Borgmester Hans Toft (K), Gentofte Kommune, genopstiller ikke ved KV21. (Arkiv)

Markant konservativ borgmester stopper

Gentofte skal have ny borgmester efter næste kommunalvalg - efter 28 år siger Hans Toft stop. Afløseren er på plads.
Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (ALT), overlader posten til en anden efter kommunalvalget 16. november.

Alternativets eneste borgmester genopstiller ikke

Borgmesteren på Fanø, Sofie Valbjørn, genopstiller ikke ved kommunalvalget i november.
De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.
Ved kommunesammenlægninger mister de lokale politikere indflydelse og magt i forhold til de større kommuner. (Arkiv)

Forsker: Kommunesammenlægning koster på demokratiet

Kommunalforsker ser flest negative konsekvenser, når talen falder på mindre kommuners overvejelser om sammenlægning med større naboer.
Struer Kommunes borgmester, Niels Viggo Lyngshøj (S), advarer Langeland mod tankerne om en sammenlægning med to andre kommuner. (Arkiv)

Anbefalede sammenlægning: Glad for, at det ikke skete

Debatten om kommunesammenlægninger fortsætter. Vestjysk borgmester advarer nu om sammenlægning, som han ellers tidligere var fortaler for.

Kan du spå om kommunerne i 2021?

NYTÅRSQUIZ - Hvor mange borgmesterposter erobres af kvinder ved KV21? Kommer ansatte i kommunerne til at strejke? Hvor mange kommuner får lavet en klimahandlingsplan? Kom med dine bud i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommunale Danmark i 2021.
Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten i Ishøj Merete Amdisen og partiet lokalt har været ude i et sandt stormvej.

Balladen i Ishøj kræver ekstern mægling

Der skal ekstern mægling til for at forlige parterne i Socialdemokratiet i Ishøj Kommune, hvor der har været maratonmøder med voldsomme beskyldninger. 'Vi skal have noget hjælp, så vi kan koncentrere os om at diskutere politik,' siger den nye topkandidat til borgmesterposten.

Konservative åbner KV21 med frontalt angreb på Venstre

Konservative indleder KV21 med en helsides annonce i Berlingske, hvor de giver parterne bag udligningsreformen skylden for, at en sygeplejerske i Gentofte Kommune skal betale 5.780 kroner mere i skat om året.
Den demokratiske samtale skal fylde mere i 2021, mener Sophie Hæstorp Andersen. Hun er regionsrådsformand og Socialdemokratiets bud på en ny overborgmester i København.

Spidskandidat ved KV21: Vi skal tage demokratiet mere alvorligt

I 2021 kommer vi til at tale mere om vores demokrati. Alt for mange mennesker føler, at beslutninger bliver truffet hen over hovedet på dem. Det mener Socialdemokratiets spidskandidat i København til kommunalvalget næste år, Sophie Hæstorp Andersen.
Efterårets MeToo-debat, med fokus på blandt andet seksuelt krænkende adfærd i politik, kan betyde, at valgåret næste år, bliver kvindernes år, det mener eksperter.

Byrødder: Vores omdømme får større betydning ved KV21

Tre ud af fire byrådsmedlemmer vurderer, at deres personlighed og omdømme kommer til at få større betydning ved kommunalvalget næste år sammenlignet med valget i 2017. Fokus på omdømmet kan gøre, at KV21 bliver kvindernes valg, siger eksperter.
Hans Luunbjerg (V), som er viceborgmester, trækker sig som kandidat til KV21.

Kyllingelort får viceborgmester til at trække sig som kandidat

Tidligere borgmester og nuværende godsejer og spidskandidat trækker sig som kandidat til kommunalvalget næste år. Kyllingemøg og avisskriverier har fjernet lysten til at fortsætte.
Finn Muus (S) afløser borgmester Jacob Bjerregaard i Fredericia byråd.

Efter borgmester-exit: Ukendt overtager byrådsplads

Borgmesteren i Fredericia, Jacob Bjerregaard (S), forlader 1. februar sin post og sin byrådsplads. Politiker valgt med 104 personlige stemmer overtager hans plads i byrådet, og en anden bliver borgmester indtil KV21.