En række coronarestriktioner lempes fra i dag tirsdag, og det betyder, at der en del steder, som må åbne igen - blandt andet frisører. (Arkiv)

FAKTA: Disse steder må genåbne fra tirsdag

Tirsdag genåbner frisører og massører, og de ældre elever kan være flere dage i skole. Se mere her.
Smittetallene på Bornholm har været meget lave trods genåbning siden 1. marts. Turister og besøgende over påsken kan måske ændre dette, siger ekspert.

Bornholmsk genåbning har været uden smittestigning

Dele af Bornholms indtil videre succesfulde genåbning kan bruges i resten af landet, siger ekspert.
“Èn ting er, hvad de kan stå og sige på et pressemøde. Noget andet er, hvordan situationen faktisk er ude i kommunerne," siger Ulla Vestergaard (S), borgmester i Thisted.

Rundspørge: Borgmestre føler sig oversete i genåbningen

Et flertal af borgmestre føler ikke, at regeringen har inddraget kommunerne i tilstrækkelig grad i forbindelse med genåbningen. Det viser en rundspørge, som NB-Kommune har foretaget. Der har manglet føling for forholdene i de enkelte kommuner, når nye tiltag er blevet udstukket, påpeger borgmester.
Lokale nedlukninger - som her i Kolding i februar - kan nu iværksættes hurtigere.

Kommunerne kan hurtigere lukke områder

Som følge af den nye aftale om genåbning får kommunerne mere vidtgående beføjelser til blandt andet hurtigt at lukke hele områder af en kommune ned. Også indsatsen på plejecentre gives mere fri.

Mange borgmestre: Opgiv de nationale test i år

En lang række borgmestre ønsker, at man dropper de nationale test i skolerne, viser ny rundspørge. Der er brug for fokus på børnenes trivsel i stedet for fokus på prøver, lyder det. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser blankt borgmestrenes ønske.
Blandt andre social- og ældreminister Astrid Krag (S) ønsker det undersøgt, hvordan plejehjemmene forebygger og håndterer udbrud af corona.

Flertal vil have undersøgt coronadødsfald på plejehjem

Politisk flertal er enige om at få undersøgt covid-19-udbrud og - dødsfald på plejehjem. Indtil videre er 923 plejehjemsbeboere døde af eller med corona.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: