Lars Keld Hansen stopper som kommunaldirektør 1. april 2023 efter otte år på posten.

Kommunaldirektør går på pension

Kommunaldirektør i Lemvig Kommune Lars Keld Hansen har sagt sin stilling op og går på pension i april 2023.
Kommunaldirektør Christian Roslev skifter snart job. Han bliver nu associeret partner i et konsulentfirma.

Aalborgs kommunaldirektør skifter job

Kommunaldirektør i Aalborg Kommune, Christian Roslev, skifter job og skal fremover være partner i konsulentfirma. Se listen over 17 fratrådte kommunaldirektører i år.
Steinar Eggen Kristensen er snart tidligere kommunaldirektør i Hedensted, hvis det står til Økonomiudvalget.

Hedensted siger farvel og tak til kommunaldirektøren

Der skal en anden profil til som kommunaldirektør i Hedensted Kommune, mener Økonomiudvalget. Derfor er Steinar Eggen Kristensen nu fritaget fra tjeneste, indtil byrådet godkender indstillingen.
I et opslag på Facebook forklarer Michael Ziegler, at han har akut leukæmi. "Lige nu er min tilværelse sunket helt i grus," skriver han.

KL-udvalgsformand og borgmester Ziegler langtidssygemeldt: Jeg har leukæmi

Udvalgsformand i KL og borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler har langtidssygemeldt sig på grund af blodkræft-sygdommen leukæmi. 'Jeg føler at jeg bevæger mig i en mørk tunnel,' skriver han.
Sine Sunesen bliver fra 1. november kommunaldirektør på Bornholm. Hun har stor erfaring med sig til det nye job.

Erfaren topleder fra organisationslivet bliver kommunaldirektør på Bornholm

Sine Sunesen bliver ny kommunaldirektør på Bornholm. Hun er en af sværvægterne i organisations-verdenen og kommer til øen med mange års ledererfaring blandt andet fra KL.
Den nye kommunaldirektør i Faxe Kommune, Thomas Knudsen, har været konstitueret i stillingen siden august.

Konstitueret kommunaldirektør ansættes permanent

52-årige Thomas Knudsen bliver ny kommunaldirektør i Faxe Kommune. Med sit kendskab til organisationen er han godt rustet til at se på den fremtidssikring og justering af kommunen, som byrådet har sat i værk, siger borgmester Ole Vive.
Hosea Dutschke hænger efter 16 år i en tynd tråd som leder af ældreplejen i Aarhus. Det beretter to lokale medier.

Lokalmedier: Topdirektør indstilles i dag til fyring

Ifølge to lokale medier står Hosea Dutschke til at blive sparket ud efter 16 år som leder af ældreplejen i Aarhus Kommune. Her onsdag skal byrådet angiveligt behandle en indstilling om, at topchefen skal fratræde. Der har været flere møgsager på ældreområdet i Aarhus.
60-årige Anders Agger kommer med solid erfaring som kommunaldirektør til Lejre Kommune.

Fritstillet kommunaldirektør bliver nu kommunaldirektør i Lejre

Efter kun lidt over en måned som fritstillet har Anders Agger landet sig et nyt topjob. Han skifter kommunaldirektør-stolen i Rødovre ud med samme stol i Lejre. Hans forgænger i Lejre Inger Marie Vynne blev ifølge oppositionen i byrådet fyret af politiske årsager.
Dan Bonde Nielsen bliver stabschef for borgmesterforvaltningen i Odense fra og med på lørdag 1. oktober.

Ny stabschef i Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune

Odenses borgmester får nu en ny chef for sin borgmesterforvaltning. Det bliver Dan Bonde Nielsen, som er hentet fra egne rækker.
Ekstra poster i bl.a. bestyrelser og udvalg er med til at skubbe lønnen i vejret hos lokalpolitikere. Blandt de borgmestre, der i Region Hovedstaden tjener mest, er øverst til venstre Michael Ziegler (K), øverst til højre Sophie Hæstorp Andersen (S), nederst til venstre Thomas Lykke Pedersen (S) og nederst til højre Thomas Gyldal Petersen (S).

Se hvor meget fremtrædende borgmestre i Region Hovedstaden tjener

Flere af de storkøbenhavnske borgmestre har en del bestyrelsesposter, der samlet set gør dem vellønnede. Det kan man se med borgmestrene i Høje-Taastrup, Fredensborg og Herlev. 'Det er vist ikke til diskussion, at jeg har en fin årsløn,' siger borgmester.
Størrelsen på honorar til lokalpolitikere, der varetager poster i diverse bestyrelser og nævn, er flere steder nået et unødvendigt højt niveau. Det vurderer Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring, forsker ved Aalborg Universitet og erfarent bestyrelsesmedlem.

Professor: Byråd bør være mere tilbageholdende med at skrue op for honoraret for bestyrelsesposter

Honorarerne til lokalpolitikere har flere steder nået et niveau, som ikke er nødvendigt eller passende i forhold til honorarer for sammenlignelige hverv. Der er brug for en lovændring. Det vurderer professor på baggrund af ny opgørelse fra NB-Kommune.
Ekstra poster i bl.a. bestyrelser og udvalg er med til at skubbe lønnen i vejret hos lokalpolitikere. Særligt er bestyrelsesposter i havne- og forsyningsselskaber indbringende. Blandt de borgmestre, der på landsplan tjener mest, er øverst fra venstre: Peter Rahbæk Juel (S), øverst til højre Jacob Bundsgaard (S), nederst til venstre Jesper Frost Rasmussen (V) og nederst til højre Martin Damm (V).

Ekstra vederlag gør nogle lokalpolitikere vellønnede: Se hvem der tjener mest

Formandskaber og bestyrelsesposter er med til at gøre nogle lokalpolitikere vellønnede. Ifølge ny opgørelse får de, der tjener mest, en årsløn på op til 1,8 millioner kroner. Selv giver lokalpolitikerne ikke lønniveauet meget opmærksomhed. 'Den er der andre, der fastsætter,' lyder det fra flere borgmestre.