Dyre enkeltsager på socialområdet belaster kommuner meget forskelligt

Nye tal fra KL og Komponent viser, at de meget dyre enkeltsager belaster kommunerne meget forskelligt. Mens nogle kommuner kun har halvt så mange dyre enkeltsager, så har andre det dobbelte. Se tallene fra 47 kommuner her.
I FOA-undersøgelse fortæller ansatte i ældreplejen, at de oplever, at det er lettere at få ydelser efter sundhedsloven end efter serviceloven, siger sektorformand Tanja Nielsen.

FOA: Ældre og ansatte er i klemme mellem to love

40 procent af de ansatte i ældreplejen oplever, at dobbeltlovgivning spænder ben for at yde den rigtige pleje. Det viser en ny undersøgelse fra FOA.
Sophie Løhde (V) mener godt, at kommunerne kan finde tre milliarder kroner på administrationen. Hun henviser i Folketingssalen til, at kommunaldirektører selv har sagt, at det godt kan lade sig gøre at lave besparelser på området.

Sophie Løhde: Kommunaldirektører har selv bekræftet, at der kan spares på administration

Indenrigs- og sundhedsministeren mener godt, at kommunerne kan finde milliardbesparelser på administration. Hun henviser til, at kommunaldirektørerne selv har bekræftet, at det er muligt at spare på området.
Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen efterlyste ærlighed, da NB-Økonomi bad regeringstoppen kommentere på løfter fra socialministeren om bedre hjælp til person med handicap , som står i skærende kontrast med den gældende økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne.

Regeringstop undsiger løfter fra socialministeren

Regeringstoppen undsiger løfter om bedre hjælp til personer med handicap fra socialministeren og reducerede udtalelserne til en ambition.

Laveste langtidsledighed i 27 år: ‘Det er en fantastisk udvikling’

Antallet af langtidsledige fortsætter med at falde, og i december 2022 var tallet lavere end nogensinde. Se udviklingen i din kommune.
Hos Landsorganisationen for Sociale Tilbud er direktøren bekymret, for den retorik vi har om de mennesker, der ligger bag de såkaldte særligt dyre enkeltsager.

De meget dyre enkeltsager er som trafikulykker i slowmotion

'Det er ikke interessant, om det er offentlige eller ikke-offentlige tilbud, der løser de særligt dyre enkeltsager for kommunerne.' Sådan lyder budskabet fra to brancheorganisationer.
Ringborgen Trelleborg ved Slagelse bliver måske sammen med andre ringborge udpeget til verdensarv.

Danske seværdigheder nomineres til verdensarv

FN's kulturorganisation UNESCO har sat datoer på sit årlige møde i Verdensarvskomiteen, hvor der skal udpeges nye monumenter og områder til seværdighedernes Champions League. Og danske ringeborge er...

To store kommuner: Ingen CO2-udledende busser efter 2025

Kommunerne København og Frederiksberg er gået sammen om at sætte strøm til de sidste fem buslinjer i 2025. Dermed er kommunerne klar til 100 procent nulemissionsbusser inden udgangen af 2025.Om et p...

Frederikshavn Kommune scorer stort datacenter

Til stor glæde for Frederikshavn Kommune har det californiske firma Prime Data Center fået øje på Sæby. Her vil det amerikanske firma ved siden af Sæby Varmeværk placere et 100.000 kvadratmeter stor...
Hørsholm Kommune har ulovligt skåret i hjemmehjælpen til 726 borgere. En række andre kommuner er også under Ankestyrelsens lup for ikke at leve op til lovgivningen.

Kommune må bide i det sure æble og revisitere 726 ældre borgere

Hørsholm Kommune har ulovligt skåret i rengøringen og sengetøjsskift hos 726 ældre borgere. Borgmester forklarer, at forvaltningen har begået fejl og vil nu rette op. En række andre kommuner granskes for tiden af Ankestyrelsen for lovbrud.
"Der kommer hele tiden nye ting frem, som vi ikke fik at vide. Man kan godt få den tanke, at der er nogen, der ikke vil have, at byrådet ved det her, selv om de har ret til det," siger rådmand Morten Thiessen (K) til Nordjyske.

Rådmand kræver svar om borgmester-penge til tv-station

Rådmand i Aalborg Kommune forventer forklaring fra borgmesteren, når Økonomiudvalget mødes på mandag. Det handler om en sag, hvor kommunen økonomisk har støttet produktioner på TV2 Nord. 'Man kan godt få den tanke, at der er nogen, der ikke vil have, at byrådet ved det her,' siger rådmanden.
"Jeg er kvinden dybt og evig taknemmelig," skriver borgmester Michael Ziegler om en chilensk kvinde, der vil donere stamceller til ham.

Kræftramt borgmester: TAK til donor for stamceller

Den leukæmi-ramte borgmester Michael Ziegler glæder sig over, at en chilensk kvinde vil donere stamceller til ham. 'Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på, hvor jeg ville være, hvis hun ikke havde truffet valget om at lade sig registrere som stamcelledonor,' skriver borgmesteren.