Det har under coronatiden knebet med muligheder i børnehaverne for at sprogstimulere børn. De her børn har lavet deres egne bøger.

Rådmand ærgrer sig: Flere børn er sproghæmmede ved skolestart

Rådmand i Aarhus ærgrer sig over: Flere børn i kommunen har ikke nok styr på dansk, når de skal begynde i skole. Corona kan have forringet indsatsen med sprogstimulering i dagtilbuddene, lyder vurderingen.
Hjemmearbejde blev normalen under corona-pandemien for mange administrative medarbejdere i kommunerne. Nu har landets største kommune København indgået en aftale med de ansatte om hjemmearbejde.

Københavns Kommune indgår fast aftale om hjemmearbejde

I landets største kommune får medarbejdere nu mulighed for fast at arbejde hjemmefra. En ny aftale sikrer, at medarbejderen i fællesskab med nærmeste leder, kan aftale hjemmearbejde af mere 'fast karakter'.
I en ny rapport har VIVE gjort status på de mange erfaringer, som medarbejderne og ledelsen har gjort sig i krisetiden.

Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

Der er mange gode erfaringer fra coronakrisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle erfaringerne, mener FOA.
Selv om der er stor fokus på hygiejne under coronakrisen, så har hver tredje kommune stadig ikke en hygiejneorganisation.

Trods corona: Hver tredje kommune følger ikke anbefaling om hygiejne

På trods af corona følger hver tredje kommune ikke en anbefaling fra myndighederne om at sikre grundig koordinering af indsatsen for bedre hygiejne. 'Hygiejnisk rengøring bekæmper sygdomme. Og ikke kun corona,' siger sektorformand i FOA.
Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at om at videreføre kompensationsmodellen for 2020 for landets regionale trafikselskaber.

Regionale trafikselskaber får fuld kompensation for 2021

Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at videreføre kompensationsmodellen for de regionalt og kommunalt ejede trafikselskaber for 2020, så den også vil gælde i år.
Hvordan kan ansatte få gode muligheder for at arbejde hjemmefra og samtidig opretholde fællesskab og motivation? Det har man bud på i Helsingør.

Kommune fastlægger nye principper for hjemmearbejde

Mange medarbejdere i kommunerne har under corona fået smag for at arbejde hjemme. På den baggrund fastlægger Helsingør Kommune principper for hjemmearbejdet. Se de interessante principper her.
Borgerne værdsætter udsendelser fra byrådsmøder, så det lægger man nu op til at videreføre i Greve.

Byråd afsætter penge til fast at udsende byrådsmøder

Streaming af byrådsmøder under coronakrisen har været så stor en succes i Greve Kommune, at byrådet afsætter penge til nyt udstyr. En endelig beslutning om fast udsendelse træffes efter kommunalvalget.
Antallet af levendefødte var i første kvartal 2021 steget med 3,4procent i forhold til første kvartal 2020.

Flere corona-babyer i mange kommuner

I 57 kommuner er der fremgang i antallet af nyfødte. Corona spiller ind, mener fremtidsforsker - og det smitter af på boligmarkedet, mener ejendomsmæglerkæde. Er der kommet flere nyfødte i din kommune? Se liste her.
En gåtur med en medarbejder fra kommunen kan være et kæmpe plus for demente, lyder erfaring fra forsøg i Odense.

Hjemmebesøg hos demente giver pote

Tvunget af corona begyndte medarbejdere fra aktivitetshus i Odense at tage på hjemmebesøg hos demente. Det er gået så godt, at man forlænger ordningen frem til i hvert fald 2023.
Guldborgsund Kommune vil bevare den høje rengøringsstandard fremover. Det kommer også kommunens ledige til gavn.

Guldborgsund Kommune skruer permanent op for rengøringsniveauet

Guldborgsund har netop besluttet nye principper for den fremadrettede rengøring af kommunens institutioner og bygninger. Det betyder, at der skal gøres mere rent, og at rengøringen får en både grøn og en social bæredygtig profil.
Der kom 24.400 nye førtidspensionister til i Danmark i 2020. Det er den største tilgang i over ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkiv)

2020 gav største tilgang af førtidspensionister i over ti år

En stigning i folkepensionsalderen har i 2020 bidraget til at trække antallet af nye førtidspensionister op.
”Det har vist sig – også før corona – at rengøring har en gunstig og gavnlig effekt på sundheden i daginstitutioner," siger sundhedsprofessor. (Arkiv)

Trods minimal smitterisiko: Gør grundigt rent i dagtilbud og skoler

Risikoen for at blive smittet via kontaktsmitte er lav, viser undersøgelse fra USA. Alligevel anbefaler amerikanerne hyppig rengøring, når der er børn samlet. Ekspert råder kommunerne til at hold fast i den grundige rengøring.