Industrien mangler arbejdskraft på blandt andet lagrene rundt omkring i Danmark. Arbejdskraftmanglen i branchen er på det højeste niveau nogensinde.

Arbejdskraftmanglen i industrien slår rekord

Et rekordhøjt antal virksomheder i industrien mangler arbejdskraft. Byggebranchen og serviceerhvervene ligger også fortsat på et historisk højt niveau.
Ifølge Alex Vanopslag var det et krav fra Nye Borgerlige, at blå bloks forslag om lavere beløbsgrænse skulle indeholde et krav om udelukkelse af borgere fra en række muslimske lande. Nu viser nye tal, at antallet af borgere fra muslimske lande udgør under fem procent af det samlede antal udlændinge på beløbsordningen.

Meget få muslimer spænder ben for politisk aftale

Udelukkelsen af borgere fra primært muslimske lande har splittet De Radikales enighed med blå blok. Nu viser nye tal, at der kommer meget få borgere fra muslimske lande til Danmark via den såkaldte beløbsordning.

Regeringer har mindsket arbejdsudbud med senior- og Arnepension

Yderkommuner rammes især på manglende arbejdskraft på grund af retten til tidlig pension og seniorpensionen. Pensionsordningerne er indført af forskellige regeringer, men ingen af dem har kompenseret fuldt ud ved at øge arbejdsudbuddet tilsvarende.
Hans Christian Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune er ikke tilfreds med, at hverken blå blok eller regeringen kan lande en bred aftale om at øge arbejdsudbuddet.

Borgmestre til Folketinget: Kom nu i gang med aftale om at skaffe flere hænder

Flere borgmestre fra forskellige partier er forarget over, at der er gået politik i den på Christiansborg i forhold til udenlandsk arbejdskraft. De opfordrer nu Folketinget og deres egne partier til at tage sig sammen og løse udfordringen hen over midten.
Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern, mener, at det vil gå ud over velfærden, hvis ikke Folketinget bliver enige om at øge arbejdsudbuddet.

Borgmestre: Uden flere hænder kommer velfærden til at halte

Hvis ikke Folketinget snart bidrager til at skaffe flere sosu'er, pædagoger og andre fagfolk, så kan kommunerne ikke levere den ønskede velfærd i fremtiden. Sådan lyder advarslen fra borgmestre i rundspørge.
Andengenerationsreformer kan blive afgørende for at skubbe til arbejdsudbuddet i fremtiden, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

Andengenerationsreformer kan blive nøglen til at øge arbejdsudbud

Ifølge overvismand kan løsningen på manglen på arbejdskraft ligge i at få grupper med sammensatte problemer udenfor arbejdsmarkedet i job. Jobcentre kan få afgørende rolle.

23 kommuner har en ledighed på max to procent

Ledigheden falder fortsat på tværs af landet, hvor særligt de vestjyske kommuner har en historisk lav ledighed.
Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.