Nyt benchmark: Se, hvem der bruger meget og lidt på administration
Der er meget markante forskelle på, hvor meget kommunerne bruger på administration, når man tager højde for rammevilkårene. Det viser ny benchmark. Se tallene for alle kommuner her.
59 kommuner har øget antallet af administrative medarbejdere siden 2019
Seks ud af ti kommuner har øget antallet af medarbejdere i administrationen siden før corona. Ifølge Benchmarkingrapport fra 2020 burde 20 af de kommuner have mindsket antallet af medarbejdere i stedet.
Ny analyse afslører dramatiske forskelle i nær sundhed mellem kommunerne
Ny analyse viser, at regeringens planlagte nationale standarder for det nære sundhedsvæsen kan udløse massive økonomiske udfordringer i en lang række kommuner, som i dag har lav normering på sundhedsområdet.
Antallet af ansatte pr. ældre er faldet under S-regeringen
Der er færre medarbejdere pr. 1.000 ældre i den kommunale ældrepleje i dag, end da regeringen kom til magten i 2019, viser nye tal. Udviklingen er sket trods regeringens løfter om, at pengene følger med det stigende antal ældre.
Få overblik over børn og unge i psykiatrien: Det fysiske fremmøde er tilbage
Det fysiske fremmøde i psykiatrien er tilbage på niveauet før coronapandemien, men de virtuelle møder er stadig populære. Det viser en ny analyse fra Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkenhed. Se tallene for din kommune her.
Ishøj har landets bedste folkeskoler – Halsnæs de dårligste
Se her, hvor meget forældre kan forbedre deres barns muligheder for uddannelsesmæssig succes ved at flytte fra Høje-Taastrup til Ishøj. Se også tallene for alle kommuner.
Stor forskel i andelen af elever, der består folkeskolens afgangsprøve
Mellem kommunerne er der markant forskel på, hvor mange elever, der ikke består folkeskolens afgangprøve. Andelen spænder fra 5 procent til 32 procent. Se tallene for din kommune her.
Flere penge til folkeskolen giver ikke højere tilfredshed
Der er ingen sammenhæng mellem tilfredsheden i benchmarkinganalyse af folkeskoleområdet og hvor mange penge, kommuner bruger på området.
Folkeskole: Forældre er mest tilfredse i yderkommuner
Ny benchmark på skoleområdet viser, at forældre i yderkommuner er dem, der er mest tilfredse med skolerne, når man tager højde for forskelle i elevgrundlaget.
Danmark ligner Norge og Sverige på det specialiserede socialområde
Økonomien på det specialiserede socialområde presser danske kommuner. Men det er ikke en særlig dansk tendens. Det afslører ny rapport fra VIVE. Danmark ligner nabolande som Norge og Sverige på dette område, selvom Danmark bruger forholdsvis mere på botilbud end Sverige.
Kæmpe forskel på andelen af deltidansatte pædagoger mellem kommuner
Nye tal fra Indenrigs- og Boligministeriets benchmarkingenhed viser, at andelen af deltidsansatte pædagoger svinger mellem kommunerne. Analysen viser også væsentlige forskelle i andelen af uddannede pædagoger.
Danmarksmester i beskæftigelse for andet år i træk
Sjællandske jobcentre er bedst til at få borgere i job og uddannelse og dermed væk fra offentlig forsørgelse. Det viser ny benchmarking fra Beskæftigelsesministeriet.