Forbund sætter livestreaming af børn og unge på pause

Dansk Håndbold Forbunds streaming af U15- og U17-hold har fået et brat stop, efter flere aktører har udtrykt bekymringer for, hvordan kameraerne påvirker kulturen for de unge spillere.Dansk Håndbold...

Lidt færre kulturpenge pr. indbygger i 2023

Kommunerne bruger i 2023 lidt færre penge på kultur- og fritidsområdet målt pr. indbygger. Der er meget stor spændvidde i kultur- og fritidsbudgetterne. Se tallene for din kommune her.

Husejere trækker kommune i retten efter racerløb

I Aarhus er en retssag netop gået i gang, hvor syv grundejere har stævnet kommunen, fordi de over en årrække ikke har kunne bo i deres huse i de tre dage om året, racerbils-festivalen 'Classic Race'...

Nyt, stort kulturprojekt på vej i Jelling

En kæmpe midgårdsorm, der vrider sig op fra jorden, er snart ved at blive opført i oldtidsområdet midt i Jelling.Vejle Kommune har offentliggjort nye planer, der føjer endnu en attraktion til o...

Bibliotek dropper sms’er og sparer 60.000 kr.

Hver gang Frederikssund Bibliotekerne sender en sms til en låner med besked om, at en bestilt bog er kommet hjem, eller en lånt bog skal afleveres, koster det biblioteket 27 øre. Hvert år bliver der...
Aros bevægede sig i 2022 tættere på en normaltilstand - også i antallet af besøgende. Det var dog ikke helt nok til at nå tilbage til niveauet fra før corona.

To store museer nærmer sig besøgsniveau fra før corona

Efter to år med 40 procent færre besøgende var kunstmuseet Aros i 2022 tættere på niveauet før corona. På Louisiana i Nordsjælland er antallet af besøgene næsten fordoblet siden 2021.
Danmarks museer skal lære at drive en mere kommerciel forretning for at bedre økonomien.

Nu skal museernes forretning styrkes

De seneste par år med covid-lukninger og senest også rentestigninger og høj inflation har givet mange danske museer store økonomiske problemer. En ny håndbog skal nu hjælpe museerne med at professionalisere deres forretning, så de får en bedre økonomi.
Flere idrætsanlæg har oplevet, at det kan være svært at få hjælp fra kommunen, hvis man er presset af de høje energiregninger.

Idrætsanlæg har svært ved at få hjælp til høje energipriser

Brancheorganisation for idrætsanlæg mener, at politikerne på Christiansborg bør hjælpe økonomisk pressede idrætsanlæg. Mange får ikke ekstraordinær hjælp fra kommunerne på trods af energikrisen.
De små teatre i (kultur)fattige kommuner, har svært ved at udvikle sig eller risikerer helt at lukke.

Analyse: Egnsteatre spiller en vigtig rolle i lokalområdet

En ny analyse fra Center for Kulturevaluering på Aarhus Universitet viser, at landets egnsteatre er aktive medspillere i deres hjemkommuner. Samtidig spiller de en vigtig rolle i den nationale scenekunstpolitik.
Gennem flere år har det stået klart, at utætheder i tagkonstruktionen har givet rådskader på Museum Jorn. Nu skal Silkeborgs byråd finde millioner til en renovering.

Utæt tag og rådskader: Skal finde millioner til at renovere Museum Jorn

Utætheder i tagkonstruktionen har forårsaget alvorlige rådskader på Museum Jorn, og nu er skaderne så grelle, at Silkeborg Byråd skal finde over otte millioner til renovering.
Aarhus' nye fodboldstadion blev afsløret på et pressemøde tirsdag, hvor blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard deltog.

Kommune støtter stadionbyggeri med kvart milliard

Aarhus Kommune har indgået evighedskontrakt med superligaklubben AGF, og nu er planerne kommet på plads for et nyt stadion til 650 millioner kroner. Heraf bidrager kommunen med 250 millioner kroner.
Her følger den afgående kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen den nye kulturminister Jakob Engel-Schmidt ind til præsentation og overdragelse i ministeriet i går torsdag.

Ny minister: Kulturen kan hjælpe mennesker med at finde en vej

Den for flere overraskende nyudnævnte kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) ser kultur som en vej til fællesskaber og bedre trivsel.