God nyhed: Markant fald i antallet af børn med forældre på kontanthjælp

På fem år er antallet af børn med forældre på kontanthjælp faldet med næsten 50 procent. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Se udviklingen i din kommune her.

Tusindvis af sager om fejl i kontanthjælp skal nu gennemgåes

Ydelseskontorer i en række kommuner har fået adgang til CPR-numre på personer, der uberettiget kan være trukket i kontanthjælp. Nu skal tusindvis af sager gennemgås manuelt for at finde fejl. Se status for din kommune her.
Aldrig har der været så få jobparate, som der er nu.

Historisk få jobparate

Vi har aldrig haft så få jobparate ydelsesmodtagere som nu. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet faldet til kun 16,6 tusinde personer i september måned.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med 44 pct. siden toppen

Mens de bedste kommuner har skåret antallet på kontanthjælpsydelser med over 60 procent, så har andre kun reduceret antallet med cirka 25 procent. Se tallene for din kommune her.

Se din kommune: Næsten 7.000 har modtaget kontanthjælp i et årti

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye har netop udsendt en oversigt over antal kontanthjælpsmodtagere med høj ydelsesanciennitet fordelt på de 98 kommuner.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere på rekordlavt niveau

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere i juni 2021 er på det laveste niveau, siden man begyndte at opgøre statistikken i 2007. 97 af landets kommuner har haft et fald siden juni 2019.