Chefforhandler for Danske Regioner - regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har lørdag præsenteret overenskomst, der er gældende frem til 2023.

140.000 ansatte i regionerne får fem procent mere i lønposen

Efter et døgns intense forhandlinger fik de tusindvis af offentligt ansatte i regionerne lørdag en lønstigning på lige over fem procent over tre år.
KL-topforhandler og borgmester Michael Ziegler var glad for mandag at kunne præsentere en aftale om blandt andet uddannelse af kommunale ledere i psykisk arbejdsmiljø.

Analyse: Kommunale chefer bør lytte til jungletrommerne

Ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø kan give kommunale ledere en helt ny indsigt i ledelse og trivselsarbejde. Men den er ikke et quick fix i kampen mod lavere sygefravær.
Det har været forholdsvis "fredsommelige forhandlinger" om nye overenskomster for de ansatte i kommunerne, fortæller KL's topforhandler og borgmester Michael Ziegler.

Moderate lønstigninger til kommunalt ansatte

Kommunernes ansatte får de næste tre år moderate lønstigninger. Sosu'erne får lidt ekstra i lønposen, og seniorerne får bedre vilkår. Det er hovedindholdet i ny aftale.
FOA-formand Mona Striib forudså den dårlige situation, som fagbevægelsen er havnet i nu: Det er svært at høste befolkningens corona-sympati for varme hænder i forhandlingerne om nye overenskomster.

Slutspurt i OK-forhandlinger: Statens aftale presser kommunale lønmodtagere

ANALYSE: Det bliver ikke let. Og måske bliver det kontant, når KL og fagbevægelsen i weekenden indleder slutspurten mod ny overenskomster for ansatte i kommuner og regioner. Den forudgående aftale for de statsansatte har givet panderynker hos topforhandleren Mona Striib.
"Det må ikke ske igen," siger topforhandler og borgmester Michael Ziegler om overenskomstforhandlingerne i 2018, som var få millimeter fra at bryde sammen.

Ziegler: Vi skal undgå drama nu

Topforhandler og borgmester Michael Ziegler afslører i interview, at han vil gøre meget for at undgå, at forhandlinger om nye overenskomster ender i højspændt drama som i 2018. Nu er man i gang med slutrunden af forhandlingerne under OK21.
FOA-formand Mona Striib sender i forbindelse med overenskomstforhandlingerne et signal til formanden for KL's forhandlingsudvalg, borgmester Michael Ziegler.

FOA-formand: Mange knaster i forhandlinger om nye overenskomster

Der er skuffelse i FOA over, at der kun er udsigt til små lønstigninger for sosu'er, sygeplejersker og lærere, som der nu forhandles overenskomster for. Arbejdsgiverne lægger et 'meget pessimistisk syn på lønudviklingen', siger FOA-formand.
Skatteminister Morten Bødskov (S) og formand for de statsansatte i CFU Rita Bundgaard forhandler om de statsansattes overenskomst. Her er de ved sættemøde til forhandlingerne 17. december, 2020.

Forhandlinger om nye overenskomster går ind i slutfase

Forhandlingerne om offentligt ansattes forhold går nu ind i afgørende fase. Først går forhandlerne efter et såkaldt gennembruds-forlig for de statsansatte. Derefter skal der lægges arm for ansatte i kommuner og regioner. Se hvad der er på forhandlingsbordet.
Mange af pædagogmedhjælperne arbejder som vikarer. Og generelt bliver der ifølge FOA flere løstansatte i kommuner og regioner.

Stadig flere løstansatte i kommunerne er en knast

Timelønnede vikarer og medarbejdere på 0-timerskontrakter fylder mere og mere i kommuner og regioner. Det går ud over rekrutteringen, mener FOA og gør det til et emne under forhandlinger om nye overenskomster.
Alle faggrupper i kommuner bidrager ekstra her under coronakrisen, og "det håber jeg også, at man som arbejdsgiver anerkender," siger HK Kommunals formand Lene Roed henvendt til KL.

HK Kommunal: Seniorer og børnefamilier skal hjælpes i ny overenskomst

Bedre vilkår for seniorerne og børnefamilier samt en sikring af reallønnen. Det står øverst på ønskesedlen for HK Kommunals formand under forhandlingerne om nye overenskomster - OK21. Coronakrisen gør forventningerne til OK21 afdæmpede.