"Kan du ikke mere en vatpind dreje, så mangler vi dig til vores ældrepleje." Sådan skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook i et forsøg på at få eks-podere til at arbejde for kommunen.

Jagten på eks-podere er sat ind

En række kommuner forsøger lige nu at få fat i podere, som har mistet jobbet. Deres erfaringer med at have med mennesker at gøre kan blive værdifuld i blandt andet ældreplejen. En kommune er sågar blev lyrisk i sin rekruttering af eks-podere.
"Arbejdsgiverne har i mange år været vænnet til at få folk i praktikker; men det er ikke det, vi henvender os med nu. Vi taler med virksomhederne om, hvad borgerne kan bidrage med fra første dag," siger virksomhedskonsulent Jacob Collin Lauenberg om IPS-indsatsen for aktivitetsparate i Hillerød.

Kommune: Slut med virksomhedspraktik til aktivitetsparate

Virksomhedskonsulenter i Hillerød Kommune har lagt arbejdsstilen om. Nu drejer det sig kun om at få aktivitetsparate ledige i lønnede timer - og ikke i virksomhedspraktik. Det kræver tilvænning hos både arbejdsløse og arbejdsgivere.
I Odense Kommune lancerer man en ny hjemmeside, der skal være med til at bekæmpe social kontrol.

Odense Kommune går til kamp mod negativ social kontrol

I Odense Kommune har man vedtaget en styrket indsats mod negativ social kontrol. Derfor lancerer man en ny hjemmeside, hvor både borgere og fagpersoner kan hente hjælp.
Ali Qais (V) fra Tårnby Kommune glæder sig over kommunens ungeindsats. Et projekt med 51 unge har nemlig fået over halvdelen i enten uddannelse eller arbejde.

Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsats

Tårnby Kommune har samlet sin ungeindsats, hvilket har fået en stor gruppe udsatte unge i arbejde og uddannelse. Nu vil kommunen indføre ordningen til alle unge med lignende profil.
Gordon Ørskov Madsen, som er formand for Danmarks lærerforening, mener at det er tid til, at folkeskolerne arbejder bedre sammen med ungdomsuddannelserne. Han vil også styrke de unges vejledning, så man kan sikre, at flere unge mellem 16 og 24 år kommer sikkert fra folkeskolen og over i enten arbejde eller en ind i en ungdomsuddannelse.

Andelen af unge uden uddannelse og arbejde stiger

Hvordan man får flere unge i uddannelse eller arbejde efter folkeskolen bliver et stort tema til årets Kommunaløkonomisk Forum i dag, torsdag. NB-Medier tager hul på udfordringerne allerede i dag.
Det er politikerne selv, der havde godkendt den ellers udskældte jobformidlingspraksis.

Københavnske politikere godkendte selv udskældt praksis

En ny redegørelse fra Københavns Kommune viser, at det er de københavnske politikere selv, der har godkendt den udskældte jobformidlingspraksis.
I Vallensbæk Kommune er de rigtig gode til at få ikke-vestlige indvandrere i job.

Vallensbæk er bedst til at få ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse

Vallensbæk Kommune har den højeste beskæftigelsesfrekvens for ikke-vestlige indvandrere. Læs mere om succesen her.
DR's Detektor opfordrer Berlingske til berigtigelse i deres historie om henvisninger.

DR’s Detektor retter Berlingskes historie om henvisninger

Detektor korrigerer Berlingske efter historien om henvisninger i Københavns Kommune, der fik store personalemæssige konsekvenser. 
Tårnby Kommune skal betale mere end 600.000 kroner tilbage.

Afgørelse: Tårnby skal betale over 600.000 kr. tilbage

Skandalen i Tårnby udvikler sig. Kommunen skal nu betale mere end 600.000 kroner tilbage for uberettiget refusion til mentorer.
Siden Berlingskes afsløringer er langt flere borgere blev henvist til et job i Københavns Kommune.

Rødt flertal underkender V-borgmesters ønske om at presse ledige i job

Efter en praksisændring, hvor man var begyndt at presse flere ledige i job ved at henvise dem, går man nu tilbage til den gamle model i Københavns Kommune. Venstre-bBorgmester Cecilia Lonning-Skovgaards nye henvisningskurs blev afvist af et rødt flertal.
Siden Berlingskes afsløringer er langt flere borgere blev henvist til et job i Københavns Kommune.

Rødt flertal underkender V-borgmesters ønske om at presse ledige i job

Efter en praksisændring, hvor man var begyndt at presse flere ledige i job ved at henvise dem, går man nu tilbage til den gamle model i Københavns Kommune. Venstre-borgmester Cecilia Lonning-Skovgaards nye henvisnings-politik blev afvist af et rødt flertal.
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der kommet flere offentlige ansatte.

Antallet af offentlige ansatte vokser fortsat

Der er kommet flere offentlige ansatte det seneste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Sammenligner man tredje kvartal 2020 med tredje kvartal i år er antallet af offentlige ansatte vokset med fire procent.