Som den første kommune serverer Læsø nu et gratis, varmt måltid for skolens elever. På ordningens første dag stod der lasagne på menuen.

Første kommune serverer gratis, varm skolemad

Som den første kommune i landet har Læsø Kommunes byråd besluttet, at der skal serveres varm mad i frokostpausen på øens eneste skole. Forsker er begejstret for beslutningen.
Hvorfor skal kommunerne indrapportere om antallet af minutter, som børnene bevæger sig i løbet af dagen? Det spørger lærernes formand Gordon Ørskov Madsen om, som et konkret eksempel på overformynderi.

Lærerformand: Der skal stilles færre krav til kommunernes håndtering af skolerne

Kommunerne skal fortsat spille en stor rolle for folkeskolerne. Men Folketinget skal droppe nogle af sine rigide krav. Det mener formanden for lærerne i vigtig debat.

Tilflyttere kan køre gratis med bussen

Fire jyske kommuner er med i et nyt pilotprojekt hos Sydtrafik, hvor tilflyttere bliver tilbudt fri rejse med rejsekortet i den kollektive trafik i to måneder. Kommunerne er Fredericia, Esbjerg, Var...

Kommune: Ejere af elbiler må indstille sig på tidsbegrænset parkering

I flere kommuner er det et problem, at elbiler bliver holdende længe på parkeringspladser, efter at de er blevet ladet op. På den baggrund vil Vejen Kommune nu med skilte indskærpe begrænsningerne p...

Kommune betalte for medarbejders festival og øl

En medarbejder i Københavns Kommunes Kultur- og Frritidsforvaltning har været på fire dages  kompetenceudvikling på rock-festivalen Copenhell, og her betalte forvaltningen desuden for øl til 1....
Politikerne i Københavns Kommune har tidligere uden held forsøgt at få tilladelse fra den tidligere regering til at legalisere cannabis i hovedstaden.

Politisk flertal i København vil afkriminalisere hårde stoffer

København skal være forsøgsby for afkriminalisering af hårde stoffer til eget forbrug, mener politikere.
Simon Spies Plads har været udsat for hærværk flere gange. Blandt andet er skiltet, hvor der står Simon Spies Plads, blevet pillet ned, og der er også blevet malet graffiti på pladsen.

Simon Spies Plads i Helsingør beholder navn efter afstemning

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn.
Borgerbudgetter har både plusser og minusser,lyder det fra kommunalpolitikere. Fra venstre: Anne Møllegaard Mortensen, Faaborg-Midtfyns Kommune, Marianne Olsen, Næstved Kommune og Ulrik John Nielsen, Egedal Kommune.

Blandede erfaringer med borgerbudgetter: Der er bump på vejen

BYRÅDET: Borgerbudgetter har været på den politisk radar både kommunalt og på Christiansborg de senere år. Men det er stadig så som så med udbredelsen, og det kan administrativt være bøvlet, viser en rundringning.
Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) gruer for store besparelser, der kommer til at gå hårdt ud over kommunens service til borgerne.

Borgmester om besparelser: Borgerne må overveje, hvad de skal kræve af kommunen

Med endnu en sparerunde i Svendborg Kommune på tegnebrættet opfordrer borgmesteren nu borgerne fra især middelklassen til at tænke nøje over, hvad de skal bede kommunen om af ydelser fremover.
Det er med skepsis, at KL snart gerne ser regeringen melde klart ud, hvad den vil i forhold til frisætning af kommunerne. Det fortæller formanden for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen.

Bliver alle kommuner frisat på et område i år?

Får alle kommuner i år mulighed for at blive frisat på ét velfærdsområde, sådan som den forrige regering stillede i udsigt? Det spørgsmål presser sig på. Kommunerne vil snart gerne vide, hvad de skal planlægge efter, fastslår KL-udvalgsformand.
Flere fædre har stor interesse for tilbud, hvor de kan møde ligesindende og tale om glæderne og udfordringerne ved at være blevet forældre.

Stor interesse for tilbud til nybagte fædre

Det er forventningen, at de nye barselsregler får endnu flere fædre til at tage barsel. Middelfart Kommune oprettede i 2022 mindst 19 fædregrupper efter stigende efterspørgsel.
Det er utrygt og belastende for de ældre, hvis de tit skal plejes af vikarer, mener Ældre Sagen.

Kommuner bruger markant flere penge på vikarer i ældreplejen end for fem år siden

Flere kommuner i Østjylland har mangedoblet deres udgifter til vikarer i ældreplejen i løbet af de seneste fem år. Det er stærkt bekymrende, mener Ældre Sagen.