"I Københavns Kommune ønsker vi at gå forrest, når det kommer til at handle bæredygtigt," siger overborgmester Lars Weiss (S).

Stigende fokus på bæredygtige indkøb

Københavns Kommune har et stigende fokus på at gøre sine indkøb så bæredygtige som muligt. Det viser den første samlede årsrapport.
Solcelleparker skyder op over hele landet. I Varde Kommune har politikerne udvalgt velegnede områder svarende til cirka en syvende del af kommunens samlede areal.

Kommune vil udlægge en syvende del af sit areal til solcelleparker

I en revision af kommuneplanen lægger Varde Kommune op til, at næsten en syvende del af kommunens samlede areal kan blive til solcelleparker. 'Det er selvfølgelig ømtåleligt for beboere, der er tæt på,' siger lokalpolitiker.
Grøntsager skal gerne på dagsordenen under kommunalvalget, lyder det fra minister.

Minister: Oplagt at putte grøntsager ind i KV21

Kommunalvalget er en oplagt mulighed for at rejse en debat om vegetarkost i de offentlige kantiner. Det mener fødevareminister Rasmus Prehn (S).
Køkkenmedarbejderne på plejecenter Lillevang i Furesø Kommune laver nu måltider, hvor 80 procent af råvarerne i gennemsnit er økologiske. Omlægningen til økologiske råvarer er sket inden for samme budget.

Kommune satser stort på grøn omstilling på egen bane og hos borgerne

Nordsjællandsk kommune er i fuld gang med at inddrage kommunens ansatte samt borgere og virksomheder i den grønne omstilling. Det sker på et solidt erfaringsgrundlag, siger udvalgsformand.
Varmepumper bliver solgt i stor stil, og nogle af dem støjer på en generende måde for naboerne.

Kommuner gruer for flere klager over støjende varmepumper

Der bliver installeret titusindvis af varmepumper i villakvartererne. Nogle af dem udsætter naboerne for støj og søvnforstyrrelser. Flere kommuner forudser på den baggrund, at de får langt flere klagesager, og at der kan opstå nabokrige.
Etableringen af et solcelleanlæg skal være med til at gøre to landsbyer CO2-neutrale.

Vi vil være de første CO2-neutrale landsbyer

To landsbyer i det vestjyske er godt på vej til at blive CO2-neutrale, som nogle af de første i Danmark. Borgmester håber, at de danner skole.
KL og DANVA kommer nu med et konkret løsningsforslag til at forebygge oversvømmelser.

KL fremlægger plan for at bremse oversvømmelser

KL fremlægger sammen med organisationen DANVA en stribe forslag til at kunne håndtere fremtidens oversvømmelser efter ekstrem regn. Tålmodigheden med regeringen er sat på prøve.
Hvordan får man mindre affald ved havnen samt på gader og torve i København? Miljøspørgsmål i den stil bliver taget op i ny international konkurrence.

København lader sig udfordre på miljøløsninger

København danner partnerskab med Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York. Man vil i et internationalt samarbejde lave en konkurrence om at være innovativ og udfordre hinanden på at finde 'nye digitale og cirkulære løsninger' på klimaproblemer.
Økologirådgiver Lars Lambertsen (t.v.) gennemfører sammen med flere andre økologirådgivere fra Økologisk Landsforening omlægningstjek hos landmænd i samarbejde med kommuner i hele landet.

Kommune oplever stor interesse for økologisk omlægning

Holbæk Kommune har sammen med forening spurgt landmænd om deres interesse for at lægge om til økologisk drift. Det viser sig, at interessen er overvældende stor.
Borgmester ønsker, at hovedstaden bliver frikommune i forhold til luftforurening. Farlige partikler i luften gør, at mange mennesker hvert år dør for tidligt.

Borgmester: Sæt luften fri i København

Der er brug for bedre værktøjer til at begrænse luftforurening i de store byer. Derfor foreslår borgmester Sisse Marie Welling (SF) nu, at hovedstaden bliver frikommune på luftområdet.
Det skal gå hurtigt med at få stoppet dyrkning af lavbundsjorde, mener SF.

SF vil have stoppet dyrkning på lavbundsjorde hurtigt

SF vil med nyt udspil hurtigt stoppe den klimaskadelige dyrkning på lavbundsjorde. Udspillet kommer før forhandlinger om landbrugets CO2-udledning. Kommunerne må regne med flere klima-opgaver i forhold til landbruget.
Kommuner som Odense, Esbjerg, Aalborg og Ishøj har ikke mange offentligt tilgængelige ladestandere til dem, der bor i lejlighed og gerne vil have en elbil.

Kortlægning: Byer er dårligt forberedt til elbiler

Flere byer har forsvindende få ladepladser til de tusindvis af beboere i etage-ejendomme, der er afhængige af offentlige ladestandere, hvis de køber en elbil. Det halter i blandt andre Odense og Aalborg.