Logoet for Møbelcirklen, der er den første af sin art i Danmark, som udelukkende og internt handler med genbrugte møbler.

Kommune går foran med genbrug af møbler

Som en af de første kommuner i landet sætter Randers Kommune nu genbrug af egne brugte møbler i system. Det ser ud til at blive en gevinst for både miljøet og udsatte borgere.
Med naturprojektet på Nyborg Slot bliver kommunen landets første officielle kommunale Sommerfuglepartner. (Arkiv)

Kommune og slot bliver ‘sommerfuglepartnere’

Nyborg Kommune vil sammen med Danmarks Naturfredningsforening forvandle Nyborg Slot til et mekka for sommerfugle. Dermed bliver Nyborg landets første, der indgår en aftale om at blive sommerfuglepartner.
Solcelleparker skyder op over hele landet. I Varde Kommune har politikerne udvalgt velegnede områder svarende til cirka en syvende del af kommunens samlede areal.

Kommune vil udlægge en syvende del af sit areal til solcelleparker

I en revision af kommuneplanen lægger Varde Kommune op til, at næsten en syvende del af kommunens samlede areal kan blive til solcelleparker. 'Det er selvfølgelig ømtåleligt for beboere, der er tæt på,' siger lokalpolitiker.
Kommunerne skal inden 1. juli indføre affaldssortering i ni fraktioner. Det får mange til at spørge borgerne til råds. (Arkiv)

Affald: Kommuner tager borgerne med på råd

I flere kommuner er overvejelserne om fremtidens affaldshåndtering højt på prioriteringslisten. Og der er særligt fokus på at inddrage borgerne og høste fra deres erfaringer.
Køkkenmedarbejderne på plejecenter Lillevang i Furesø Kommune laver nu måltider, hvor 80 procent af råvarerne i gennemsnit er økologiske. Omlægningen til økologiske råvarer er sket inden for samme budget.

Kommune satser stort på grøn omstilling på egen bane og hos borgerne

Nordsjællandsk kommune er i fuld gang med at inddrage kommunens ansatte samt borgere og virksomheder i den grønne omstilling. Det sker på et solidt erfaringsgrundlag, siger udvalgsformand.
Etableringen af et solcelleanlæg skal være med til at gøre to landsbyer CO2-neutrale.

Vi vil være de første CO2-neutrale landsbyer

To landsbyer i det vestjyske er godt på vej til at blive CO2-neutrale, som nogle af de første i Danmark. Borgmester håber, at de danner skole.
Hvor grøn skal en valgkamp være, og handler det om miljøhensyn eller vælgertække i Fredensborg? (Arkiv)

Intern valgkampsstrategi lækket til hele byrådet

Et forslag til en mere grøn - og vælgervenlig - valgkampsstrategi i Venstres byrådsgruppe blev ved en fejl lækket til hele byrådet.
Ny affaldssortering: Det er umuligt at overholde regler om høringer og inddrage borgere, ligesom kommunerne ikke kan skaffe beholdere og skraldebiler i tide. (Arkiv)

Kommuner søger dispensation for ny affaldssortering

Otte ud af ti kommuner kan ikke nå at omlægge til den nye affaldssortering med flere sorteringsmuligheder. Mandag udløber fristen for at søge dispensation.
Det har været en svær balance for udvalgsformand Nadja Hageskov (K) og resten af byrådet i Hørsholm at vælge mellem støtte til fritidsforeninger i en coronatid eller se på en reduktion af udledningen af CO2. (Arkiv)

Corona-dilemmaer i kommuner: Hvad skal vi vælge?

Kommunerne vil gerne hjælpe kultur- og fritidslivet efter en svær tid med nedlukning. Men det kan føre til dilemmaer og overvejelser. Her kan du læse om et af dilemmaerne.
Fremover kan bilister i miljøzonerne i København og på Frederiksberg komme til at hoste op med penge til en såkaldt trængselsafgift. (Arkiv)

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Elbilkommission ønsker at se på, om det giver mening at indføre en afgift i København og på Frederiksberg.
Et nyt regulativ skulle standse tomgang i mere end et minut, men nu er forslaget trukket tilbage. (Arkiv)

Hovsa: Udvalg trækker forslag tilbage

Et velment forsøg på at bekæmpe forurening i byerne er blevet til røde ører. Et fagudvalg har nu trukket et regulativ tilbage, der skulle forbyde bilernes tomgang.
Flere østjyske kommuner forventer at samarbejde om logistikken, når de nye affaldssorteringer bliver sat i værk inden for de kommende år. (Arkiv)

Kommuner vil samarbejde om skraldesortering

Fire kommunale affaldsselskaber vil gå sammen om at indføre de samme sorteringsmetoder. Nu er det op til politikerne at afgøre, om der skal være fælles fodslag.