Uden konstant ledelsesmæssig fokus - også efter corona - så bliver hygiejnen på skoler og i plejecentre for ofte nedprioriteret. Det fremgår af ny rapport fra Sundhedstyrelsen.

Anbefaling: Kommuner bør have en hygiejnekoordinator

Sundhedsstyrelsen anbefaler i ny rapport, at alle kommuner får en leder i forvaltningen til at højne hygiejnen i kommunens institutioner. Mariagerfjord Kommune fremhæves for indsats.
Carl-Einar Jørgensen var en af de første, der fik et stik med en coronavaccine. Her ses han 23. januar, hvor han får det andet og sidste stik. (Arkiv)

Mandag åbnes plejehjem i København igen for besøg

Fra mandag er det slut med, at kun faste pårørende kan komme på besøg på plejehjem i Københavns Kommune.
Styrelsen for Patientsikkerhed fortsætter indsatsen i Fredensborg Kommune den kommende uge. Styrelsen sender testambassadører på gaden i både Kokkedal og Nivå. (Arkiv)

Der skal stemmes dørklokker i Kokkedal hele ugen

Kokkedal i Fredensborg Kommune er hårdt ramt af coronasmitte. Også i den kommende uge stemmes der dørklokker i byen.
Der er blevet sat ind i Odense-bydelen Vollsmose, hvor coronasmitten den seneste tid er steget.

Borgmester håber på coronavendepunkt i Vollsmose inden længe

Siden lørdag har der været massetestet for covid-19 begyndt i Odense-bydel, der har oplevet stigende smitte den seneste tid.
De nedgravede mink i Jylland udgør ifølge ny rapport ikke den store fare.

Styrelse ser ingen akut fare for drikkevand ved nedgravede mink

Miljøstyrelsen ser ingen fare for drikkevandet ved nedgravede mink ved Nørre Felding og Karup, viser rapport.
Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, er skeptisk over for ideen om at lade de ældste elever pode sig selv.

Skoleledere vil hverken sige ja eller nej til børns selvtest

Skolelederforeningen er lunken over for statsministerens idé om, at de ældste børn i skolen skal teste sig selv. 'Der ligger nogle politiske og etiske overvejelser inde i det her, som jeg synes, at nogle andre skal tage beslutningen om,' siger skoleledernes formand.
Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Jane Heitmann (V), afviser sundhedsministerens forklaring på, hvorfor lyntest ikke blev sat i værk på plejehjem.

Minister: Lyntest af plejepersonale i julen var for stor opgave

Sundhedsministeren giver KL medvind i ømtålelig sag: Det var en umulig opgave at få lyntest på plejehjem sat i værk kort før jul. Venstres sundhedsordfører køber ikke ministerens forklaring.
Hvorfor blev personale og beboere ikke tilbudt coronatest i december, når nu der var ledig kapacitet? Det spørgsmål skal to ministre forsøge at svare på torsdag eftermiddag.

Kontrakter afslører: Lyntest kunne være kørt ud til plejehjem før jul

KL og Danske Regioner strides nu om, hvem der har ansvaret for, at lyntest ikke blev kørt ud til plejehjem før jul. Ministre skal her torsdag i samråd om sagen.
Eleverne i Odense skal have mulighed for at pifte sociale aktiviteter i klassen op.

Kommune giver hver klasse 500 kr. til at forlyste sig for

Trivslen trænger til at få et boost i skoleklasserne, mener man i Odense. Kommunen giver derfor nu 500 kr. til hver klasse til fælles forlystelse. Pengene får sat gang i en god snak om, hvordan vi kan gøre hverdagen bedre, siger elevformand.
Danske småøer og kommuner siger nej tak til gratis færger i den kommende sommer. Man ønsker i stedet indført et helårligt 'landevejsprincip.' (Arkiv)

Øerne: Hellere landevejsprincip end gratisbillet

Ø-borgmestre og Sammenslutningen af Danske Småøer foreslår folketingspolitikerne at udvide det såkaldte landevejsprincip til at gælde hele året.
Indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret i statistikken over dem, der bliver testet positive for corona.

Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Målt på befolkningsandelen er ikkevestlige indvandrere og efterkommere overrepræsenteret i statistikken over personer smittet med corona. Kommunikationen med indvandrerne er for dårlig, vurderer eksperter.
Det ser ud til med den delvise genåbning og foråret, at der er lidt færre, som skal på jobcentret.

Køen af ledige er skrumpet med 3.600 efter genåbningen

Køen af ledige er vokset med mere end 40.000 under coronakrisen, men er faldet på det seneste.