Regeringen burde i sit finanslovsforslag have sikret, at kommunerne blev kompenseret for den høje inflation, mener FOA's formand Mona Striib.

FOA-formand: Hvornår bliver kommunerne kompenseret for inflationen?

Der er ikke i forslaget til finanslov så meget som 'skyggen' af kompensation til kommunerne for den høje inflation. Det burde der være, for inflationen går ud over velfærden, mener formanden for fagforbundet FOA.
Harald Blåtand byggede Trelleborg i år 980. Her ses optrædende i det store 'Slaget om Trelleborg'. Hver dag under festivalen 'Trelleborg Vikingemarked' kæmper omkring 300 'krigere' på slagmarken, med spyd, skjold og sværd.

Kommuner vil have vikingeborge på finansloven

Til september bliver det afgjort, om Danmarks fem ringborge bliver en del af UNESCO's verdensarv. Men det er ikke gratis at formidle borgene professionelt til borgere og turister, så derfor vil kommuner nu have borgene på finansloven.
Efter regeringens præsentation af sit forslag til finanslov advarer KL's formand mod kommunernes muligheder for at kunne udføre velfærdsopgaver.

KL-formand: Vi kan ikke blive ved med at smøre velfærden tyndere ud

Udsigterne til en stram finanslov sætter en tyk streg under behovet for at gennemføre reformer, der skaffer flere hænder og hoveder på arbejdsmarkedet og flere penge til at finansiere den offentlige velfærd, lyder det fra KL's formand.
Selvom handicaporganisationerne igen og igen har protesteret, så er der ikke mange penge til området i regeringens forslag til finanslov.

Handicapområdet i konkurrence med psykiatri og ældre i finanslov for 2023

Der skal kæmpes om midlerne, hvis handicapområdet skal have nogen støtte fra finansloven 2023. Frem mod 2026 er der afsat 900 mio. kr., men de penge skal potentielt set deles med psykiatri, ældre og børneområdet.