"I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

Odense vil skabe verdens bedste robotskole

I samarbejde med en række virksomhedspartnere vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
Lars Ejby Pedersen (S) sygemeldte sig i fjor i forbindelse med habilitets-sagen og valgte efter 16 år i byrådet ikke at genopstille ved kommunalvalget i november.

Byrådsmedlem i skandaleramt kommune var inhabil

Medlem af byrådet i Fredericia Lars Ejby Pedersen (S) har i tre perioder været inhabil, vurderer Ankestyrelsen. Nu skal kommunen undersøge, om der er sager, som skal genbehandles. Kommunen er i forvejen plaget af af penible sager med fratrådt borgmester og fyret kommunaldirektør.

Hørsholm Kommune: Sidsteplads når det gælder tilfredshed blandt forældre

Tilfredshed blandt forældre til børn i daginstitutioner i Hørsholm Kommunen er generelt fin, men kommunen lander på en sidsteplads blandt landets 98 kommuner. En af grundene til at Hørsholm ender nederst, kan hænge sammen med, at kommunen, trods efterspørgsel, har få tilbud om dagpleje, lyder det fra Kultur- og Velfærdsdirektøren.
Den nye kommunaldirektør i Solrød Nikolaj Weyser Mortensen er meget erfaren ud i kommunal ledelse.

Nikolaj Weyser Mortensen bliver ny kommunaldirektør i Solrød Kommune

Et enigt byråd i Solrød Kommune har valgt at ansætte 49-årige Nikolaj Weyser Mortensen som kommunens nye kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som direktør i Rødovre Kommune.
Viceborgmester i Mariagerfjord Kommune og medlem af regionsrådet i Nordjylland Jens-Henrik Kirk (K) stiller op til det kommende folketingsvalg.

Konservativ viceborgmester stiller op til Folketinget

Jens-Henrik Kirk (K), der er medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og viceborgmester i Mariagerfjord Kommune, stiller op til næste folketingsvalg. Han stopper i den forbindelse som leder af Blå Kors-hjemmet i Hobro.
Leif Johannes Jensen kender i den grad Hjørring Kommune ud og ind, når han 1. juli sætter sig i kommunaldirektørstolen som fast leder.

Hjørring Kommune ansætter ny kommunaldirektør

Leif Johannes Jensen, som lige nu er konstitueret i jobbet som Hjørring Kommunes kommunaldirektør, er udpeget som den person, der fremover skal lede Hjørring Kommune. Han overtager fast kommunaldirektørstolen 1. juli.
I en rundspørge foretaget af NB-Kommune svarer næsten alle (95 procent) af byrådsmedlemmerne, at kommunen inden for få år risikerer ikke at kunne opretholde den ønskede ældrepleje alene på grund af mangel på arbejdskraft. Den helt store udfordring er især mangel på faglært personale, mener Lyngby-Taarbæks borgmester, Sofia Osmani (K).

De fleste byrødder: Kvaliteten af velfærden kommer til at falde

Det stigende antal børn og ældre - sammenholdt med manglen på arbejdskraft - truer de store velfærdsområder. Det gør det svært fremover at opretholde den ønskede ældrepleje og dagtilbud, vurderer et stort antal byrådsmedlemmer. Vi er allerede nødt til at bruge medarbejdere, som ikke er uddannet til jobbet, fortæller borgmester.
43-årige Jakob Thune bliver ny kommunaldirektør i Hvidovre.

Hvidovre henter ny kommunaldirektør i Greve

Fra 1. august får Hvidovre Kommune ny kommunaldirektør. Han er hentet i Greve Kommune og hedder Jakob Thune. Han afløser Nich Bendtsen, der stoppede af helbredsmæssige årsager i marts.
"Som bestyrelse ser vi ikke, at hendes virke som regionsrådspolitiker er foreneligt med at være skoleleder," sådan lyder det blandt andet fra Grindsted Privatskoles bestyrelse i forbindelse med, at bestyrelsen er blevet enige med skoleleder Annette Lundgaard om at fratræde.

Bestyrelse: Du kan ikke sidde i regionsrådet og samtidig beholde dit job

En privat skole mener, at det er uforenligt at sidde i regionsrådet og samtidigt være skoleleder. Derfor er privatskolens bestyrelse og skolens leder, som sidder i regionsrådet for Venstre, blevet enige om en fratrædelsesaftale.
Forrige uge blev rådhusets medarbejdere præsenteret for en nyindretning af Tårnby Kommunes organisation. Dermed er starten gået for en række forandringer.

Tårnby Kommune: Fire forvaltninger smeltes sammen til en

Fra 2023 smelter Tårnby Kommunes fire forvaltninger sammen til en. Det sker for, at kommunen kan arbejde mere helhedsorienteret og målrettet. Omlægningen vil betyde en reduktion i antallet af chefer på rådhuset. De ressourcer, der i den forbindelse frigøres, skal blandt andet bruges til at styrke de digitale kompetencer.
44-årige Anders Bjældager siger farvel til sin stilling som kommunaldirektør i Kerteminde Kommune for at blive kommunaldirektør Slagelse Kommune.

Ny kommunaldirektør i Slagelse Kommune

Slagelse Kommune skal have ny kommunaldirektør. Og vedkommende, der skal sidde i kommunaldirektørstolen, er fundet. Det bliver Anders Bjældager, der i dag er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.
Liselotte Lynge har meldt sig ud af Dansk Folkeparti på grund af for megen personfnidder.

Nordjysk byrådsmedlem og folketingskandidat melder sig ud af DF

Liselotte Lynge, byrådsmedlem i Vesthimmerland, har tirsdag meldt sig ud af DF på grund af personfnidder.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: