Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil ikke lade frisættelsesdagsordenen skabe mere bureaukrati. Der skal findes en balance mellem de to ambitioner.

Sophie Løhde: Frisættelse må ikke medføre mere bureaukrati

Den omfattende frisættelsesdagsorden, som SVM-regeringen har ambitioner om at gennemføre, må ikke skabe mere bureaukrati. Det siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde til NB-Medier.
Michael Vindfeldt (S), borgmester på Frederiksberg, er dybt provokeret af partifælle Benny Engelbrechts kontroversielle interview til Berlingske. Vindfeldt er her fanget i det blå lys på Kommunaløkonomisk Forum.

S-borgmester med hård kritik af Benny Engelbrecht

Fremtrædende socialdemokratisk borgmester langer hårdt ud efter partifælle og finansordfører Benny Engelbrecht. Han forklejner kommunernes opgave, lyder kritikken.
Den nye regeringen bestående af SVM er klar til at tage et opgør med bureaukrati og sætte kommunerne mere fri af statslig styring.

Regeringsgrundlag: Unødig kommunal regulering afskaffes

Regeringen vil grundlæggende forandre den måde, velfærden styres på. Så klar er formuleringen i det nye regeringsgrundlag. Ambitionen er omfattende kommunal frihed under ansvar. Se gennemgang her.
Har landspolitikerne tillid til kommunerne - eller vil de skabe mere bureaukrati? Minimumsnormeringer i daginstitutionerne fører mere bureaukrati med sig til stor frustration for kommunerne.

Lovede mindre bureaukrati: Minimumsnormeringer giver mere papirarbejde

Med minimumsnormeringerne i daginstitutionerne følger en stor bunke bureaukrati med for institutionerne og kommunerne, stik imod folketingspolitikernes løfter i valgkampen om at bruge penge på kernevelfærd i stedet for registreringer.
Christine Brochdorf, der er kommunaldirektør i Egedal Kommune, har arbejdet med at afbureaukratisere i et par år. De er næsten i mål nu.

Egedal Kommune er snart i mål med afbureaukratisering

I Egedal Kommune har man sat sig ned og fået et overblik over regler, kommunen selv har opfundet. Dem er man gået i gang med at reducere eller fjerne én efter én. Det arbejde er kommunen snart i mål med.
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede regeringens nye reformudspil mandag formiddag på et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Det indeholder regeringens nye reformudspil

Mindre bureaukrati i kommunerne og kortere og mere erhvervsrettede kandidatuddannelser er en del af udspil.