Over 30.000 ukrainere har fået opholdstilladelse i Danmark efter særlov.

Borgmestre trodser regeringen og ønsker at ukrainere bliver

Flere borgmestre ser gerne, at ukrainere, der har lyst, kan blive efter krigen - der er brug for arbejdskraft.

Stor forskel på antallet af ukrainske indvandrere i kommunerne – se tallene her

Lemvig og en række kommuner i 'produktionsdanmark' har modtaget markant flest ukrainske flygtninge - typisk tre-fire gange så mange som kommunerne på den københavnske vestegn. Se tallene for din kommune her.
Mange kommuner forsøger at skaffe boliger til flere flygtninge fra Ukraine. Fotoet her er fra en pavillonby i Københavns Kommune.

Kommuner er på udkig efter flere boliger til flygtninge

Der forventes flere flygtninge fra Ukraine, og derfor er kommunerne nu i gang med at finde egnede boliger. I Hørsholm Kommune overvejer man at tage ældreboliger i brug til flygtninge, og i Albertslund opfordrer man private til at udleje værelser eller hele boliger.
Det kan være en økonomisk bet for ukrainske mødre her i Danmark, hvis de er gift med en mand, som er i Ukraine. (Kvinden her er ukrainsk flygtning, men har ikke noget med artiklen at gøre)

Måske får kommuner med Ukraine-dilemma en afklaring

Kommunerne står i et dilemma, når de skal afgøre, hvor stor en ydelse mødre fra Ukraine skal have. En afgørelse, der har stor betydning for flygtningekvinderne. Måske kommer der en afklaring fra regeringen.
Ukrainske flygtningebørn i Danmark må indtil videre leve med, at det kan have meget stor betydning for familiens økonomi, om moderen bor i den ene eller den anden kommune.

Markant forskel på hvordan kommuner stiller ukrainske flygtninge økonomisk

Kommunegrænsen har stor betydning for den økonomi, som kvinder flygtet fra Ukraine har i Danmark. Store kommuner 'straffer' de ukrainske kvinder økonomisk for at have en mand i hjemlandet, mens andre kommuner lader være. Fra forskellig hold opfordres kommende minister til at gribe ind.
Det har været markant dyrere for storbykommunerne at modtage ukrainske flygtninge viser nye tal.

Ukraineudgifter svinger dramatisk mellem kommunetyper

Gennemsnitsprisen for at huse en ukrainsk flygtning er cirka fem gange større i de store byer sammenlignet med mellem- og yderkommunerne.
Selv hvis der kommer flere ukrainske flygtninge hen over vinteren, viser en måling blandt danskerne foretaget af Voxmeter for Ritzau, at de stadig vil have Danmark til at modtage ukrainske flygtninge.

Måling: Danskere vil gerne modtage flere ukrainske flygtninge

Kommuner har svært ved at finde nok boliger. Flertal i befolkningen vil dog gerne modtage flere ukrainere.

Ekstraregning fra ukrainske flygtninge kan nærme sig én milliard kroner

De samlede ekstraudgifter i kommunerne til ukrainske flygtninge ser fra foreløbige data ud til at nærme sig milliarden. Godtager regeringen regningen, så kan den reducere samlet sanktion til kommunerne betragteligt.
"Vi har mere end fuldt hus," siger Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek. Han kritiserer, at hans kommune ikke har fået kompensation fra staten i forhold til de ukrainske flygtninge, som kommunen allerede har modtaget.

Kold vinter kan skabe ukrainsk pres i kommuner

Nato advarer om kold vinter i Ukraine, der kan få flere til at flygte - også til Danmark. Kommunerne forbereder sig og efterlyser hjælp fra staten.
Et kursusforløb i Aarhus Kommune sender snart 20 ukrainske flygtninge ud på plejehjemmene, hvor de kan assistere sosu-medarbejderne.

Aarhus har held med at få ukrainere i sosu-job

Antallet af ukrainske flygtninge, der vælger et job eller et kursusforløb i ældreplejen, har ikke været overvældende, viser nye tal. Men i landets næststørste kommune har man formået at ændre den tendens.
Jens-Kristian Lütken (V) beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune beder nu staten om hjælp til at huse ukrainske flygtninge. Der er ikke nok boliger, og kommunen er i gang med at bygge deres fjerde pavillonby.

Borgmester opfordrer staten til at hjælpe med at huse ukrainere

Næsten 31.000 ukrainske statsborgere har fået opholdstilladelse under særloven siden marts.
En konkret sag, hvor en ukrainsk familie risikerer at blive sat på gaden, har fået Hvidovres SF-borgmester, Anders Wolf Andresen, til at kræve et indgreb fra Christiansborg.

Borgmester i forbøn for ukrainsk familie: Udvid særlov

En særlov, der giver ukrainere, som har været i Danmark siden februar, ophold, skal udvides, siger borgmester.