Venstres Jan E. Jørgensen vil være borgmester på Frederiksberg

Selv om Venstre blot har et mandat i Frederiksberg Kommune, går partiet efter borgmesterposten ved kommunalvalget. Byrådet lider i dag under 'en forskrækkelse for det nye', mener kandidat Jan E. Jørgensen.
Mette Nielsen, udvalgsformand i Viborg og folketingskandidat i Socialdemokratiet er en af tre kvinder, der har mistet tillid til spidskandidaten ved KV21.

‘Så skal der ryddes op i kællingerne’: Ballade hos S i Viborg

Uroen ulmer i Socialdemokratiet i Viborg Kommune efter 'torskedum' besked fra borgmesterkandidaten til partikollegerne.
S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

Analyse: Regeringen skyder valgkampen i gang

Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.
Foreningsidrætten kan blive nøglen til at genskabe den fysiske og mentale trivsel samt de fællesskaber, der er gået tabt under corona-krisen, mener DIF.

DIF lancerer fire KV21-mærkesager

DIF spiller fire mærkesager og en KV21-temaside ind i valgkampen frem mod kommunalvalget. Foreningsidrætten kan blive nøglen til at genskabe den fysiske og mentale trivsel efter corona, mener organisationen.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) måtte tirsdag aften stille sig op og forklare, hvorfor regeringens plan om at etablere et udrejsecenter på Langeland ikke bliver til noget.

Kommende kommunalvalg lægger låg på debat om nyt udrejsecenter

Politisk kommentator forventer, at debatten om, hvor udrejsecentret skal ligge efter kuldsejlet Langelandsplan, kommer til at være på vågeblus frem til kommunalvalget.
Henrik Bach Mortensen glæder sig på facebook over, at han er blevet opstillet for Venstre i Rudersdal Kommune til KV21. Han er flyttet til kommunen og har tidligere siddet i byrådet i Gladsaxe.

Duften af valgkamp breder sig

Der er mindre end et halvt år til kommunalvalget, og kandidaterne begynder nu opvarmningen. Se her nogle af de synlige tegn på begyndende valgkamp, som NB-Kommune har fanget. Måske oplever du også en duft af valgkamp?
Morten Messerschmidt (DF) får afgjort sin sag om mulig svindel med EU-midler til august. Det sker over syv dage ved Retten i Lyngby.

Dom i sag mod Messerschmidt falder midt i kommunalvalgkamp

Dansk Folkepartis skæbne ved kommunalvalget kan i høj grad blive afgjort af byrettens dom i den såkaldte Messerschmidt-sag. Sagen afsluttes midt i august, og alt peger på, at dommen falder omkring 10. september.
Borgerne har ikke frit valg på det specialiserede område og det vil bevægelsen #enmillionstemmer gerne lave om på.

Folkebevægelse: ‘Vi kommer ikke til at være stille til kommunalvalget’

'Jo flere politikere der erkender, hvor mange stemmer der ligger i det her felt, jo mere vil vi kunne påvirke,' siger medstifter af #enmillionstemmer Monica Lylloff i et interview om bevægelsens mission og hvorfor man vil have frit valg og skilt økonomi fra visitation.
Jesper Skibby, der har været en af Danmarks bedste cykelryttere, stiller op til kommunalvalget i Gribskov Kommune til november.

Jesper Skibby går ind i politik

Tidligere cykelrytter Jesper Skibby stiller op i Gribskov for lokallisten Nytgribskov, når der er kommunalvalg til november.
Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.
Sophie Hæstorp Andersen fratræder som regionsrådsfomand for at hellige sig kommunalvalget.

Hæstorp Andersen stopper i regionen – ser frem mod KV21

Sophie Hæstorp Andersen vil være overborgmester i København og vil derfor fokusere mere på kommunalvalget.
Valgkampen er allerede i fuld gang på Frederiksberg, hvor borgmester Simon Aggesen objektivt set er på en meget vanskelig mission med at fastholde byen på konservative hænder.

Her er de 22 kommuner, som du især skal holde øje med ved KV21

Chefredaktør for NB-Medier Arne Ullum giver her sit bud på, hvilke kommuner, som han især vil holde øje med ved KV21.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: