SVM-regeringen har som en del af dens regeringsgrundlag meddelt, at den vil afskaffe en helligdag for at betale for øgede forsvarsudgifter.

S-borgmestre frygter forringelser i velfærden med sløjfet helligdag

Borgmestre ønsker flere penge til kommunale udgifter, hvis helligdag fjernes. Minister vil ikke love noget.
Mary Fonden lancerer tirsdag et nyt ensomhedsprojekt. "Vi skal finde de unge, som føler sig svært ensomme, og sikre, at de får et tilbud, som matcher deres unikke behov," siger direktør i fonden Helle Østergaard.

Kommuner vil opspore unge og hjælpe dem ud af ensomhed

Vejle, Esbjerg og Ballerup vil som de første kommuner undersøge unge for ensomhed. Skræddersyet støtte følger.
Odense har valgt at klage over, at den internationale anerkendte børnebogspris opkaldt efter bysbarnet og eventyrforfatteren H.C. Andersen har russeren Anastasia Arkihipova i front for juryen.

Odense klager over russer i front for H.C. Andersen-pris

Russer med tilknytning til krigspropaganda er formand for den jury, der skal udpege anerkendt børnebogspris. Det er uforeneligt med værdigrundlaget, siger borgmesteren.
I februar 2020 ramte massive oversvømmelser blandt andet en kolonihaveforening i Holstebro, da Storå gik over sine bredder. Senest gik Storå over sine bredder i februar 2022. Klimasikring har været med til at holde vandet stangen i denne omgang.

Millioninvesteringer i dæmninger virker under store regnskyl

Kommunal klimasikring virker, men der er behov for at investere yderlige, hvis vandet skal holdes stangen.
I stedet for at skrotte plan om at udflytte studiepladser på velfærdsuddannelser bør man ifølge Landdistrikternes Fællesråd give initiativet mere tid til at få effekt.

Regering dropper at flytte velfærdsuddannelser til mindre byer

SVM-regering opgiver nu at udflytte velfærdsuddannelser. Landdistrikterne kalder det panik og vil give udflytningen af uddannelserne tid til at nå at blive populær, før planen droppes.
Den radikale kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard, beskyldes af ansatte for at have en utilregnelig ledelsesstil. Nu indkaldes overborgmester til møde.

Overborgmester takker nej til krisemøde om dårligt arbejdsmiljø

R-borgmester beskyldes af ansatte for at have en utilregnelig ledelsesstil. Det skriver mediet Frihedsbrevet.
Mange af landets kommuner er ikke nået i mål med ny affaldsordning inden for tidsfristen.

En tredjedel af landets kommuner udskyder affaldsordning

35 kommuner mangler tilstrækkeligt med spande og skraldebiler for at kunne indføre affaldsordning. De har derfor søgt om en forlænget frist.
Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), som også er formand for Kommunernes Landsforenings udvalg for arbejdsmarked og borgerservice, mener, at den nye regering tager det i den forkerte rækkefølge, når den taler om besparelser på beskæftigelsesområdet, før den taler om, hvad der skal erstatte jobcentrene.

Kommuner mangler afklaring om jobcentrenes erstatning

Det bekymrer KL, at man taler om besparelser, før man taler om ny beskæftigelseslovgivning.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) medgiver, at pulje til varmehjælp ikke virker optimalt.

98 ud af 100 millioner kroner til varmehjælp samler støv

Kommuner kunne søge penge fra pulje, som skulle hjælpe udsatte borgere, eksempelvis kontanthjælpsmodtagere. Men der har næsten ikke været noget træk på puljen. Ny minister lover forbedringer.
Knap otte ud af ti kommuner har i år enten aflyst eller reduceret den kommunale julebelysning i forhold til tidligere år på grund af energikrisen. Det viser en ny rundspørge fra Momentum.

De fleste kommuner har droppet eller skruet ned for julebelysning

Ifølge rundspørge har 78 procent af landets kommuner enten droppet julebelysning eller afkortet perioden.

Historisk: Socialdemokratiet danner regering med Venstre og Moderaterne

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne præsenterer her onsdag sit regeringsgrundlag og i morgen ministrene. 'Der er en million ting, hvor I alle sammen kommer til at blive overrasket,' siger fungerende statsminister Mette Frederiksen.
Datatilsynet forlænger frist til behandlingen af en sag om skolers brug af et program på Chromebooks, så kommuner kan sende mere materiale ind

Datatilsynet giver kommuner ny frist i Chromebook-sag

Flere kommuner får til slutningen af januar til at bevise, at deres brug af Google Workspace er lovligt.