Der er flere tiltag i regeringens bandeudspil, som angår kommunerne. Her ses justitsminister Mattias Tesfaye (S) ved præsentationen af bandeudspillet.

Kommunale lommepengejob indgår i regeringens bandeudspil

Kommunale lommepengejob til unge kriminelle under 18 år og styrkelse af såkaldte 'Al Capone-samarbejder' er blandt 30 forslag i regeringens bandeudspil. Kommunerne skal indgå i tættere samarbejde med politiet og andre myndigheder.

40 ud af 98 kommuner havde ingen kontanthjælpsmodtagere i nyttejob i februar

Mens regeringens forslag om 37 timers arbejdspligt i nytteindsats er kørt fast, er kommunerne ved at drosle ned på ordningen. Det viser tal fra Jobindsats.dk
Langt de fleste kvindelige ukrainere er ansat i landbruget. Agri Nord forventer derfor, at de kommende kvindelige flygtninge fra Ukraine hurtigt kan få job i den branche. Også selvom de er ufaglært.

60 procent ukrainske kvinder er i arbejde – de kan hurtigt få arbejde i Danmark

Over 60 procent af de ukrainske kvinder mellem 15 og 64 år er vant til at være på arbejdsmarkedet i Ukraine. Det er mindre end i Danmark og OECD, men langt højere end tidligere flygtninge fra Syrien og Bosnien.
Kommuner melder om flere aktivitetsparate i job. Arbejdsgiverne tager også ansvar i opgangstider, lyder det.

Kommuner: Arbejdsgivere holder fast i socialt ansvar under opsvinget

Både tal og meldinger fra kommuner tyder på, at det er nemmere for arbejdsløse med komplekse problemer at få fodfæste på arbejdsmarkedet i det nuværende økonomiske opsving. Kommunernes langsigtede samarbejde med virksomhederne bærer nu frugt, lyder det.
"Kan du ikke mere en vatpind dreje, så mangler vi dig til vores ældrepleje." Sådan skriver Vesthimmerlands Kommune på Facebook i et forsøg på at få eks-podere til at arbejde for kommunen.

Jagten på eks-podere er sat ind

En række kommuner forsøger lige nu at få fat i podere, som har mistet jobbet. Deres erfaringer med at have med mennesker at gøre kan blive værdifuld i blandt andet ældreplejen. En kommune er sågar blev lyrisk i sin rekruttering af eks-podere.
"Arbejdsgiverne har i mange år været vænnet til at få folk i praktikker; men det er ikke det, vi henvender os med nu. Vi taler med virksomhederne om, hvad borgerne kan bidrage med fra første dag," siger virksomhedskonsulent Jacob Collin Lauenberg om IPS-indsatsen for aktivitetsparate i Hillerød.

Kommune: Slut med virksomhedspraktik til aktivitetsparate

Virksomhedskonsulenter i Hillerød Kommune har lagt arbejdsstilen om. Nu drejer det sig kun om at få aktivitetsparate ledige i lønnede timer - og ikke i virksomhedspraktik. Det kræver tilvænning hos både arbejdsløse og arbejdsgivere.
I Odense Kommune lancerer man en ny hjemmeside, der skal være med til at bekæmpe social kontrol.

Odense Kommune går til kamp mod negativ social kontrol

I Odense Kommune har man vedtaget en styrket indsats mod negativ social kontrol. Derfor lancerer man en ny hjemmeside, hvor både borgere og fagpersoner kan hente hjælp.
Ali Qais (V) fra Tårnby Kommune glæder sig over kommunens ungeindsats. Et projekt med 51 unge har nemlig fået over halvdelen i enten uddannelse eller arbejde.

Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsats

Tårnby Kommune har samlet sin ungeindsats, hvilket har fået en stor gruppe udsatte unge i arbejde og uddannelse. Nu vil kommunen indføre ordningen til alle unge med lignende profil.
Gordon Ørskov Madsen, som er formand for Danmarks lærerforening, mener at det er tid til, at folkeskolerne arbejder bedre sammen med ungdomsuddannelserne. Han vil også styrke de unges vejledning, så man kan sikre, at flere unge mellem 16 og 24 år kommer sikkert fra folkeskolen og over i enten arbejde eller en ind i en ungdomsuddannelse.

Andelen af unge uden uddannelse og arbejde stiger

Hvordan man får flere unge i uddannelse eller arbejde efter folkeskolen bliver et stort tema til årets Kommunaløkonomisk Forum i dag, torsdag. NB-Medier tager hul på udfordringerne allerede i dag.
Det er politikerne selv, der havde godkendt den ellers udskældte jobformidlingspraksis.

Københavnske politikere godkendte selv udskældt praksis

En ny redegørelse fra Københavns Kommune viser, at det er de københavnske politikere selv, der har godkendt den udskældte jobformidlingspraksis.
I Vallensbæk Kommune er de rigtig gode til at få ikke-vestlige indvandrere i job.

Vallensbæk er bedst til at få ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse

Vallensbæk Kommune har den højeste beskæftigelsesfrekvens for ikke-vestlige indvandrere. Læs mere om succesen her.
DR's Detektor opfordrer Berlingske til berigtigelse i deres historie om henvisninger.

DR’s Detektor retter Berlingskes historie om henvisninger

Detektor korrigerer Berlingske efter historien om henvisninger i Københavns Kommune, der fik store personalemæssige konsekvenser.