Efter over fem år i et topjob i Kolding Kommune er 54-årige Michael Petterson blevet fritstillet.

Endnu en topdirektør fyres af nyt byråd

Økonomiudvalget i Kolding Kommune har fyret topchef Michael Petterson. I forrige uge blev kommunaldirektøren i Slagelse fyret. Nye byråd med nye borgmestre har indledt 'fyringssæsonen'.
15 kommunaldirektører forlod deres job i 2021, og der bliver også gang i 'kommunaldirektør-svingdøren' i 2022. Fra venstre ses kommunaldirektør Anne-Sofie Degn (Greve - tiltrådt i 2021), Kommunaldirektør Frank E. Andersen (Slagelse - står til fyring) og stadsdirektør Niels Højberg (Aarhus - fratræder efter eget ønske ved udgangen af februar).

Der er gang i svingdøren blandt kommunaldirektører

Et topjob i den kommunale verden blev ledigt ved årsskiftet, og en række kommunaldirektører er udskiftet i løbet af 2021. Meget tyder på, at 2022 også vil medføre store udskiftninger i direktionerne. Få overblikket her og læs om ledigt job i den absolutte kommunale top.

Nyvalgt DF’er tiltalt for at vise nøgenfoto

Et nyvalgt byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti er blevet tiltalt for blufærdighedskrænkelse. DF'eren har vist en kollegas nøgenfoto til andre kolleger.
Lokalpolitikere skal ikke lade sig presse af sociale medier til at handle overilet. Det mener den fyrede kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær.

Politiet dropper sag mod fyret kommunaldirektør

Politiet opgiver yderligere efterforskning i sag mod den fyrede kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær. Han kritiserer byrådsmedlemmer for at have handlet overilet på sjusk med brug af kreditkort.
Andreas Jegstrup fik en kort karriere i Sorø Kommune som vicekommunaldirektør.

Vicekommunaldirektør fyret

Vicekommunaldirektøren i Sorø er blevet fyret. Den sjællandske kommune har haft et turbulent år i direktionen, hvor kommunaldirektøren i sommer blev politianmeldt.
Den øverste embedsmand i Aarhus stadsdirektør Niels Højbjerg fratræder sin stilling.

Aarhus får ny stadsdirektør

Efter 13 år som stadsdirektør i Aarhus fratræder Niels Højberg sit job med udgangen af februar. Han skal fremover arbejde på Aarhus Universitet.
Upassende adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård er blevet vist vintervejen i Nyborg Kommune.

Upassende opførsel: Direktør fyret

Dårlig adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård i Nyborg er blevet fyret af et enigt byråd. Skidt opførsel under en julefrokost forrige uge kan være årsagen.
52-årige Kurt Bennetsen bliver ny kommunaldirektør på Læsø. Han afløser Peter Petras.

Ny kommunaldirektør fundet

Den nye kommunaldirektør til Læsø Kommune er fundet. Den forrige blev fritstillet efter en mærkværdig sag om et skur på en sommerhusgrund.
Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) sagde ifølge Nordjyske følgende efter fremlæggelsen af en advokatundersøgelse: "Som borgmester finder jeg det dybt kritisabelt og ønsker derfor også at levere en uforbeholden undskyldning til de involverede."

Advokatundersøgelse sender to topchefer hjem

To topchefer i Aalborg Kommune er sendt hjem i kølvandet på en advokatundersøgelse. Aalborg Kommune har tilsyneladende haft en ulovlig praksis med at presse investorer til at betale for infrastruktur i forbindelse med såkaldte udbygningsaftaler.
Kasper Juncher Bjerregård fra Venstre (t.v.) i Norddjurs Kommune fik på det konstituerende byrådsmøde overdraget borgmesterkæden fra socialdemokraten Jan Petersen.

Så er overdragelserne i gang efter KV21

Borgmesterkæderne skifter nu hænder i 32 kommuner, og det bliver markeret. I Norddjurs har landskendt politiker afleveret kæden.
Borgmester i Kalundborg, 58-årige Martin Damm (V), bliver igen formand for KL og vipper dermed Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) af pinden.

Martin Damm bliver ny formand for KL

Kalundborgs Venstre-borgmester Martin Damm bliver igen formand for KL. Det sker, fordi Radikale Venstre har valgt at pege på Martin Damm i stedet for nuværende KL-formand Jacob Bundsgaard.
Mange kendisser prøver at opnå vælgernes gunst ved KV21. Fra venstre er det Jes Lunde (RV), Marie Brixtofte (RV) og Peter Loft (LA).

Kendisser har mod på at stille op ved KV21

En hel række mennesker med kendis-faktor stiller op ved KV21. Her kan du møde nogle af dem. 'Det er opløftende, at der en masse kendte, som ikke bliver valgt,' mener forsker.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: