Bilerne fra bl.a. Blaabjerg Fritvalg vil fra den 1. december ikke længere være en del af bybilledet i Varde Kommune

Robotstøvsugere: Halvdelen af de private frit-valgs-leverandører forlader kommune

I Varde Kommune har politikerne besluttet, at borgere med behov for rengøring selv skal købe sig en robotstøvsuger. Nu er robotstøvsugerne ved at udkonkurrere de private leverandører. To leverandører har allerede trukket sig.
Elever i Helsingør Kommune må bruge programmerne i Google Workspace på Chromebooks i to måneder.

Datatilsynet fjerner forbud mod Chromebooks i Helsingør

Helsingør Kommune har to måneder til at efterleve påbud, som er givet af Datatilsynet.
Mange mennesker føler, de er sat af samfundet på grund af digitaliseringen, mener Odense Kommunes rådmand, der vil oprette en digital førstehjælp.

Rådmand vil etablere digital førstehjælp

Rådmand vil i budgetforhandlingerne foreslå, at kommunen tilbyder digital førstehjælp til de borgere, som har svært ved den stigende brug af MitID, e-Boks og andre digitale løsninger. 'Jeg synes, det er et demokratisk problem,' lyder det fra rådmanden.
Profileringsværktøjer af arbejdsløse skal være gennemskuelige, mener borgerrådgiver Johan Busse. "Borgeren skal kunne kontrollere myndigheden, og hvordan skal en tilsynsmyndighed kunne efterprøve, om konklusionen er den rigtige, hvis ingen ved, på hvilket grundlag, den er blevet til på?" spørger han.

Forsker: Opmuntrende at sagsbehandlere siger fra

En professor i sociale forhold og en jurist er enige: Efter lukning af to it-værktøjer, der profilerer arbejdsløse, er det nu tid til at undersøge, hvad jobcentrene kan bruge den slags profilering til.
Mange kommuner har udstyret deres skoleelever med bærbare computere fra Google, de såkaldte Chromebooks. Det kan nu give dem store udfordringer.

Datatilsynet: Andre kommuner kan tage ved lære af forbud rettet mod Helsingør Kommune

Er der styr på behandlingen af personoplysninger om skoleelever i din kommune? Det spørgsmål bør alle it-ansvarlige ifølge Datatilsynet stille sig selv i kølvandet på omtalt sag fra Helsingør Kommune.
Med en illustration fra Skovtårnet på Sjælland og syv symboler sætter KL retning i digitaliserings-politikken Gentænk Velfærden.

KL: Skærme og sensorer skal frigive hænder i ældreplejen

På grund af mangel på arbejdskraft skal så meget som muligt automatiseres i kommunerne, mener KL i ny digitaliseringspolitik. 'Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne,' siger KL-udvalgsformand.
Udvalgsformand i KL og borgmester Peter Rahbæk Juel er positiv over for regeringens nye digitaliseringsstrategi. Men regeringen kommer ikke udenom at tilføre kommunerne flere penge, hvis ambitionerne skal gennemføres, mener han.

KL: Hvis kommunerne skal sætte fart på digitalisering, kræver det penge

KL er positiv over for regeringens nye digitaliseringsstrategi. Men ifølge KL kan der ikke sættes turbo på den digitale omstilling, medmindre der kommer midler i økonomiforhandlingerne.
Odense Kommuner har samlet viden om, hvordan familier kan håndtere digitale udfordringer i børns liv.

Kommune giver forældre gode råd til sunde digitalvaner

Odense Kommunes forældre til børn mellem 3 og 13 år giver nu hinanden gode råd til, hvordan familierne kan håndtere de udfordringer, de oplever i en tid, hvor det digitale fylder mere i børns liv.
Mange skilsmissefamilier har behov for støtte, og den støtte får de nu også digitalt i Lolland Kommune.

Kommune tilbyder digital hjælp til skilsmissefamilier

Skilsmissefamilier i Lolland Kommune kan nu få digital hjælp til at håndtere de svære følelser og udfordringer, der ofte følger med en skilsmisse. Forældrene får værktøjer, der kan forbedre samarbejdet til gavn for både dem selv og deres børn.

Ledelse: Fordele og ulemper ved brugen af data

Debat: Den teknologiske udvikling har muliggjort, at det er blevet relativt nemt at indsamle og behandle store mængder data. Men hvordan skal offentlige ledere beskæftige sig med data? spørger lektor Finn Wiedemann, SDU, i dette indlæg.
På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet. (screendump)

Kommune: Digital platform forebygger ensomhed

Siden december har Egedals borgere i stor stil strømmet til den digitale platform Boblberg. Platformen giver borgerne mulighed for at opbygge netværk og holde ensomheden på afstand.
Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.