(Arkiv) Formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, efterlyser, at beskæftigelse og bevilling af hjælpemidler til mennesker med et handicap bliver analyseret forud for en ny handicaplov.

Handicappede: Hvorfor er beskæftigelse ikke med i vigtig evaluering?

En omfattende evaluering af handicapområdet skal lægge op til ny handicapreform. Men beskæftigelsesområdet indgår ikke i det forberedende arbejde. Det skal der rettes op på, mener Danske Handicaporganisationer.

Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

Ét år inde i coronakrisen fortsætter langtidsledigheden med at stige. Niveauet varierer dog kommunerne imellem, og det risikerer at gå ud over samfundets sammenhængskraft, vurderer cheføkonom.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): "Det glæder mig, at vi skridt for skridt kan vende tilbage til normale tilstande - også hvad angår beskæftigelsesindsatsen." (Arkiv)

Ledige kan komme i praktik og løntilskud efter nedlukning

Ledigheden er steget under coronakrisen. Nu åbnes der igen for tilbud målrettet ledige.
(Arkiv) "Der er et meget stort potentiale for at forenkle reglerne og så at sige ”nedlægge” den formelle konstruktion omkring rehabiliteringsteamene," siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL vil afskaffe den formelle struktur omkring rehabiliteringsteams

KL's Thomas Kastrup-Larsen giver kritikerne af rehabiliteringsteams ret: 'Hele konstruktionen omkring rehabiliteringsteams er alt for svær at navigere i for de mest udsatte borgere,' siger han til NB-Beskæftigelse.
Tre forslag med fem bud på besparelser på jobcentrene er vidt forskellige. De kommer fra KL, HK og it-virksomheden Schultz.

Tre vidt forskellige forslag til besparelser på jobcentre

I sidste uge kom KL med fem forslag til omlægning af beskæftigelsesindsatsen. I denne uge er det HK, og også it-virksomheden Schultz har fem forslag.
Covid-19-epidemien har siden marts 2020 tvunget kommunerne til at finde nye måder at levere serviceydelser til borgerne. Det har de gjort godt, lyder det fra VIVE i ny rapport.

Nedlukning og nyskabelse: Digitale erfaringer lover godt

En kortlægning af VIVE viser lovende erfaringer omkring nye måder at levere serviceydelser på til borgere i udsatte positioner - der er stort potentiale til at skabe bedre service – også efter covid-19-krisen.

Revalidering er under afvikling i mange kommuner

Nye tal i artiklen: I en lang række kommuner startede færre end tre personer i et revalideringsforløb i det senest opgjorte år. Dermed fortsætter en reel udfasning af revalidering, og det har været i gang i mange år. Se tallene her.
Sygemeldte skal i arbejde, når de kan, og ikke i jobafklaring. Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro har sendt et brev til Folketingets beskæftigelsesordførere med forslag til store besparelser. Her er det formanden for udvalget, Lars Stampe (S).

Kommune: Afskaf rehabiliteringsteams

Holstebros arbejdsmarkedsudvalg foreslår, at man afskaffer rehabiliteringsteams og jobafklaring for sygemeldte. Det kan udløse store besparelser på jobcentrene.

Corona: Fald i stigning i arbejde til fleksjobbere på seks procent

Coronakrisen har generelt gjort det vanskeligere at finde arbejde til ledige, der har fået bevilget fleksjob. Enkelte kommuner har dog haft en stor stigning i forhold til året før - se dem alle her.
Analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at man ved at nedbringe sygefraværet på niveau med det private arbejdsmarked kan tilføre betydeligt flere hænder i stat, regioner og ikke mindst kommuner. (Modelfoto)

Stort potentiale i lavere sygefravær i kommunerne

Den offentlige sektor kunne få glæde af ydeligere 8.200 par hænder, hvis sygefraværet bringes ned på niveau med det private arbejdsmarked, viser analyse fra DA. I kommunerne er der flest job at hente, da det gennemsnitlige sygefravær ligger højere her sammenlignet med stat og regioner.
Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.

Bro mellem kommunes udfordrede unge og foreningslivet

Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune hjælper borgere på genoptræning og fra jobcenteret med at finde en plads i foreningslivet. Initiativet gør borgerne mere aktive, støtter foreningerne og er med til at skabe netværk.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard suspenderer delvist den aktive beskæftigelsesindsats suspenderes delvist fra 20. december til 31. januar.

Hummelgaard suspenderer delvist den aktive beskæftigelsesindsats

På grund af smittestigningen skal jobcentre stoppe alle nyttejob og undlade at sætte nye virksomhedspraktikker og løntilskud i gang. Det fremgår af brev fra STAR til kommuner, jobcentre og a-kasser.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: