at tænke nøje over, hvad de skal bede kommunen om af ydelser fremover.
Lukkedage i Langeland Kommunes børnehaver og SFO'er er besparelser, som ikke er til at komme udenom, siger udvalgsformand.

Kommune udvider lukkedagene – familier skal køre 120 kilometer ekstra hver dag

Der bliver længere til og fra daginstitutioner og SFO'en i Langeland Kommune for forældre, der skal have passet børn i og op til ferieperioder. Udvalgsformand modtager gerne input fra utilfredse forældre.

Kommunerne vil bruge flere penge på folkeskolerne

Samlet set regner kommunerne med at tilføre lidt over en halv milliard mere til landets folkeskoler her i 2023. Det betyder generelt flere penge pr. 6-16-årig. Nogle kommuner planlægger dog besparelser.

Trods flere midler vil mange kommuner bruge færre penge pr. ældre

Kommunerne vil bruge færre penge pr. ældre i 2023, selvom de samlede udgifter til ældre stiger. Det skyldes en stigning i antallet af ældre borgere over 65 år.

København sidder stadig på næsten hver femte anlægskrone

De netop offentliggjorte kommunale budgetter viser enorme forskelle i kommunernes anlægsudgifter for 2023. København sidder stadig på broderparten af anlægsrammen. Se tal for alle kommuner her.

Alle budgetter offentliggjort: Sådan udvikler servicen sig i de enkelte kommuner

Mens et mindre antal kommuner skærer benhårdt i deres service fra 2022 til 2023, så er der ingen kommuner med store stigninger. Se tal for din kommune her.
"Målet er, at budget og regnskab skal ligne hinanden – ligesom de plejer i Jammerbugt Kommune," udtaler borgmester Mogens Christen Gade (V) og næstformand i Økonomiudvalget Diane Aarestrup (S).

Endnu en kommune må genåbne budgettet og spare

Stærkt stigende udgifter til blandt andre ældre og handicappede får nu også Jammerbugt Kommune til at genåbne sit budget for i år. Nu skal der findes besparelser for 45 mio. kr. Det handler om at ramme en 'fornuftig økonomi'.
Bare to uger efter sin tiltrædelse foreslår Kertemindes nye kommunaldirektør Inger Marie Vynne en akut spareplan for at stoppe et truende dræn i kommunekassen.

Budgetchok i kommune: Samlede besparelser på fem-syv procent af servicerammen i 2023

Kerteminde Kommune er ramt af tre alvorlige forhold, og nu foreslår kommunaldirektør derfor akut opbremsning i alle udgifter. Mange andre kommuner kan følge efter.
Peter Hansted (S), borgmester på Ærø, er enige med andre borgmestre i landet, at der allerede sker helt konkret besparelser ude i kommunerne nu.

Spareproces i kommuner ruller allerede fra januar i år

Kommunerne venter ikke på, at regeringen melder ærligt ud om besparelser på velfærden. De er allerede i gang med at planlægge besparelser for 2023, og mange genbesøger deres budget.
Kommunernes budgetter for 2023 er langt fra smertefrie. I for eksempel Korsør kommer de til at vinke farvel til Tårnborg Skole som følge af det vedtagne budget for 2023 i Slagelse Kommune.

Her sparer kommunerne i 2023

Kommunerne kommer til at spare mange steder i 2023, viser en gennemgang foretaget af NB-Kommune. Der bliver sparet på alt fra store udgiftstunge byggerier til meget små poster som lejrskoler. I flere kommuner ved man allerede nu, at budget 23 skal genåbnes i begyndelsen af det nye år. Se forskellige kommuners sparetiltag her.
Politikerne på rådhuset i Slagelse er pisket til at fyre medarbejdere, og det slutter nok ikke, for der skal stadig spares millioner i kommunens budget.

Kommune fyrer 65 ansatte – flere ventes på vej

Den økonomiske krise i Slagelse Kommune har nu nået kontorerne på rådhuset og ansatte i ældreplejen. 65 medarbejdere er blevet opsagt. Kommunaldirektøren varsler, at der kan være flere fyringer på vej i det nye år.

Pengene fosser ud af kassen i Hørsholm – nu stopper flertal en række anlægsprojekter

Selv med optimistiske forudsætninger står Hørsholm Kommune i Nordsjælland ifølge ny prognose til at blive sat under administration i 2025, hvis ikke politikerne gennemfører nye massive spareplaner. Der var krisemøde i Økonomiudvalget torsdag.