Ane Halsboe-Jørgensen mener at der er problemer i det nuværende karaktersystem med skalaens syv trin, som går fra 3 - 12.

Ny uddannelsesminister vil lave karakterskalaen om

En ny karakterskala skal have mindre fokus på fejl, mener uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
Finansminister Nicolai Wammen (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S)

Analyse: Derfor tyder meget på, at kommunerne får mellem 1,4 og 1,8 milliarder ved økonomiforhandlin...

Læs her, hvorfor meget peger på, at KL får et løft i kommunernes økonomi på mellem 1,4 og 1,8 milliarder kroner i økonomiforhandlingerne. Men kommunerne skal formentligt også finde et beløb via effektiviseringer.
Finansminister Nicolai Wammen (S), sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og social- og indenrigsminister Astrid Krag er på en svær opgave ved økonomiforhandlingerne. De skal sikre en ansvarlig løsning og ikke skuffe de opskruede velfærdsforvetninger for meget.

Analyse: Økonomiforhandlinger bliver første fase af velfærdsskuffelse

Finansminister Wammen er på en svær opgave. Hans eget parti har skabt store forventninger om bedre velfærd, men der er ikke penge nok i kassen. Læs her, hvorfor økonomiforhandlingerne ender med velfærdsskuffelse, men også med flere penge til regioner og kommuner, end de fik sidste år.
Administrationen i kommunerne koster mange penge, siger finansministeren. Men uden tilstrækkeligt administrative medarbejdere kan andre faggrupper ikke betjene borgerne med deres kerneydelser, mener HK Kommunal.

HK: Besparelser på administration går ud over kommunale kerneopgaver

Der kan ikke spares mere på administrationen i kommunerne, uden at det går ud over servicen til borgerne, mener KL, som bakkes op af HK Kommunal.
Finansminister Nicolai Wammen lægger op til budgetforhandlingerne med regionerne med et løfte om, at der skal sendes flere penge til at opretholde et velfungerende sundhedsvæsen.

Wammen vil slanke administration og sikre ældres velfærd

Danske Regioner håber på to milliarder kroner ekstra til næse år og mener ikke, det er nok at dække udgifterne til flere børn og ældre.

Flere pædagoger afgørende for SF’s finanslovsdeltagelse

Regeringens støtteparti SF får svært ved at deltage i en kommende finanslov uden penge til flere pædagoger.
Der er blevet lovet meget under valgkampen, og regeringens støttepartier har alle deres egne mærkesager. Derfor er der lagt op til hårde forhandlinger, vurdere politisk kommentator Noa Redington.

Kommentator: Nu skal regeringen levere på velfærdsløfter

Denne uges møde med kommuner og regioner bliver den første egentlige forhandling for den nye regering.
Kapitalfonde som Blackstone bruger ifølge Kaare Dybvad (S) metoder, som er uforenelige med socialdemokratisk boligpolitik.

Minister vil bremse kapitalfondes opkøb af ejendomme

Boligminister vil ændre loven, så kapitalfonde ikke længere kan tjene stort på at købe og renovere ejendomme.
(Arkiv) Mere tillid til borgerne. Det ønsker beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune Jørgen Skovhus Haunstrup, af den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (

Kommuner ønsker mere tillid fra ny beskæftigelsesminister

Tillid til kommunerne og tillid til borgerne. Det står højt på ønskelisten i kommuner, som NB-Beskæftigelse har talt med i anledning af, at der er kommet en ny minister i Beskæftigelsesministeriet. Peter Hummelgaard (S) vil gerne være med.

Forvirrende optag frustrerer gymnasier og erhvervsskoler

Reglerne for optagelse på gymnasier og erhvervsskoler er unødigt komplicerede, mener skolernes ledere og opfordre den ny undervisningsminister at forsimple reglerne
De mange ulykker bør kalde på en eller anden form for regulering af brugen af elløbehjulene, ifølge forsker Stig Nikolaj Blomberg fra Region Hovedstaden.

Folk på elløbehjul styrter på stribe i hovedstadsområdet

Københavns bygge- og teknikborgmester vil have hastighed på elløbehjul ned og udstyre dem med en alkolås.
"Det kunne virke som en let løsning at pille et enkelt område ud fra kommunerne i forhold til økonomien, men det løser ikke problemerne,” mener Social- og Indenrigsminister Astrid Krag.

Minister berørt af handicap-besparelser: Kommuners økonomi skal sikres

Socialborgmesteren i København vil have ændret serviceloftet i kommunen.