Borgerne værdsætter udsendelser fra byrådsmøder, så det lægger man nu op til at videreføre i Greve.

Byråd afsætter penge til fast at udsende byrådsmøder

Streaming af byrådsmøder under coronakrisen har været så stor en succes i Greve Kommune, at byrådet afsætter penge til nyt udstyr. En endelig beslutning om fast udsendelse træffes efter kommunalvalget.
Antallet af levendefødte var i første kvartal 2021 steget med 3,4procent i forhold til første kvartal 2020.

Flere corona-babyer i mange kommuner

I 57 kommuner er der fremgang i antallet af nyfødte. Corona spiller ind, mener fremtidsforsker - og det smitter af på boligmarkedet, mener ejendomsmæglerkæde. Er der kommet flere nyfødte i din kommune? Se liste her.
En gåtur med en medarbejder fra kommunen kan være et kæmpe plus for demente, lyder erfaring fra forsøg i Odense.

Hjemmebesøg hos demente giver pote

Tvunget af corona begyndte medarbejdere fra aktivitetshus i Odense at tage på hjemmebesøg hos demente. Det er gået så godt, at man forlænger ordningen frem til i hvert fald 2023.
Guldborgsund Kommune vil bevare den høje rengøringsstandard fremover. Det kommer også kommunens ledige til gavn.

Guldborgsund Kommune skruer permanent op for rengøringsniveauet

Guldborgsund har netop besluttet nye principper for den fremadrettede rengøring af kommunens institutioner og bygninger. Det betyder, at der skal gøres mere rent, og at rengøringen får en både grøn og en social bæredygtig profil.
Der kom 24.400 nye førtidspensionister til i Danmark i 2020. Det er den største tilgang i over ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkiv)

2020 gav største tilgang af førtidspensionister i over ti år

En stigning i folkepensionsalderen har i 2020 bidraget til at trække antallet af nye førtidspensionister op.
”Det har vist sig – også før corona – at rengøring har en gunstig og gavnlig effekt på sundheden i daginstitutioner," siger sundhedsprofessor. (Arkiv)

Trods minimal smitterisiko: Gør grundigt rent i dagtilbud og skoler

Risikoen for at blive smittet via kontaktsmitte er lav, viser undersøgelse fra USA. Alligevel anbefaler amerikanerne hyppig rengøring, når der er børn samlet. Ekspert råder kommunerne til at hold fast i den grundige rengøring.
Børns hjerner udvikler sig i takt med deres erfaringer, så den nye årgang af børn født under coronakrisen er mere tilbageholdende end tidligere.

Fagfolk: Corona-årgang er mere skeptiske over for fremmede

Dagplejerne er så småt ved at åbne igen for de mindste børn, og det er en anderledes årgang, dagplejerne skal køre ind. 'De er mere skeptiske over for fremmede,' siger dagplejer og fagfolk bekræfter problematikken.
Hyppig aftørring af kontaktflader som borde og dørhåndtag er blevet det normale på skoler og daginstitututioner i løbet af det seneste år.

Kommune overvejer at beholde højt rengøringsniveau

I Guldborgsund har man høstet gode sundhedserfaringer med hyppig rengøring under coronakrisen. Nu foreslår Økonomiudvalget at fortsætte hyppig rengøring - også på den anden side af coronapandemien.
Når danske elever i 5. – 9. klasse i disse uger vender tilbage til skolen, har mange af dem mistet modet eller er blevet mistroiske over for deres kammerater, viser undersøgelse. (Arkiv)

Tilbage i skole: Socialt og mentalt reparationsarbejde bør rydde skemaet

Skolerne bør fokusere på trivsel og rydde skemaet i starten for at give plads til socialt og mentalt reparationsarbejde, når de ældste elever vender tilbage. Sådan lyder en af anbefalingerne fra forskere ved Aarhus Universitet
Rengøringen er som følge af corona-pandemien blevet styrket i flere kommuner og flere hundrede har fået job. (Arkiv)

Kommunerne styrker rengøring: 600 flere ansatte

Siden corona-pandemien ramte landet har kommunerne styrket rengøringen i skoler og institutioner.
Efter et år i coronaens tegn kan den traditionelle valghandling godt fremstå en anelse angstprovokerende. Derfor planlægger flere borgmestre at implementere nye tiltag.

Borgmestre vil imødekomme coronafrygt ved KV21

To ud af tre borgmestre vil gøre en indsats for at sikre en høj valgdeltagelse ved KV21 på trods af corona. Det viser en rundspørge. Borgmestrene fremhæver brevstemmer og udvidelse af tidsrummet for stemmeafgivelse som mulige løsninger.
Det nye rådhus i Høje-Taastrup Kommune skal indrettes, så det gør det nemmere for de ansatte at flekse mellem at arbejde der og hjemme.

Folk i administrationen vil gerne arbejde hjemme fremadrettet

97 procent af de ansatte på rådhuset vil gerne fremadrettet arbejde hjemme i et eller andet omfang. Det viser undersøgelse fra kommune, som vil øge fleksibiliteten fremover og indrette nyt rådhus på, at medarbejderne oftere vil være på job derhjemme.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: