Det Kongelige Teaters femte mest 'sete forestilling' i år blev en teaterlegeplads for børn.

Mobilt børneteater blev en af Det Kongelige Teaters største succeser i år

Over 20.000 børn og deres voksne besøgte i 2022 Det Kongelige Teaters mobile børneunivers Postyrium. Dermed tager teatrets børnestrategi for alvor fart.
Regningen for afviklingen af DG Landsstævne 2022 i Svendborg bliver større end forventet.

Kommune må hjælpe med at dække ekstra underskud på stor idrætsbegivenhed

Det årlige DGI Landsstævne i Svendborg kommer til at koste kommunen mere end først beregnet. Regningen skal deles mellem DGI og Svendborg Kommune, hvor politikerne lige skal fordøje ekstraudgifterne
Kronprins Frederik, Prins Christian og Prins Vincent inden starten går til Royal Run i København og på Frederiksberg forrige år.

Turismedirektør raser mod kommunalpolitikere

Planen var så godt som på plads i nordjysk turistorganisation, der var kommet næsten i mål i arbejdet for at få Royal Run til Skagen. Men lokalpolitikerne i Frederikshavn Kommune ville ikke løbe med ind over målstregen.
Et nyt aktivitetscenter er på vej med hjælp fra kommunen og fondsmidler i Kirke Hyllinge i Lejre Kommune.

Nyt aktivitetscenter får stor økonomisk håndsrækning

Efter syv års forarbejde og tæt samarbejde med borgerne er der nu udsigt til et nyt, stort nyskabende aktivitetscenter i Kirke Hyllinge i Lejre Kommune, hvor børn, unge og voksne kan finde sammen om leg, bevægelse, idræt og sociale fællesskaber.
Når man vil bruge dialogværktøjer i forbindelse med en proces inden for kommunernes kulturområde, er der mange ting, man skal tage højde for.

Forandringer og faglige forskelle udfordrer arbejdsmiljøet på kulturområdet

Projektet SPARK hjælper ansatte på museer, biblioteker og mange flere med at finde fælles fodslag og samarbejde endnu bedre i det daglige.
Museum Jorn har fundet et hidtil ukendt Jorn-maleri på bagsiden af et andet. Det forestiller en bondegård fra Silkeborgegnen.

Lokalt museum finder ukendt Jorn-maleri på bagsiden af et andet maleri

Konservatorer var i gang med at restaurere et maleri af kendte Asger Jorn, da de pludselig fandt et nyt maleri på bagsiden. Det er en 'fantastisk opdagelse', siger begejstret museumsinspektør.
Man kan ikke bare skrue ned for varmen i museernes samlinger. Så fører det hurtigt til skimmelsvamp og ødelæggelse af kulturarven, lyder advarslen.

Høje energipriser presser museer: Beder om hjælpepakke

Flere museer er så presset af høje energipriser, at de har bebudet lukning og i nogle tilfælde også fyringer.
WWF Verdensnaturfonden og SUPERFLEX kombinerer naturgenopretning, kunst og arkitektur i et nyt og innovativt partnerskab kaldet 'Superrev'.

Kunst på havet skal genoprette tabt dansk havnatur

Kunst og naturgenopretning mødes i et nyt visionært partnerskab mellem WWF Verdensnaturfonden og kunstnerkollektivet SUPERFLEX, der vil genoprette minimum 55 kvadratkilometer tabt rev i danske farvande - blandt andet i samarbejde med kommunerne.
Skive Museum har ligesom andre museer undtagelsesvis valgt at vinterlukke fra 1. december 2022 til 31. marts 2023.

Energikrisen vinterlukker endnu et museum

Skive Museum er opvarmet med naturgas – og med risiko for endnu større udgifter til lys og varme i vinteren har museumschef Per Lunde Lauridsen undtagelsesvis valgt at vinterlukke Skive Museum fra 1. december 2022 til udgangen af marts 2023.
Younes Deaibes mener ikke, at lokalpolitikerne yder den tilstrækkelige hjælp med integrationen i Aarhus-forstad, men det har kulturhuset og biblioteket til gengæld været med til.

Iværksætter kæmper for lokalt bibliotek: ‘De svage råber sjældent højest’

Det kan øge kriminaliteten, hvis Aarhus-bibliotek lukker, lyder det fra iværksætter: Biblioteket er en vigtig del af integrationen i området, men er kommet i sparekataloget i kommunens budget 2023.
I den populære nordjyske badeby, Lønstrup, ligger den historiske Lønstrup Gl. Biograf – nu et kulturhus og en café skabt af lokale ildsjæle.

Lokale ildsjæle får varige fællesskaber til at gro

Når frivillige ildsjæle bygger og sætter sig for at skabe udvikling og sammenhold lokalt, er det effektivt. De lokale initiativer samler mange mennesker og er i langt de fleste tilfælde langtidsholdbare, viser en undersøgelse fra Realdania.
Varde Teater- og Musikhus bliver fremtidens bud på et moderne foreningshus, der kan forene hverdag og fest i harmoni.

Sådan bliver Vestjyllands nye teater- og musikhus

Det nye Varde Teater- og Musikhus bliver et moderne bud på fremtidens foreningshus og kommunens nye kulturelle samlingspunkt, lyder det fra kommunen og vinderne af arkitektkonkurrencen.