Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

Ét år inde i coronakrisen fortsætter langtidsledigheden med at stige. Niveauet varierer dog kommunerne imellem, og det risikerer at gå ud over samfundets sammenhængskraft, vurderer cheføkonom.

Flere førtidspensionister rammer kommuner meget forskelligt

Enkelte kommuner taber op til 1.000 kroner om året pr. indbygger på stigende antal førtidspensionister - andre vinder et tilsvarende beløb.

Stor forskel mellem kommunerne i antallet af seniorpensionister

Mellem kommunerne er der meget stor forskel på, hvor mange personer, der blev tilknyttet den nye ordning om seniorpension i 2020. Se din kommune her.
Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.

Flest fattige forældre i yderkommuner får glæde af ekstraordinært tilskud

Det er mest fattige forældre i yderkommuner, som får glæde af, at regeringen hjælper familier, som er økonomisk presset på grund af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. Se tallene for det midlertidige børnetilskud i din kommune her.

Langtidsledigheden er steget i 97 kommuner

Antallet af langtidsledige er steget i næsten hele landet siden før coronakrisen, men der er stor forskel på, hvor meget den er steget i de forskellige kommuner. Se udviklingen i alle kommuner her.

Kommunerne skal samlet betale 1,3 mia. kr. til staten i efterregulering

Til sommer sender staten en samlet regning på 1,3 milliarder kroner til kommunerne som efterregulering af beskæftigelsestilskud. Se her, hvor meget hver kommune skal betale.

Så meget blev hver kommune overkompenseret for ikke-forsikrede ledige

Se i artiklen her, hvordan kommunernes overkompensering på omtrent 1,5 milliarder til ikke-forsikrede ledige fordeler sig på tværs af landet, baseret på nye tal for ledigheden i 2020.
Pensionen til bryggeriarbejderen Arne, som prydede Socialdemokratiets valgplakater ved Folketingsvalget i 2019, er baseret på samme logik om finansiering i kommunerne aktiveringsindsats, som den tidligere regering ikke kunne realisere.

Tvivl om finansieringen af Arne-pensionen

Op til 1,1 milliarder af den årlig finansiering på 3,5 mia. til Arne-pensionen er alene baseret på besparelser i kommunerne, der formentlig ikke bliver realiseret.
Flyene står stille i Københavns Lufthavn, og det har kostet arbejdspladser, som især rammer Taarnby og Dragør Kommuner hårdt. I det nye udligningssystem tager man nemlig ikke på samme måde højde for regionale stigninger i ledigheden.

Lokal stigning i ledigheden kan tømme kommunekassen

Med afskaffelsen af beskæftigelsestilskuddet, er kommunerne mere sårbare over for et lokalt stød i ledigheden. Det kan ramme likviditeten hårdt.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er på det laveste niveau siden 2008

Antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, er trods coronakrisen på det laveste niveau siden 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Antallet af beskæftigede på hoteller og restauranter er faldet med 9.000 siden februar. (Arkiv)

10.000 nye i job: Beskæftigelsen stiger for fjerde måned i træk

Beskæftigelsen er faldet med 29.000 under coronakrisen. Restauranter, hoteller og rejsebranche er hårdt ramt.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: