(Arkiv) Faglige organisationer rejser politisk og juridisk sag mod beskæftigelsesborgmester i København for brud på forvaltnings- og ansættelsesretlige regler.

Direktør frataget ansvarsområde: Politisk og juridisk efterspil i gang

HK og DJØF har bedt økonomiudvalget i Københavns Kommune om at tage afstand fra borgmesters hurtige beslutning om at fratage en fagdirektør sit ansvarsområde. Forvaltnings- og ansættelsesretlige regler er brudt, mener de.
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen

DI: De fleste virksomheder er ikke interesseret i at få henvist ledige til job

'Jeg tror, det er vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende på forhånd,' siger vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen som en kommentar til, at Københavns jobcentre ikke henviser ledige til job.
(Arkiv) Regeringens forslag om nytteindsats risikerer at få færre i job, når alt tages i betragtning. Det fremgår af dagens vismandsrapport. Her fremlægger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard detaljerne i den foreslåede nytteindsats på pressemøde i september.

Vismænd dumper nytteindsats

Regeringens forslag om nytteindsats til 20.000 indvandrere vil ikke få flere i arbejde, vurderer vismændene. Kun hvis der satses på mere danskundervisning, er der en mulighed for at øge beskæftigelsen med initiativet.
Tre kommuner lykkes med at få kvinder med ikkevestlig baggrund i uddannelser, der er efterspørgsel på. Det fortæller sektionsleder Anne Bækkegård, Hillerød, afdelingsleder Anders Andersen, Frederikshavn og centerchef Mette Skou, Aarhus.

Indvandrerkvinder sendes i uddannelse som sosu’er og chauffører

Tre kommuner har succes med at sende kvinder med ikkevestlig baggrund på uddannelsesforløb, der er rift om på arbejdsmarkedet. De bliver bl.a. social- og sundhedsmedarbejdere og chauffører.
Tre kommuner lykkes med at få kvinder med ikkevestlig baggrund i uddannelser, der er efterspørgsel på. Det fortæller sektionsleder Anne Bækkegård, Hillerød, afdelingsleder Anders Andersen, Frederikshavn og centerchef Mette Skou, Aarhus.

Indvandrerkvinder sendes i uddannelse som sosu’er og chauffører

Tre kommuner har succes med at sende kvinder med ikkevestlig baggrund på uddannelsesforløb, der er rift om på arbejdsmarkedet. De bliver bl.a. social- og sundhedsmedarbejdere og chauffører.
Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, har præsenteret et udspil om 20.000 nyttejob til 200 mio. kroner pr. år, men de regner kun med at få 250 i arbejde, hvilket vil give en stykpris på to mio. kr. for at få én i arbejde.

Nye tal: Hummelgaards nyttejob kan slet ikke matche eksisterende indsatser

Regeringens forslag til nyttejob dumper med et brag, hvis man sammenligner effekten med et projekt, som allerede kører i 15 kommuner. Det koster cirka to mio. at få en indvandrer i job via nyttejob, mens det i de kommunale projekter kun koster en brøkdel.
"Politikerne på Christiansborg har over de seneste 10 års tid har skabt et bureaukratisk og rigidt 'monster'", lyder det fra kommunaldirektør i Ballerup, Eik Møller. Han er træt af kritikken af jobcentrene.

‘Utrolig belejligt,’ kalder kommunaldirektør kritik af jobcentrene

Kritikken af jobcentrene er taget til, og fra flere sider tales der helt om lukning af jobcentrene. Men kritikken rammer forkert, mener tre kommunale chefer. Det er politikerne på Christiansborg, der har skabt et 'rigidt monster', lyder det.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard (V) fra Københavns Kommune nægter at stå på mål for dyr aktivering i kommunen.

Borgmester vil ikke stå på mål for dyr aktivering i Københavns Kommune

Københavns Kommune er tre gange så dyr som Odense, når det kommer til at sætte folk i aktivering. Men beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) fra Københavns Kommune vil ikke stå på mål for den dyre ordning.
Kommunerne overtog danskundervisning fra Dansk Flygtningehjælp den 1. januar 1999. Indførslen af obligatorisk danskundervisning fik flere flygtninge i job og uddannelse, viser ny dansk forskning.

Danskundervisning får flere flygtninge i job og uddannelse

NB-Beskæftigelse kan i dag præsentere helt ny forskning, der viser, at obligatorisk danskundervisning for flygtninge får flere i arbejde og giver bedre mulighed for uddannelser, der fører til andet end manuelle job.
(Arkiv) Kommunerne vil blive uinteressante for virksomhederne, hvis de nyledige dagpengemodtagere overgår til a-kasserne i et halvt år, mener Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Det går ud over langtidsledige, hvis a-kasser skal overtage dagpengemodtagere i et halvt år

Mange års opbygning af samarbejde med virksomhederne vil lide skade, hvis a-kasserne overtager dagpengemodtagerne i det første halve års ledighed. Det mener udvalgsformand i KL Thomas Kastrup-Larsen.
A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
Kommunerne skal have et særligt fokus på at få borgere med handicap ind på arbejdsmarkedet i år, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Minister vil have 13.000 flere med handicap i arbejde

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ser et uudnyttet potentiale i borgere med handicap.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: