Forbrændingsanlæg som her Amager Bakke har længe stået politisk i skudlinjen.

Regeringen dropper krav om færre forbrændingsanlæg

Regeringen har opgivet et meget omdiskuteret krav om nedlukning af forbrændingsanlæg - og dermed opgivet tankerne om en 'dødsliste'. Men reduktion af kapaciteten fastholdes som et mål.
Oliefyr som de her skal så vidt muligt erstattes af fjernvarme eller andre kilder, mener et bredt flertal i Folketinget.

200 millioner kroner ekstra skal hjælpe danskerne af med gasfyr og udrulle fjernvarmen

200 millioner kroner ekstra er på vej ud i det ganske land for at understøtte alle de borgere og virksomheder, der vil sende gas- og oliefyr ud i kulden. Pengene bliver lagt i den såkaldte 'afkoblingsordning' og en fjernvarmepulje.
Aarhus Kommune råder over 354 personbiler, hvoraf de 197 nu kører på el.

Kommune i kamp mod tiden for at skaffe elbiler nok

I 2025 skal samtlige biler og andre køretøjer i Aarhus Kommunes bilpark være drevet af ikke-fossilt brændstof. Men det kan blive svært at nå inden da, erkender projektleder.

To store kommuner: Ingen CO2-udledende busser efter 2025

Kommunerne København og Frederiksberg er gået sammen om at sætte strøm til de sidste fem buslinjer i 2025. Dermed er kommunerne klar til 100 procent nulemissionsbusser inden udgangen af 2025.Om et p...

Kommune: Ejere af elbiler må indstille sig på tidsbegrænset parkering

I flere kommuner er det et problem, at elbiler bliver holdende længe på parkeringspladser, efter at de er blevet ladet op. På den baggrund vil Vejen Kommune nu med skilte indskærpe begrænsningerne p...
"Når der er søgt for 857 millioner, og der er 150 millioner, så er det nok, fordi der er for få statslige penge til de her projekter," siger Hedensteds borgmester Ole Vind (V).

Borgmestre: Penge til kystbeskyttelse rækker ikke

En pulje på 150 millioner til kystbeskyttelse er uddelt, og flere borgmestre er frustrerede. 'Der er for få statslige penge til de her projekter,' siger borgmester.
Rådhuset i Ringe på Midtfyn bliver lukket om fredagen for at spare på varmeregningen.

‘Lukket’ står der nu på endnu et rådhus om fredagen

For at spare energi bliver rådhuset i Ringe på Midtfyn lukket ned om fredagen. Initiativet beskrives som et af flere bække små, der kan holde varmeregningen nede. Flere rådhuse er nu lukket om fredagen.
Byrådet i Aarhus Kommune er på vej med en plan for, hvordan der kan spares minimum 10 procent. af arealet i kommunens administrationsbygninger.

Kommunalt ansatte må klare sig med færre kvadratmeter

Aarhus Kommune vil spare minimum ti procent af arealet i kommunens administrationsbygninger. Det skal være til gavn for både økonomi og klima. Kommunen lover at inddrage medarbejderne.
Det er nemmere at få naboers accept af vindmøller og solcelleanlæg, når naboerne får mulighed for at blive medejere. Det viser erfaringer fra Nordvestjylland.

Stort lokalt medejerskab skal bane vejen for store energianlæg

Ved at udbyde folke-anparter i energianlæg for cirka en kvart milliard kroner håber lokale forsyningsselskaber at gøre naboer til medspillere i stedet for modspillere.

Danske husholdninger sorterer som aldrig før

Ny affaldstatistik fra Miljøstyrelsen viser stor stigning i danskernes sortering. Det er især madaffald og plastik, som danskerne sorterer i stor stil.Den nye affaldsstatistik fra Miljøstyrelsen vis...
"Mærkværdige regler" gør det ifølge borgmester økonomisk uinteressant for Københavns Kommune at opsætte og drive solcelleanlæg på byens mange kommunale tage.

‘Grotesk’ at kommune må skrue ned for egen produktion af grøn strøm

Flere solcelleanlæg på kommunale tage i København er indstillet til at producere mindre grøn strøm, end de egentlig er i stand til. 'Det virker jo lidt grotesk', siger vicedirektør.
Samtlige borgmestre vil gerne have lempet kravene, så kommunerne får større tilskyndelse til at sætte solcelleanlæg på tage. Her ses et anlæg på Hvidovre Hospital.

Borgmestre undrer sig højlydt over benspænd for solcelleanlæg

Alle landets borgmestre kritiserer i fælles brev bureaukratiske og økonomiske benspænd for opsætning af solcelleanlæg på kommunale tage. Det kan være dyrere at producere sin egen grønne strøm på taget end at købe det fra el-nettet, konstaterer borgmestrene. Ny minister er afvisende.