Internationale valgobservatører udtrykker blandt andet bekymring over, at borgmestre og lokalpolitikere er med til at tælle stemmer op i de kommuner, de selv stiller op i ved kommunalvalg.

Valgobservatører rejser adskillige bekymringer om KV21

Internationale valgobservatører rejser i ny rapport bekymring over blandt andet reglerne for partistøtte, hadefulde ytringer på sociale medier og politikernes deltagelse i stemmeprocessen ved kommunalvalg.

Ny analyse: Unge, kvinder og etniske minoriteter chikaneres i lokalpolitik

Særligt unge, kvinder og etniske minoriteter blev chikaneret ved kommunalvalget i november. Ishøjs borgmester, Merete Amdisen (S), oplever en forråelse af debatten.
Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune ønsker ikke, at der skal flere bindende kommunale valg i gang. Det er dyrt, og han hylder det repræsentative demokrati, lyder argumentet.

Kommunale folkeafstemninger kan koste kommunerne millioner

Kommunale folkafstemninger koster over en million kroner per gang. Kommer der mange om året, så frygter borgmestre, at det går fra velfærden.
Det skal være slut med Christiansborgspillet, Christiansborgfnidder og mudderkast. Kært barn har mange navne, men nu har S-borgmester Holger Schou Rasmussen fra Lolland fået nok. Ellers må man udskrive valg, mener han.

S-borgmester: Udskriv valg, hvis der ikke kommer øget arbejdsudbud

Udskriv valget nu, hvis Christiansborgfnidder fortsætter hos regeringen og blå blok omkring en aftale om øget arbejdsudbud. Det er dysfunktionelt, det der foregår på Christiansborg lige nu, mener socialdemokratisk borgmester.
Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune, er utilfreds med udligningsreformen, som har fået Hørsholms kommuneskat til at stige. Men det fyldte ikke meget i den borgerlige kommune valgkampen, fortæller han.

Skat fyldte ikke til valget i blå udlignings-kommuner

Skat fyldte ikke alverden som tema til kommunalvalget. Dog kunne flere borgere ikke forstå, at de skulle betale mere i skat, fordi der skulle flyttes penge til andre kommuner.
Mia Nyegaard (R), socialborgmester i Københavns Kommune, har fået nok af regeringens modstand mod konsulenter. Hun mener, at der er masser eksempler på, at det kan være en god idé med konsulenter.

Radikal borgmester vil stoppe jagten på konsulenter

Det er ikke nødvendigvis et populært forslag. Men genvalgt, radikal borgmester vil stoppe regeringens klapjagt på eksterne konsulenter og bringe nuancer frem i debatten om udbud og eksterne leverandører.
Martin Damm (V) og Jacob Bundsgaard (S) vil efter alt at dømme bytte roller i KL, så Martin Damm bliver den nye formand og Bundsgaard bliver næstformand. Det sker efter det afgørende mandat i KLs bestyrelse hos Radikale har valgt at pege på Damm.

Martin Damm overtager formandsposten i KL

Radikale Venstre vælger at pege på den nuværende næstformand i KL Martin Damm (V) til den kommende formandspost næste år. Nu får han ros af både Radikale og Socialdemokratiet.
I 2017 fik Venstre i Kolding 46,4 procent af stemmerne med nuværende borgmester Jørn Pedersen (V) i spidsen. Ved valget i går fik Venstre med Eva Kjer Hansen som spidskandidat 31,8 procent af stemmerne, og det udløste et tab af fire mandater.

Venstre mister halvdelen af otte borgmesterposter med ny kandidat

Otte Venstre-kommuner havde ny spidskandidat ved kommunalvalget. Kun fire Venstre-kandidater formåede at generobre borgmesterkæderne.
Søren Pape, partiformand for Konservative, kan godt være glad. Partiet har snuppet indtil flere overraskende borgmesterkæder. Partiet kan til gengæld miste Frederiksberg efter 112 års konservativt styre.

Flere partier mister borgmesterkæderne efter afgående borgmestre

Flere partier har ikke kunnet bibeholde borgmesterkæderne efter afgående og populære borgmestre. Både Kolding, Vejen og Bornholm skifter til konservative borgmestre.
Hvad har den tidligere amerikanske præsident Thomas Jefferson med det danske kommunalvalg at gøre? Det kan du få svar på, da NB-økonomi gennemgår den d'Hondske metode, som er valgmatematikken bag mandatfordelingen i partierne til danske valg.

Forstå den d’Hondtske metode på fem minutter

Det kan være svært at regne ud, hvem der er valgt til kommunalvalgene. Her kan du læse om logikken bag valgmatematikken, der hedder den d'Hondtske metode.
Tillid er altgørende, hvis man skal gøre sig forhåbninger om borgmesterkæden.

Tre borgmestre: Tillid er vigtigst for en konstitueringsaftale

Vil du have de gyldne kæder. Så skal folk kunne stole på dig. Det er det allervigtigste i forbindelse med en konstitueringsaftale, siger tre erfarne borgmestre.
Mette Frederiksen til pressemødet omkring sms-sagen. Sagen om de slettede sms'er kan nu få en negativ indflydelse på det kommende kommunalvalg.

Nu påvirker sms-sagen kommunalvalget

Socialdemokratiet går tilbage i en ny meningsmåling om kommunalvalget. Se udviklingen her. Statsministerens dalende troværdighed og sms-sagen betyder noget for valget i kommunerne, fortæller valgforsker.