Bygge- og anlægsbranchen er kommet flyvende ind i 2021, og beskæftigelsen er på det højeste niveau siden finanskrisen. Flere økonomer peger dog på, at det endnu er for tidligt at trykke på bremsen.

Økonomer: Ingen grund til at skære i anlægsramme trods byggeboom

Byggebranchen er i stærk fremgang, men det er usikkert, hvor længe de gode forhold vil fortsætte. Derfor siger flere økonomer, at det er en postgang for tidligt at skære i anlægsloftet for stat, regioner og kommuner.
Blandt andet byggeriet har været med til at trække op i beskæftigelsen. (Arkiv)

Efter måneder med fald: Beskæftigelsen stiger lidt igen

I december og januar faldt antallet af lønmodtagere. Udviklingen er vendt i februar, hvor antallet er steget.

Den frygtede langtidsledighed stiger og stiger

Ét år inde i coronakrisen fortsætter langtidsledigheden med at stige. Niveauet varierer dog kommunerne imellem, og det risikerer at gå ud over samfundets sammenhængskraft, vurderer cheføkonom.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): "Det glæder mig, at vi skridt for skridt kan vende tilbage til normale tilstande - også hvad angår beskæftigelsesindsatsen." (Arkiv)

Ledige kan komme i praktik og løntilskud efter nedlukning

Ledigheden er steget under coronakrisen. Nu åbnes der igen for tilbud målrettet ledige.

Flest fattige forældre i yderkommuner får glæde af ekstraordinært tilskud

Det er mest fattige forældre i yderkommuner, som får glæde af, at regeringen hjælper familier, som er økonomisk presset på grund af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. Se tallene for det midlertidige børnetilskud i din kommune her.
Covid-19-epidemien har siden marts 2020 tvunget kommunerne til at finde nye måder at levere serviceydelser til borgerne. Det har de gjort godt, lyder det fra VIVE i ny rapport.

Nedlukning og nyskabelse: Digitale erfaringer lover godt

En kortlægning af VIVE viser lovende erfaringer omkring nye måder at levere serviceydelser på til borgere i udsatte positioner - der er stort potentiale til at skabe bedre service – også efter covid-19-krisen.
Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat, er ikke imponeret over resultatet af undersøgelse, der viser, at kvinder langt oftere end mænd bliver spurgt ind til deres familieplaner under en jobsamtale. (Arkiv)

Hver 5. kvinde bliver spurgt til børneplaner ved jobsamtaler

Mænd bliver spurgt til fritidsinteresser, kvinder bliver spurgt til familie. Ny undersøgelse viser, at kvinder i langt højere grad end mænd bliver spurgt til planer om børn og nuværende familiesituation ved jobsamtaler.
Hoteller, restauranter, caféer, barer, butikker og turisterhverv er blandt de brancher, der er hårdest ramt af nedlukningen. På grund af de normalvist mange turister og høje benyttelse af de nævnte brancher, er især København derfor presset på beskæftigelsen som følge af coronakrisen.

Rapport: København hårdest ramt af corona-ledighed

En rapport fra AE-rådet viser, at når man ser bort fra offentlig administration, undervisning og sundhed som samlet branche, så er beskæftigelsen i København 4,6 procent lavere, end før covid-19 kom til Danmark.
I løbet af januar er antallet af ledige steget med knap 12.000, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, der dagligt opgør en status på antallet af ledige. (Arkiv)

For syvende måned i træk falder antallet af ledige

Efter en stor stigning i antallet af ledige i foråret er tallet faldet markant i sidste halvdel af 2020.
Analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at man ved at nedbringe sygefraværet på niveau med det private arbejdsmarked kan tilføre betydeligt flere hænder i stat, regioner og ikke mindst kommuner. (Modelfoto)

Stort potentiale i lavere sygefravær i kommunerne

Den offentlige sektor kunne få glæde af ydeligere 8.200 par hænder, hvis sygefraværet bringes ned på niveau med det private arbejdsmarked, viser analyse fra DA. I kommunerne er der flest job at hente, da det gennemsnitlige sygefravær ligger højere her sammenlignet med stat og regioner.
Beskæftigelsesfrekvensen for ikkevestlige indvandrere (grøn) og personer med dansk oprindelse (blå) i nogle af kommunerne. Se din egen kommune på dette link https://www.statistikbanken.dk/RAS200

Beskæftigelse af ikkevestlige indvandrere har sat rekord

Beskæftigelsen blandt ikkevestlige indvandrere har aldrig været så høj som umiddelbart før coronakrisen. Stigningen i ledigheden under epidemien har også været mindre end frygtet.
Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune. Golftræning er én af de sportsgrene foreningsbrobyggeren har deltaget i.

Bro mellem kommunes udfordrede unge og foreningslivet

Foreningsbrobygger i Guldborgsund Kommune hjælper borgere på genoptræning og fra jobcenteret med at finde en plads i foreningslivet. Initiativet gør borgerne mere aktive, støtter foreningerne og er med til at skabe netværk.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: