En væsentlig del af livskvaliteten i hverdagen på landet er knyttet til de mange muligheder for udendørsaktiviteter med venner og familie, lyder teksten om dette billede.

Sådan ser livskvalitet ud på landet

Forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’ undersøger, hvad der giver danskere, der bor på landet, deres høje livskvalitet, og nu er der kommet billeder på livskvaliteten.
Nu gør regeringen det lettere at få teaterforestillinger ud på skoler og i børnehaver i en forsøgsperiode. Her er det Teater Arrièregarden, der spiller stykket "El Concierto" på Aprilfestivalen i 2018.

Kommuner får lettere ved at give børn teateroplevelser

Regeringen og de øvrige partier bag finansloven har afsat 20 mio. kr. årligt til ungdoms- og børneteater ude i kommunerne og til en ny refusionsordning.
Publikum oplever forestillingen gennem VR-briller og ser en midsommeraften - både i år 2021 og i år 1146. Under hver opførelse bliver 10 publikummer med hver sin avatar en del af forestillingen.

Viborg går innovativ vej med ny teaterform

Viborg Kommunes nye satsning White Hole Theater debuterer med forestillingen 'Arnolds Spådom', der kombinerer den virkelige og den virtuelle verden.
Teatret Masken deltager i konferencen, og er en del af Dannelsesrygsækken, som er et tiltag under Kulturtjenesten på Lolland-Falster.

Kommune sætter børn og unges kritiske sans på dagsordenen

Hvad er dannelse, og hvordan kan en kommune arbejde med dannelse? Emnerne er til debat på den årlige dannelseskonference 17. september i Guldborgsund Kommune i september.
Assens Kommune vil gerne have deres borgere til aktivt at anbefale kommunen til andre, derfor afholder kommunen et debatmøde i Landsbyens Hus i Jordløse om, hvordan borgerne bliver gode ambassadører for lokalområdet.

Kommune vil uddanne borgere til gode ambassadører

Borgerne er de vigtigste i forhold til at anbefale kommunen til andre, derfor bliver de nu inspireret til at fortælle den gode historie om kommunen, som en del af kommunes bosætningsstrategi.
Støtten til Gammel Estrup går til en digitaliseret formidling af kulturarven med henblik på at fremme fællesskab omkring forskning og kulturarv.

Støtte til innovationen på kulturens område

Kulturministeren har i år besluttet også at prioritere helt nye indsatser på det kulturelle aktstykke, der er på i alt 272 mio. kroner. Børn og musik er stadig vigtige for ministeren.
Håndbold Region Øst og Dansk Idrætsforbund appellerer til regioner og kommuner om at finde alternativ placeringer af test- og vaccinecentre, så der er plads til sportsaktiviteterne.

Testcentre i kommunerne påvirker lokalt foreningsliv

Der vil komme pres på idrætsfaciliteterne igen, hvis test- og vaccinecentrene fortsat holder til i kommunernes indendørsfaciliteter. Det mener sportsforbund, som har fået lavet en opgørelse over centrene.
Herning Kommune har bevilliget penge til at få gang i forenings- og kulturlivet og til blandt andet senioraktiviteter og sommerferieprojekter for skolebørn.

To millioner kroner til at genstarte kommunens kultur- og fritidsliv

Byråd har bevilliget økonomisk hjælp til at puste liv i kulturen og fritidsaktiviteterne igen efter coronanedlukningen.
Multiparken Skanderborgs Aktive Mil er et af de projekter, der har fået støtte fra fællesskabspuljen.

Fællesskab styrkes via fysiske projekter i kommunen

Legepladser er både til gavn for børn og bylivet, derfor har Skanderborg Kommune givet knap 700.000 kroner til udvikling af fysiske projekter, som blandt andet styrker det lokale fællesskab.
Kulturbarometeret viser, at danskerne er trygge ved at vende tilbage til kulturlivet.

Danskerne er trygge ved kulturlivet

En måling af danskernes lyst og tryghed til at vende tilbage til professionelle kultur- og sportsoplevelser i lyset af covid-19 viser, at flere forventer at være publikum eller kulturforbruger.
Hvordan bliver vi klogere på vores kultursektor og vores kulturpolitik? Det diskuteres i dag på et webinar arrangeret af Danske Kulturbestyrelser og Rytmisk Center.

Kulturen skal frem i køen

Der mangler viden om kulturlivet, derfor sætter Danske Kulturbestyrelser fokus på emnet om oplyst kulturpolitik og et Kulturens Analyseinstitut, som også kan være til gavn i kommunerne.
Corona-nedlukningen har ramt de fleste forsamlingshuse i Kolding kommune, men nu får de hjælp via en nyoprettet hjælpepulje.

Kommuner hjælper forsamlingshuse via coronapulje

En række kommuner rundt i landet har besluttet at yde ekstrahjælp til forsamlingshusene, som også har været hårdt ramt på omsætningen under coronakrisen.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: