En lang række kommuner fravælger at opsætte vindmøller.

Kommuner har stort efterslæb på landvindmøller

Omkring halvdelen af landets kommuner har et uudnyttet potentiale for landvindmøller. Ny plan skal sætte fart på udviklingen, og staten kan ende med at bestemme.
KL er ikke imponeret over ny politisk aftale om en effektivisering af affaldssektoren.

KL: Svært at se forbedringer for miljøet og borgerne i nye affaldsaftaler

En række nye aftaler på affaldsområdet skulle skabe øget genanvendelse, bedre miljø og effektive affaldsløsninger, men risikerer i stedet at føre til mere bureaukrati og ringere service til borgerne, lyder det fra KL.
Ti kommuner er udpeget til finalen om at blive Danmarks vildeste kommune.

Her er finalisterne i kampen om at blive Danmarks vildeste kommune

Miljøminister Lea Wermelin og juryen sender nu 10 vilde kommuner videre i konkurrencen, hvor målet er at få meget mere vild natur i Danmark. Alle landets 98 kommuner er med i ny folkebevægelse for at udbrede den vilde natur.
Senest i 2030 skal en havvindpark som denne ved Anholt være færdigbygget sydvest for Bornholm. Den får en kapacitet, der er større end den nuværende havvindkapacitet i Danmark.

Folketingsflertal øger vindkapacitet på Bornholm

Der er indgået aftale om at udvide den kommende energiø på Bornholm. Samtidig forbindes anlægget med Tyskland.
I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som landets grønneste kommune.

Firmaer kårer Skive til den grønneste kommune – hvordan bedømmes din kommune?

Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling. Skive Kommune får førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet har vurderet deres kommuners grønne indsats. Se din kommunes plads på ranglisten her.
Solcelleanlæg skyder i disse år op overalt i Danmark. I Hedensted vil politikerne nu have overblik over, hvor mange projekter, der skal gives tilladelse til.

Solcelleprojekter sat i bero: Interessen er overvældende

I Hedensted Kommune har byrådspolitikerne valgt at sætte behandlingen af ansøgninger om nye solcelleanlæg på pause, fordi der er overvældende interesse. Der er behov for et overblik, og man overvejer nu at sætte begrænsning på antallet af projekter, fortæller udvalgsformand.
Her ses kortet over Hvidovre Kommune og de kuber til glasindsamling, der allerede findes. Borgerne kan selv plotte de steder ind, hvor de mener, nye kuber skal opstilles.

Kommuner inddrager i stigende grad borgerne i miljøtiltag

Borgerne har ofte mange meninger om, hvor kommunerne bedst opstiller for eksempel stationer til glas- og papirindsamling og ladestationer til elbiler. Det får flere kommuner til nu direkte at efterspørge borgernes forslag, inden de opsættes.
Det skal være slut med at bruge gas til boligopvarmning, så nu skal husstande med gasfyr have klar besked om alternativerne.

Borgere med gasfyr får besked om fjernvarme inden nytår

Kommuner og regering indgår aftale, der sikrer besked til borgere med gasfyr om fremtidig varmekilde.
Tusinder af parkeringsbåse i Københavns Kommune forsvinder for at gøre plads til el-ladestandere, har Borgerrepræsentationen besluttet.

Benzinbilister mister 5.000 p-pladser

Hovedstaden omlægger et stort antal P-pladser til elbiler - konservativ borgmester kalder det 'forrykt'.
"Vi har besluttet til havs at udbygge med fire gigawatt, som skal ses i sammenhæng med de beslutninger, der er truffet," siger ministeren.

Ny aftale vil mangedoble grøn energi på land og til vands i 2030

Sol- og vindenergi firedobles, og havvind femdobles. Danmark bliver Europas grønne kraftværk, mener minister.
Roetoppe er et af de restprodukter, der kan bruges til at lave nye fødevareingredienser på en langt mere bæredygtig måde.

Testanlæg for bæredygtige produkter giver hede drømme i Guldborgsund

Alt hvad der gror i jorden, i havet og vokser i naturen rummer kæmpe uudnyttede potentialer. Det er kernen i et testanlæg i Guldborgsund, der kan blive lige så stort for Danmark, som vindmølleeventyret har været det, siger borgmester.
40 landsbyer og småøer fordelt over 28 kommuner har budt sig til i en ny, kommende forsøgsordning.

Stor interesse for at blive frilandsby og -ø

I alt har 40 landsbyer og småøer meldt sig på banen med et ønske om at slippe af med snærende lovgivning og regler og kickstarte en grøn nytænkning via den nye forsøgsordning om frilandsbyer og fri-øer.