Hvem skal stå i spidsen for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus - og måske også hovedstaden- efter Frank Jensen?

To kvinder er ‘favoritter’ til at blive ny overborgmester

To kvinder ser foreløbig ud til at være populære bud på, hvem der skal være Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget i København næste år og dermed sandsynligvis også ny overborgmester.

Lars Weiss overvejer permanent borgmestertjans

Socialdemokratiets 1. næstformand i Borgerrepræsentationen er fungerende overborgmester i København. Han spekulerer nu over, om han går efter at blive kandidat til posten ved KV21.
Frank Jensen på pressemødet i dag, mandag.

Frank Jensen stopper som borgmester i København og S-næstformand

Efter at have været overborgmester siden 2009 stopper Frank Jensen (S) nu på posten efter serie af sager om sexkrænkelser. 'Der er ikke noget, der hedder synd i politik. Der er ikke noget, der hedder uretfærdigt,' siger Frank Jensen.
Lars Weiss bliver her mandag pludselig fungerende overborgmester i København.

Lars Weiss bliver fungerende overborgmester

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Københavns borgerrepræsentation, Lars Weiss, bliver fungerende overborgmester, efter Frank Jensen er trådt af.
Camilla Meyer (t.v.) og Nadia Bruun Thurø er ikke imponerede over borgmester Ole Vives form for humor efter opslag på sociale medier.

‘Uværdigt for en borgmester’

Faxe Kommunes borgmester kom i regulær modvind i går med tweet og Facebookopslag om seksuelle krænkelser. Byrådskolleger er ikke imponerede over borgmesterens humoristiske sans.
Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune.

Borgmester: ‘Til dem jeg har klappet i røven!! UNDSKYLD!’

Faxes borgmester Ole Vive (V) prøvede at være morsom på Twitter ved at lave grin med sexkrænkelser. Det udløste en storm af vrede kommentarer og kan koste ham stemmer ved KV21. Nu skriver han om sit tweet: 'Det var klodset og kan misforstås.'
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har modtaget et omfattende klagebrev over forvaltningen fra 42 familier. (Arkiv)

Borgmester overvejer at stoppe samarbejde med lokalavis

En artikel i lokalavis om krænkende adfærd i byrådet har fået Slagelses borgmester op i det røde felt: Truer med at stoppe samarbejdet på grund af 'urimelig mistænkeliggørelse.'
I 2017 trådte socialdemokratisk medlem af byrådet i Nyborg Sonja Marie Jensen frem og fortalte blandt andet, at hun var blevet "klappet i røven" af en byrådskollega.

Sexkrænkede i byråd: Det er især andre politikere, der går over stregen

55 kvindelige byrådsmedlemmer fortæller, at andre politikere har sexchikaneret dem. Det fremgår af ny undersøgelse udført af KL. 'Vi skal tage de her resultater meget alvorligt,' siger KL-formand.
Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune: 'Der er også et sexismeproblem i lokalpolitik.'

Borgmester: Sexisme er et problem i lokalpolitik

En rundspørge til politikerne i Fredericia Kommune viser, at næsten halvdelen mener, at der er sexisme i et lokale politiske liv. Ingen mener dog selv at have udøvet sexchikane.
Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

Kodeks mod sexisme på vej i flere kommuner

Siden 2017 har Nyborg Kommune haft et kodeks om, at der ikke må forekomme sexisme i arbejdstiden. Nu er flere kommuner på vej med lignende tiltag og undersøgelser.
Cecilie Lonning-Skovgaard (V), borgmester for integration og beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune har ansat en medarbejder som sekretariatschef, selvom han blot ni måneder tidligere blev fyret for upassende adfærd som direktør i KL. (Arkiv)

Chef fik topjob i København trods sager om sexchikane

Blot ni måneder efter en fyring for upassende adfærd i KL blev direktør ansat som sekretariatschef i København Kommune. To borgmestre er uenige i, om det var en god idé eller ej.
Byrådsmedlem i Slagelse Sofie Janning (S) har selv oplevet sexchikane: "Vi står flere ved siden af hinanden, og da jeg skal til at sætte mig ned, er der en af de andre, der klapper mig bagi,” siger Sofie Janning til Radio4.

Hver fjerde kvindelige byrådspolitiker har oplevet sexisme

122 kvindelige byrådsmedlemmer har oplevet sexisme i byrådet. Det viser en rundspørge fra Radio4. Kommunernes Landsforening mener, at det er tid til at få skabt en ny kultur.

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Se vilkårene