Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har flere gange lovet penge til ældreområdet i kommunerne, så demografien kunne dækkes ind. Men virkeligheden ser anderledes ud i mange kommuner. 23 kommuner budgetterer med mindre i 2022 pr. ældre over 65 år, end de gjorde i 2021.

23 kommuner budgetterer med færre penge på ældre i 2022

Mange kommuner kan ikke dække demografien på ældreområdet i budgettet for 2022. De påtænker således at bruge færre penge på ældreområdet i det kommende år, end de gjorde i 2021. Det viser nye tal.

19 kommuner har skåret i folkeskolebudget i 2022

Yderkommuner på især Sjælland har skåret i budgettet for 2022, når det kommer til folkeskoleområdet, hvis man sammenligner med 2021. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Kommuner vil bruge færre penge pr. barn til pasning i 2022

Kommunerne forventer at bruge 0,29 procent færre penge pr. 0-5 årig på dagtilbud - men penge fra staten mere end opvejer besparelsen.
Oven på økonomiaftalen i foråret 2021 var handicaporganisationer på pletten til store demonstrationer foran Christiansborg i juni 2021. Iver Houmark Andersen (i blå t-shirt), som er redaktør på NB-Kommune, var på pletten for at interviewe de vrede og frustrerede borgere.

26 kommuner budgetterer med mindre på handicapområdet i 2022

Flere end hver fjerde kommune budgetterer procentmæssigt med mindre i 2022 på det specialiserede socialområde, hvis man sammenligner med 2021. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Sådan endte kampen om servicerammen for 2022

Mens ni kommuner har skåret i serviceudgifterne i 2022-budgettet, har flere kommuner budgetteret med en markant udvidelse. Se tallene for alle kommuner her.
En række handicaporganisationer demonstrerede i sommeren 2021 over økonomiaftalen mellem KL og regeringen. De frygtede, at den ville medføre en nedprioritering af det specialiserede socialområde. Men kommunernes 2022-budgetter viser, at der er fundet penge til at give området et løft.

Kommuner prioriterer de store velfærdsområder i 2022-budgetter

Kommunerne har fundet penge til et løft af både ældreområdet og det specialiserede socialområde i budgetterne for 2022. Løftet dækker kun til uændret service.
KL-formand og -næstformand Jacob Bundsgaard og Martin Damm var glade, da de gik ind til forhandlinger med finansministeren om budgetterne for kommunerne i 2022. Nu, hvor vi har det samlede resultat, er KL-formændene også godt glade.

KL bryster sig af kommunernes budgetter

KL-formændene er begejstret for, at kommunernes budgetter for 2022 holder sig inden for det, man har aftalt med regeringen i økonomiaftalen. Kommunernes budgetter for 2022 bekræfter et stort pres på ældre- og socialområdet.
Det kommer ikke bag på Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune, at kompensationsordningen frafalder i 2023.

71 kommuner mister 1,1 milliarder i budget 2023

Fra 2023 vil de fleste kommuner i Danmark have samlet 1,1 mia. kr. mindre at gøre godt med til budgetforhandlingerne. Det vil især gå hårdt ud over yderkommunerne. Se de mest udsatte her.
KL's formand Jacob Bundsgaard må forberede sig på massiv kritik, fordi kommunerne har brugt 2,7 mindre end budgetteret på service i 2020.

Analyse: Kæmpebesparelse presser kommunerne fra mange sider

KL's formand må forberede sig på heftig kritik fra fagforbund, interesseorganisationer og Folketinget for et markant mindreforbrug på service i 2020. Det skriver NB-Mediers chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
Priserne på anlægsopgaver fortsatte med at stige kraftigt i fjerde kvartal af 2020, og dermed er priserne nu højere end lige inden corona-krisen brød ud.

Anlægspriser er nu højere end inden coronakrisen

Kommunerne udbød store ekstra bygge- og anlægsopgaver i efteråret 2020, og nu viser tallene, at det angiveligt var medvirkende til at udløse store prisstigninger. Det kan skabe pres for at reducere anlægsrammen i 2022.
Det skal gøres gratis for foreningerne at benytte kommunens sports- og idrætsanlæg, mener konservativ i Næstved. (Arkiv)

Foreningsliv: ‘Gør det gratis at bruge kommunens anlæg – også efter corona’

Lokale idrætsforeningers brug af kommunale anlæg skal gøre gratis for foreningerne, for de har brug for bedre vilkår. Sådan lyder det fra konservativ borgmesterkandidat.
Politikerne her på Kolding Rådhus er blevet enige om at godkende 2021-budgettets anden del.

Byråd vedtager anden del af coronabudget

Byrådet i Kolding er blevet enige om at godkende anden del af budgettet for 2021. Der er endda blevet plads til forbedringer, fordi corona ikke har drænet kommunekassen så meget som frygtet.