Den seneste uge har der samlet været 7300 smittetilfælde, og her tegner de 50-59-årige sig for 1140 smittetilfælde. Det svarer til knap 16 procent af alle tilfælde. (Arkiv)

Nu er der mest smitte blandt folk i 50’erne

Unge i 20'erne fylder generelt set mest i smittetallene, men på det seneste er flest i 50'erne blevet smittet. Se alle aldersgrupper her.

På to uger er antallet af ledige steget med næsten 3.400

Stigningen i arbejdsløsheden fortsætter i januar. På to uger er næsten 3.400 flere kommet med i de arbejdsløses rækker. Se udviklingen i otte landsdele og de seneste tal for stigningen i antallet af ledige i din kommune.

Sådan har 118.636 smittede med covid-19 fordelt sig på kommuneplan

Siden 26. februar har der været 118.636 registrerede tilfælde af covid-19 i Danmark. Se her, hvordan smittetilfældene har fordelt sig på tværs af landets kommuner over hele perioden. Ishøj ligger i top med smitte, mens en ø-kommune ligger i bund.
Under coronakrisen har flere arbejdet hjemme. (Arkiv)

Danskernes arbejdstid steg rekordmeget efter nedlukning

I tredje kvartal brugte danske lønmodtagere 53 millioner flere timer på arbejde end i andet kvartal.
Kommunerne fik i foråret travlt med at indkøbe mundbind, håndsprit og andre værnemidler, og der er mange steder skruet gevaldigt op for rengøringen i løbet af 2020. Regeringen har lovet kommunerne at kompensere dem for de øgede udgifter, men hvordan fungerer det i praksis? Bliv klogere her.

Forstå på tre minutter: Sådan kompenseres kommunerne for merudgifter til corona

Regeringen har flere gange under coronakrisen lovet kommunerne, at man vil kompensere dem fuldt ud for de øgede udgifter til håndteringen af covid-19. Men hvordan fungerer kompensationen i praksis? Det forklarer NB-Økonomi på tre minutter her.
Udendørs undervisningsfaciliteter, ekstra toiletter og øget rengøring er blandt de store udgiftsposter i kommunernes 'corona-budgetter'. Her ses et nyopført klasseværelse med toiletter anno 2020 ved Karensmindeskolen i Rebild Kommune.

Corona-udgifter spænder vidt mellem kommunerne

I Lemvig Kommune mangler man coronakompensation for 28 kroner per borger. I Københavns Kommune mangler man 810 kroner per borger. Se her, hvor langt syv kommuner ligger over coronabudgettet.

Fakta: Så hårdt har coronakrisen ramt de enkelte kommuner

Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.
I Aarhus kan borgerne nu blandt andet se, hvilke postnumre der er hårdest ramt af corona.

Kommune giver borgerne detaljeret indsigt i coronasmitte

Er den helt gal med coronasmitten i 8220 Brabrand? Det og andre spørgsmål om udbredelsen af corona i Aarhus Kommune kan borgerne nu få detaljerede svar på.
Der var et rekord højt antal udlån på bibliotekerne og på eReolen i sommerferien 2020.

Se kommunerne med flest udlån fra bibliotekerne

Se her hvilke kommuner, der har flest udlån på biblioteket pr. indbygger. Generelt stiger udlånene via den digitale platform eReolen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Der var forventet en kolossal regning til de restauranter, natklubber, indkøbscentre, spillesteder, hoteller og alverdens andre erhverv, der har været påvirket af nedlukningerne under coronakrisen. Men et notat viser, at regningen ender med at blive væsentligt mindre, end man havde forventet.

Corona-pakker ender med at koste 62 milliarder mindre end forventet

Regeringen har ifølge notat overvurderet udgiften til hjælpepakker med 62 milliarder kroner - men det er inden de seneste hjælpepakker til en samlet pris af omkring 20 milliarder kroner.
Fra marts til august i 2019 havde virksomheder i sports-, teater-, musik- og kunstbranchen en gennemsnitlig omsætning på godt 1 mia. kroner om måneden. I samme periode 2020 var omsætningen på 554 mio. kroner om måneden. Dette svarer til et fald på 47 pct. eller 485 mio. kroner om måneden. Hertil kommer et tab hos underleverandørerne, således at det samlede tab af omsætning løber op i 685 mio. kroner om måneden, i følge SMVdanmark.

Hurtigtest i stedet for nedlukning af kulturlivet

Lige nu taber samfundet 644 mio. kroner om måneden på nedlukningen af kulturarrangementerne. Det viser analyse fra SMVdanmark. Men systematiske coronatest af gæsterne kan måske være en vej til at genåbne det nedlukkede kultur- og natteliv.
Kulturpuljen ejes af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og er en del af Kulturministeriets foreningspulje, der udmøntes på baggrund af aftalen om "Bedre vilkår til særligt hårdt ramte dele af dansk erhvervs-, idræts- og kulturliv".

Corona-pulje til lokale foreninger og organisationer

Amatørkulturen rundt i kommunerne kan nu også søge kompensation, fordi de har fået aflyst lokale arrangementer på grund af covid-19. Puljen er indtil videre på 3 mio. kr., men måske bliver beløbet større efter aftalen i aftes.