Flere vælgere stemmer med tanke på klimaet ved kommunalvalg

Klimaet og den grønne omstilling er med til at afgøre et stigende antal vælgeres kryds ved kommunalvalg, viser ny måling. Så mange som hver tredje vælger har indsatsen for klima og miljø med i baghovedet, når de sætter deres kryds ved KV21.
SF's tidligere formand Villy Søvndal åbnede SF's landsmøde i Kolding med optimisme forud for kommunalvalget 16. november. Selv håber han på borgmesterpost i Kolding.

Søvndal: Borgmesterpost er inden for rækkevidde

Intet er afgjort, men Villy Søvndal ser mulighed for, at borgmesterpost i Kolding skifter fra Venstre til SF. Læs her, i hvilke kommuner, partiet håber på fremgang og borgmesterposter ved KV21.

FOA: Velfærdskroner samler støv i kommunerne

To milliarder kroner. Et beløb der svarer til en times ekstra rengøring om ugen til alle 122.500 borgere i hjemmeplejen. Så mange allerede afsatte velfærdskroner brugte kommunerne ikke sidste år.
Søndag aften blev Hussain Ali, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i København, chikaneret og truet af tre unge drenge ved Vanløse Station. Han har delt en video af episoden, og det skaber debat.

Konservativ byrådskandidat nægter at sløre ulovlig video med børn

Byrådskandidat Hussain Ali (K) nægter at anonymisere børn i kontroversiel Facebook-video, selvom Red Barnets jurist vurderer, at den er ulovlig. Det fastslår den konservative politiker.
Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (t.v.) skal holde taler ved gratis hyldestkoncerter for afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerre.

Kritik af borgmester for skattebetalte koncerter midt i valgkamp

Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (K) vil midt i valgkamp bruge en halv million kroner på koncerter og blødt brød til 1.500 ældre. Det lugter af valgkamp, mener oppositionen i byrådet.

Nye tal: Meget få kvindelige spidskandidater til KV21 i nogle kommuner

Én kvinde og kun én kvinde. Sådan ser feltet af spidskandidater til kommunalvalget i november ud i en række kommuner, viser nye tal. Se fordelingen i din kommune.
Det ville nok give nogle mere nuancerede debatter, hvis der var flere kvinder i lokalpolitik. Det mener Annette Mosegaard (K), som er eneste kvindelige spidskandidat i Ikast-Brande Kommune ved KV21.

’Det er ikke noget, jeg spekulerer over til hverdag’

Det ville nok give nogle mere nuancerede debatter og andre prioriteringer, hvis der var flere kvinder i lokalpolitik. Det mener Anette Mosegaard, der med i mindretallet af kvinder, som er spidskandidater ved kommunalvalget.
Det går skidt med at få Liberal Alliance lokalt og nationalt til at spille sammen, mener byrådsmedlem Jeppe Lindberg i Køge. Han har forladt LA og er blevet løsgænger.

Endnu et byrådsmedlem vender Liberal Alliance ryggen

Flere byrådskandidater og -medlemmer i det sydjyske har på det seneste forladt Liberal Alliance. Nu forlader et byrådsmedlem på Sjælland også partiet med en bemærkning om, at den er gal med samspillet mellem partiets landsorganisation og LA-medlemmerne i byrådene.
23-årige Mads Hartlev Jansen (forrest til venstre) stiller op til KV21 i Vejle Kommune som en af få unge.

Hver fjerde kommune har ingen under 30 år i byrådet

‘Det er jo lidt af en gammelmandssport.’ Sådan lyder det fra et ungt byrådsmedlem, der som en af få unge stiller op som kandidat ved KV21.
Hver tredje parkeringsplads i den indre del af København skal måske sløjfes. Blandt andet for at gøre det mindre attraktivt at køre i bil til den befærdede storby.

Topprofiler vil nedlægge tusindvis af p-pladser

Der skal være langt færre parkeringspladser i hovedstaden, mener to fremtrædende politikere. De færre p-pladser vil irritere bilejerne, men det er nødvendigt for at mindske luftforurening og trængsel, mener politikerne.
Således fordeler de nye vælgere ved KV21 sig. Udforsk det klikbare kort længere nede i artiklen.

Se hvor mange friske stemmer, der er i din kommune

22 procent af de potentielle vælgere ved KV21 har aldrig før haft mulighed for at stemme i deres kommune. Klik ind og se antallet af nye vælgere i din kommune.

KV21: Over en million vælgere stemmer for første gang i deres kommune

Ved kommunalvalget i november er det første gang for 1.042.000 vælgere, at de får mulighed for at stemme ved et kommunalvalg i deres kommune. 'De mange nye vælgere i de enkelte kommuner, er noget, der er særligt ved kommunalvalg, men som vi ofte glemmer,' siger valgforsker.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: