Flere kommuner opfordrer forældrene til at holde deres børn hjemme fra daginstitutionerne - hvis det vel at mærke kan lade sig gøre. (Arkiv)

Kommuner: Hold børnene hjemme eller aflever dem med god samvittighed

De nye restriktioner har fået flere kommuner til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme fra daginstitutionerne. Det er en balancegang, for 'forældrene skal ikke have dårlig samvittighed, når de afleverer deres børn,' siger dagtilbudschef.

Store kommunale forskelle: Færre fattige børn i 2019

59.700 børn levede under fattigdomsgrænsen i 2019, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Dermed faldt antallet af fattige børn for andet år i træk. Tallet dækker over store kommunale forskelle.
(Arkiv)

Østeuropæere begrænser affolkning i landkommuner

Der er kommet tæt på 40.000 flere indbyggere med en anden oprindelse end dansk i landkommunerne siden 2010.
Antallet af indflyttere til Faaborg-Midtfyn Kommune bliver ifølge ny prognose ikke så højt, som borgmester Hans Stavnsager havde håbet. (Arkiv)

Kommune ærgrer sig: Kommer til at mangle 800 borgere

Som mange andre kommuner vil Faaborg-Midtfyn gerne have flere borgere. Men ifølge en ny prognose får kommunen ikke den ønskede vækst i antallet af indbyggere. 'Det er en løftet pegefinger,' siger borgmesteren.
De første trin i den gradvise genåbning af landet bliver udvidet på grund af en positiv udvikling. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen genåbne Danmark

11. marts lukkede statsministeren og regeringen for store dele af landet for at begrænse coronaepidemien. I dag begynder den gradvise genåbning.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) bør sikre civilsamfundets hjælpeorganisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors og Red Barnet økonomisk under coronakrisen, mener flere partiers socialordførere.

Partier beder minister om at hjælpe civilsamfundsorganisationer

De Radikale, Venstre og Konservative beder socialminister om støtte til hjælpeorganisationer i knibe.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om coronavirus. Hun annoncerer blandt andet, at det ikke længere vil være tilladt at samle sig til arrangementer, begivenheder eller aktiviteter med flere end ti personer.

Regeringen forbyder forsamlinger på over ti personer

Regeringen indfører forbud mod forsamlinger på over ti personer for at mindske udbredelsen af coronavirus. Forbuddet er trådt i kraft onsdag kl. 10.00.
Der er nok at se til for de omkring 500 frivillige rådgivere hos Børnetelefonen. Nu skal ny teknologi hjælpe med til at sikre, at de mest akutte henvendelser bliver behandlet hurtigere, og at rådgiverne bliver opmærksomme på tegn på vold og overgreb.

Partnerskabsprojekt om kunstig intelligens skal hjælpe Børns Vilkår

Børns Vilkår vil bruge kunstig intelligens til at løfte kvalitet og effektivitet på Børnetelefonen. AI-løsningen skal hjælpe de over 500 frivillige rådgivere, som årligt får over 220.000 henvendelser fra børn i Danmark.

OK indgår sponsoraftale med Hjernesagen: “Indtægter går til de ramte og deres pårørende”...

Energiselskabet OK har sponsoraftaler med over 1700 foreninger og organisationer i civilsamfundet. Aftalen med Hjernesagen muliggør at bilister yder støtte for hver liter de tanker.
White water rafting indgik som element i et af de fem karakteropbyggende outdoor-moduler mhp generering af overskudsmentalitet og lederberedskab hos unge.

Fremtidens lederberedskab – en ny velfærdsmodel baseret på frivillige

Ligegyldigt hvilken farve den politiske dagsorden er, så vil den nuværende økonomiske model for velfærd ikke fungere fremover. Løsningen er at lære helt unge at bidrage til lokalsamfundet.
Rudersdals borgmester Jens Ive (V) er den borgmester i Danmark, som har tabt suverænt mest på, at selskabsskatten ikke indregnes i den kommunale udligning. I perioden 2013-2019 har kommunen mistet 3.663 kroner pr. indbygger i finansering til velfærd, hvis man ser på både selskabsskatten, de afledte effekter på bloktilskuddet og de ekstra penge fra kommuneaftalerne.

Ældreplejen er ikke et hotel, hvor de pårørende kan stemple ud

De pårørende skal ikke parkere familieansvaret hos det offentlige. I fremtiden vil der ikke være medarbejdere nok til at løse opgaver, som familien selv kan, mener Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Fri os fra at pårørende skal lave mad, gøre rent og pleje de ældre

Der findes ikke betydelige uudnyttede ressourcer blandt pårørende, som bare venter på at blive sat i spil. Borgmester Jens Ive er helt galt afmarcheret, skriver samfundsdebattøren Preben Etwil.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: