Det varierer fra kommune til kommune, om forældrene skal være med til at betale regningen for de øgede normeringer.

Her slipper forældrene for normerings-regningen

Det er op til de enkelte kommuner, om minimumsnormeringerne skal medfinansieres gennem øget forældrebetaling, eller om taksten skal fastfryses. Se her, hvordan byrådene griber forældrebetaling forskelligt an.
De bugnende pengekasser i kommunerne skal reduceres, fremgår det af ny aftale.

Kommuner skal betale af på gæld og indbetale feriemidler

Som en del af økonomiaftalen med regeringen, skal kommunerne i gang med at afvikle gæld og indbetale feriemidler. Kommunernes likviditet skal nedbringes.
Holbæk Kommune med borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i spidsen er blandt de kommuner, som er på vej mod store budgetoverskridelser på det specialiserede socialområde i 2021. Derfor har kommunen igangsat en handlingsplan, der skal spare kommunen 21 millioner kroner i år.

Det specialiserede socialområde skrider med 800 mio. kr. – nye besparelser på vej

Kommunerne er endnu en gang på vej mod et stort merforbrug på det specialiserede socialområde i 2021. Mange kommuner skal enten spare på området eller finde pengene på andre velfærdsområder.

70 kommuner havde merudgifter til minimumsnormeringer i 2020

Ud af den samlede tilskudspulje fra staten til minimumsnormeringer i 2020 på 500 millioner kroner, har kommunerne ifølge egne regnskaber haft udgifter for i alt 608 millioner kroner. Se alle kommuners pengeforbrug på minimumsnormeringer her.
Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen kritiserede under Folketingets afslutningsdebat kommunerne for at udvise for stor kreativitet for at finde besparelser på handicappede.

S-ordfører: Kommunernes kreative sparetiltag har ikke været kønt at se på

Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen giver kommunerne hård kritik ved afslutningsdebat for besparelser på handicappede. 'Det har ikke været kønt at se på,' siger Jesper Petersen.
Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad (S) vil give en stor del af den såkaldte paragraf 16 pulje til to eller tre kommuner, som har særligt store problemer.

Regeringen lover stor del af særtilskud til to-tre kommuner

To-tre kommuner har udsigt til at få en stor del af særtilskud til vanskeligt stillede kommuner. Lolland og Langeland anses for sikre, og en tredje kommune er i spil.
KL-formand Jacob Bundsgaard truer med at undsige regeringens velfærdsløfter, hvis ikke regeringen enten giver kommunerne flere penge eller tager medansvar for de hårde prioriteringer på socialområdet.

KL-formand: Regeringen tvinger kommuner til at skære i velfærden

KL-formand truer med offentligt at undsige regeringens velfærdsløfter til vælgerne, hvis regeringen hverken vil bevilge flere penge til socialområdet eller tage ansvar for kommunernes daglige "svære prioriteringer" på socialområdet .
Fire ministre var på plads i Hafnia-Hallen i København onsdag for at præsentere regeringens udspil "Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling". En del af udspillet er, at København og Frederiksberg kommuner skal have en milliard kroner frem mod 2030 til at bygge flere idrætsfaciliteter.

Regeringen vil give én mia. til flere idrætsfaciliteter i København og Frederiksberg

Som en del af et nyt udspil vil regeringen afsætte én milliard kroner til at København og Frederiksberg kommuner kan bygge nye idrætsfaciliteter fra 2022 til 2030.

Bugnende pengekasser vokser i kommunerne

Med nye udligningskroner slår kommunernes likviditet rekord igen. I alt har kommunerne ni milliarder kroner mere i kassen end for blot et år siden.
Der har været voldsomme protester mod byggeriet på den del af Amager Fælled, som hedder lossepladsgrunden eller lærkesletten, alt efter hvem man spørger. Men diskussionen foregår på et fejlagtigt økonomisk grundlag, mener tidligere chef i Københavns Kommune.

Tidligere chef: København giver et fejlagtigt billede af bugnende pengekasse

En tidligere chef i Københavns Kommune, som nu sidder i borgerrepræsentationen, rejser tvivl ved Københavns Kommunes metode til at opgøre likviditeten.

Andelen af børn og unge med kontakt til psykiatrien er fordoblet på ti år

Nye tal fra Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkingenhed viser, at andelen af børn og unge med kontakt til psykiatrien er fordoblet på ti år. Se udviklingen i din kommune, her.
KL's næstformand forventer ikke stor uenighed ved kommende økonomiforhandlinger med regeringen om størrelsen af det såkaldte demografiløft, som skal dække kommunernes udgifter til flere børn og ældre.

Næstformand for KL forventer enighed om flere penge til børn og ældre

KL's næstformand Martin Damm forventer, at der stort set vil være enighed mellem KL og regeringen om, hvor mange flere penge der skal bruges på børn og ældre. De årlige forhandlinger om kommunernes økonomi begynder snart.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: