Langt fra alle kommuner lever op til ministermål om opkvalificering
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards ønske om, at jobcentrene skal sende flere arbejdsløse i uddannelse, virker ikke alle steder. Forleden understregede ministeren igen behovet for, at ufaglærte bliver opkvalificeret. Se udviklingen i din kommune her.
Kreative kommuner forsøger at løse manglen på arbejdskraft
Kommunerne er blevet kreative, når de skal løse manglen på arbejdskraft. Nye aflønnings- og uddannelsestyper dukker op rundt omkring i landet. Læs her, hvad forskellige kommuner har gjort for at få flere hænder.
Voldsomme forskelle: Lang uddannelse skævvrider Danmark
Kun 3,8 procent har en lang videregående uddannelse på Lolland i aldersgruppen 30-34 år i 2021. Andelen er over ti gange så høj i kommuner i og omkring København.
Antal voksenlærlinge steget med 70 procent på tre år
Virksomheder i Danmark uddanner i stigende grad voksenlærlinge for at få dækket behovet for faglært arbejdskraft. På tre år har der været en stigning på knap 5.500 voksenlærlinge i hele landet. 'Det siger noget om, at virksomhederne har lyst til at uddanne,' lyder det fra Frederikshavn.
Stor forskel på udviklingen i uddannelsesniveauet mellem kommunerne
Udviklingen i uddannelsesniveauet i Danmark viser en stor skævvridning mellem kommunerne, hvor især yderkommunerne sakker bagud. Det gælder både for mellemlange og lange videregående uddannelser.
Uddannelsesfordelingen mellem land og by har været uændret i over tyve år
Fordelingen mellem uddannelser i fire store byer og resten af Danmark har stort set været uændret i over tyve år. De nye tal modsiger regeringens fortælling om, at det er centraliseringen i nullernes skyld, at der er forskelle.
Mange unge på velfærdsuddannelserne dropper ud efter første år
I 2030 vil der mangle 25.000 sosuer. Mange unge dropper allerede ud efter første år på uddannelsen. VIVE-rapport undersøger derfor, hvad man kan gøre for at få flere til at gennemføre uddannelsen.
Kun ni kommuner har øget andelen af unge med erhvervsuddannelse
I 89 af landets kommuner har der været et fald i andelen af unge, der har taget en erhvervsuddannelse over de seneste fem år trods stort fokus på erhvervsuddannelserne. Se udviklingen i alle kommuner.
Ny undersøgelse: Unge fra minoritetsmiljøer er mere bevidste om uddannelse end danske unge
Der er markant flere unge med indvandrerbaggrund, som har en klar plan for deres uddannelse end tilsvarende unge af dansk oprindelse. Det viser ny undersøgelse.
Ishøj har landets bedste folkeskoler – Halsnæs de dårligste
Se her, hvor meget forældre kan forbedre deres barns muligheder for uddannelsesmæssig succes ved at flytte fra Høje-Taastrup til Ishøj. Se også tallene for alle kommuner.
Stor forskel i andelen af elever, der består folkeskolens afgangsprøve
Mellem kommunerne er der markant forskel på, hvor mange elever, der ikke består folkeskolens afgangprøve. Andelen spænder fra 5 procent til 32 procent. Se tallene for din kommune her.
Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsats
Tårnby Kommune har samlet sin ungeindsats, hvilket har fået en stor gruppe udsatte unge i arbejde og uddannelse. Nu vil kommunen indføre ordningen til alle unge med lignende profil.