(Arkiv) Forhandlingerne om tidlig pension foregår i Beskæftigelsesministeriet, der holder til i det gamle Overformynderi i København.

Jobcentre kan blive ramt i slutspil om tidlig pension

Jobcentrene kan blive ramt af besparelser for at finansiere tidlig pension. Det indgår i dag i de afsluttende politiske forhandlinger. Se her de områder, der kan få betydning for beskæftigelsesindsatsen.

Næsten alle kommuner giver seniorpension til ni ud af ti ansøgere

Københavns Kommune ligger lavere og vil stramme op, mens beskæftigelsesministeren indskærper vejledningspligten.
"Vi skal selvfølgelig sikre, at ordningen (med seniorpension, red.) fungerer efter hensigten i hele landet," udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til A4 Arbejdsliv.

Stor forskel på kommuners håndtering af seniorpension

Der er stor forskel på, hvor ofte landets kommuner giver nedslidte borgere lov til at gå på seniorpension, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Hovedstaden er blandt de kommuner, som oftest siger nej.
"Det er meget svært at finde nogen fornuftig forklaring på den store forskel mellem kommunerne. Det udfordrer både retfærdigheden og retssikkerheden," mener forbundssekretær i FOA Maria Melchiorsen.

FOA: Dit postnummer afgør muligheden for seniorpension

Tildelinger af seniorpensioner svinger markant fra kommune til kommune. Nye tal tyder på, at kommuner, der er tilbageholdende med at give almindelig førtidspension, typisk også er det med seniorpension. KL afviser kritikken.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: