Hos Handicapbranchen Danmark imødeser formanden Michael Graatang yderligere virksomhedslukninger, hvis Christiansborg ikke griber ind over for kommunernes underbetaling og vedtager en genopretning for området.

Konkurs i handicapbranchen kædes sammen med kommunernes prisberegning

En konkurs får både politikere, fagbevægelse og branche til enslydende at lange ud efter kommunernes prissætning på BPA-området. 'Vi har et regulært problem i kommunernes udmåling af løn- og administrationsgebyr,' lyder det fra Enhedslisten.
Velfærdschef i Dansk Erhverv, Troels Yde Thoftdahl og forhandlingschef i FOA, Jakob Bang er bekymrede for BPA-Området. De to organisationer har i flere år gjort fælles sag og henvendt sig til ministeren om problemerne på området.

Kommunernes priser på administration af handicaphjælp er et lotteri

BPA-ordningen har udviklet sig til et postnummerlotteri bestemt af den økonomi, som den enkelte kommune vil lægge i ordningen, lyder det fra Dansk Erhverv. Det bakkes op af FOA, der peger på, at andre områder trods alt har regler, som gør, at kommunerne skal afregne svarende til egne omkostninger.
Social- og Ældreminister Astrid Krag kan blive presset til, at se efter en kontrolenhed af kommunerne, hvis KL ikke lykkedes med en ny vejledning.

Kommunerne kan stadig undgå at blive underlagt en kontrolenhed

Formår kommunerne ikke at sikre fair og gennemsigtig beregning af priser på kommunale ydelser via en kommende KL-vejledning, vil et flertal i Folketinget forpligte regeringen at genbesøge forslaget om en kontrolenhed. Det huer ikke ministeren.
”Der er virkelig grund til at rose Sorø Kommune for håndteringen af denne sag om afregningspriser,” siger KA Pleje-direktør Karsten Høgild til OPS-Indsigt.

Kommune erkender at have beregnet forkerte timepriser

'Vi erkender, at vi har betalt vores leverandører på et forkert grundlag.' Sådan lyder det fra Sorø Kommune, der efterbetaler de private frit-valgs-leverandører og roses af arbejdsgiverorganisationen KA Pleje for en seriøs håndtering af de nye prisberegninger, som har givet retvisende priser.
Politisk leder for De Radikale Sofie Carsten Nielsen har på det seneste været ude og markere sig, blandt andet i forhold til frit valg,

En kontrolenhed af kommunernes prisberegninger er næppe lige om hjørnet

Et af grundelementerne for det frie valgs eksistens er kommunernes priser. I Folketinget udvalgsbehandler man et beslutningsforslag om en kontrolenhed af kommunernes prisberegninger, og her er Radikales fredning af det frie valg interessant, for vil partiet ’walk the talk’?
Ny analyse viser at der er private dagtilbud, som i nogle kommuner modtager over dobbelt så meget til den daglige drift pr. barn i forhold til andre kommuner.

Uforklarlige forskelle i kommunernes tilskudsberegninger på dagtilbudsområdet

Der er op til 7.000 kroner i forskel på det driftstilskud, kommunerne har regnet sig frem til, som et privat dagtilbud kan modtage for deres pædagogiske indsats. 'Massiv og systematisk underbetaling af private dagtilbud,' lyder det fra Dansk Industri i en kommentar til en ny analyse.
Holstebro Kommune har tidligere i år foretaget en nedjustering af de visiterede minutter i ældreplejen for at spare, men det er ikke lykkedes. Nu siger en privat leverandør fra.

Privat plejefirma opsiger kontrakt med kommune i protest mod afregningspriserne

Endnu en privat plejevirksomhed har opsagt sin kontrakt med begrundelse i lave priser. Denne gang sker det i Holstebro Kommune. Men her meldes hus forbi: ”Vi mener, vores priser er helt efter bogen,” lyder det, selvom den kommunale ældrepleje har et kæmpe millionunderskud. Læs hvad der er op og ned.
Folketingets fokusering på kommunernes afregningspriser er interessant, dels fordi prisafregningerne et tilbagevendende debatemne, dels fordi der i dag ikke findes en klageinstans

Kommunerne risikerer at blive underlagt endnu en kontrolenhed

Efter flere markante sager og hård kritik er der måske ved at være et politisk flertal for at oprette en ny enhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Enheden skal føre kontrol med de afregningspriser, som kommunerne giver private leverandører.
I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
"Jeg har svært ved at se, at nogle af mine kollegaer vil være uenige i vores forslag,” siger Karina Bergmann (K) i en kommentar til, at hun har sat kommunens prishåndtering på dagsordenen til torsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

Landsretsdom har effekt – politikere skal drøfte priser og underbetaling

Brønderslev Kommune er blevet dømt ved Vester Landsret for at have underbetalt en privat plejeleverandør. Det har nu den afledte effekt, at politikere i hovedstaden skal drøfte eventuel undersøgelse af underbetaling.