Sofie Carsten Nielsen (t.v.), partileder for Radikale Venstre, står med de afgørende mandater, når det kommer til at presse regeringen til at få en sundhedsreform igangsat nu. Regeringen ønsker på nuværende tidspunkt at udsætte den.

Flertal uden om regeringen for sundhedsreform

Der tegner sig et flertal uden om regeringen til en sundhedsreform. Radikale Venstre står med de afgørende mandater til forandring i sundhedsvæsenet.
Niels Jørgen Mau, projektchef hos VIVE, mener, at sundhedsreformen kan påvirke den allerede indgået aftale om udligning.

Sundhedsreform kan nemt udløse behov for justering af udligningsreform

Selv små ændringer i kommunernes udgifter til det nære sundhedsvæsen vil udløse et behov for en reform af den kommunale udligning, siger udligningsekspert.
Lars Gaardhøj der er formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner er på jagt efter de højt specialiserede opgaver på socialområdet, men hvilke opgaver tænker han på?

Regionerne står på spring for at overtage det højt specialiserede socialområde

Det taler for en styrkelse af det offentlige-private samarbejde, når man ser, at kommunerne har svært ved at opretholde de højt specialiserede indsatser, lyder det fra brancheorganisationen LOS. Hos Danske Regioner indikerer flere ting, at det private segment er skrevet ud af den del af ligningen.
Reformkommissionen vil gerne være katalysator for, at alle kommuner arbejder med større tillid til borgerne, siger formand for kommissionen, professor Nina Smith.

Fra kontrol til tillid: Reformkommission foreslår paradigmeskifte

'Det har overrasket mig meget, at hvis en sagsbehandler tror på, man kan få et job, så har det betydning for, om man rent faktisk får et job,' siger formand for Reformkommissionen, økonomiprofessor Nina Smith.
Med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i spidsen vil regeringen gøre op med 25 års arbejdsmarkedspolitik. Nu skal man i mindre grad svinge med pisken overfor de arbejdsløse, og i stedet fokusere på tiltag såsom opkvalificering, uddannelse og nedbringelse af sygefravær.

Regeringen gør op med 25 års reformpolitik

Regeringen vil med andengenerationsreformerne på arbejdsmarkedet tage helt andre værktøjer i brug, end man har gjort med 00'erne og 10'ernes arbejdsmarkedsreformer. Minister mener, at 'de lavthængende frugter er plukket'.

Arne-pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
Akademikere i politiet, som arbejder med politiefterforskning, kan eksempelvis være nogle, der hjælper ved Nationalt Cyber Crime Center (NC3). Nu er flere af dem blevet fyret. (Arkivfoto)

64 ved Rigspolitiet er blevet fyret – nogle går selv

Omkring 90 personer er torsdag blevet afskediget fra Rigspolitiet. Nogle af de ansatte er frivilligt fratrådt.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) - (Arkivfoto)

Minister: ‘Sundhedsreform skal kunne overleve et folketingsvalg’

Sundhedsminister Magnus Heunicke holdt en speed talk på KL's sundhedskonference, hvor han talte om alt muligt andet, end det der stod øverst på kommunernes forventningsdagsorden.

Borgmestre ser positivt på nærhedsreform – men med forbehold

I åbningstalen til Folketinget bebudede statsminister Mette Frederiksen (S) en nærhedsreform, der skal gøre op med manglende tillid til kommunerne.
Niels Hörup (V), borgmester, Solrød kommune.

Borgmester: Kommunalaftale flytter ny kommunalreform længere væk

Årets kommuneaftale åbner for, at kommunerne kan samarbejde om myndighedsopgaver. i Odder og Solrød er man ikke afvisende over for tanken. "Nu er det måske knapt så aktuelt med en kommunalreform 2.1," siger Solrøds borgmester, Niels Hörup.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) satte i går for første gang ord på regeringens overordnede målsætning for en reform af den kommunale udligning.

Indenrigsminister: Udligningsreform skal sikre velfærden i hele Danmark

Nej til store geografiske forskelle og “et stærkt velfærdssamfund alle steder i Danmark” er regeringens overordnede mål for en reform af udligningen. Læs de første udmeldinger om regeringens mål for udligningsreform her.
(ARKIV) Beskæftigelseminister Troels Lund Poulsen under regeringens præsentation af sit ghetto-udspil Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030 i Mjølnerparken i København, torsdag den 1. marts 2018. Det er blevet for svært for mennesker med væsentligt og nedsat arbejdsevne at få førtidspension. Det erkender nu selv beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) efter en evaluering. Det skriver Ritzau, onsdag den 21. marts 2018.. (

Ministeren skærper tonen overfor kommunerne om førtidspension

Beskæftigelsesministeren skærper tonen overfor kommunerne inden førstebehandling af lov i dag. Kommunerne skal stoppe med at sende håbløst syge borgere i ressourceforløb og istedet give dem førtidspension.