Et flertal i Folketinget blev i går, tirsdag, enig om en ny læreruddannelse, der skal øge praktikken med en tredjedel, så de studerende får praktik i alle fire år. I midten ses uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S).

Mere praktik skal skaffe flere lærere og styrke samarbejdet med kommunerne

Færre søger ind på læreruddannelsen, som nu styrkes med mere praktik og flere undervisningstimer. Det er noget af indholdet i ny politisk aftale, som skal afhjælpe manglen på lærere og styrke samarbejdet mellem kommunerne og uddannelserne.
20 kvinder og mænd fra hele EU har ansøgt om at blive uddannet indenfor Lolland Kommunes ældrepleje, som du også har besøgt.

Kommune inviterer udlændinge til job i ældreplejen

Lolland Kommune ser ud over landets grænser for at finde varme hænder til ældreplejen. De første udlændinge er nu i gang med et online dansk-kursus, inden de endelig beslutter sig for, om de vil flytte til Danmark.
Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Sisse Marie Welling (SF) vil sætte initiativer i gang, der skal få flere til at blive i ældreplejen fremover.

Mangel på sundhedspersonale: Borgmester vil finde løsninger

Københavns Kommune kommer til at mangle sundhedspersonale i ældresektoren i tusindvis de kommende år. Mens borgmesteren forsøger at finde løsningsmuligheder kan plejehjemsleder konstatere, at det er stejlt op ad bakke.

Unge hjælper og hygger om ældre på plejehjem – og løser rekrutteringsproblemer

Som et forsøg ansætter flere kommuner lige nu unge under 18 år som plejehjemspersonale, der hygger om de ældre. Forsker mener, at det er "meget, meget positivt", at et stigende antal unge får fritidsjob på plejehjem. Og de unge, der snuser til jobbet, håber kommunerne og plejehjemslederne at kunne lokke til faget på den lange bane.
"Jeg kan godt forstå, hvis de (lærerne, red.) reagerer, for det giver lidt rock i synagogen," siger udvalgsformand i Ringsted Mette Ahm-Petersen (S) til Sn.dk.

Rekruttering: Lærere får lønløft

Lærerne i Ringsted Kommune kan se frem til at få løftet lønnen et løntrin op i 2023. Det sker 'for at sikre rekruttering og fastholdelse af lærere på kommunens skoler i de kommende år.' Der er dog et minus for lærerne, som ifølge udvalgsformand giver 'lidt rock i synagogen'.
Pædagogerne i Ishøj Kommune kan se frem til et årligt tillæg på 10.000 kr. for at give børnene mere kvalitet i hverdagen.

En kommune mere giver pædagoger et lønløft

Endnu en kommune i Storkøbenhavn giver et lønløft, som kan give stærkt efterspurgte pædagoger lyst til at blive i kommunen. Pædagogerne i Ishøj Kommune kan se frem til at få cirka 10.000 kroner mere om året i tillæg.
Bestræbelser på at skaffe flere mennesker til at tage sig af ældre kan give bonus. Det viser erfaringer fra Aalborg.

Aalborg formår at få flere sosu’er på fuldtid

Det kan lade sig gøre at få flere sosu-medarbejdere op på fuldtid. Det har man vist i ældresektoren i Aalborg, hvorfra man gerne deler ud af gode råd. At få flere på fuldtid er så vigtigt ifølge Venstre, at partiet vil gøre fuldtid til en rettighed.

Se hvor mange pædagoger der er på vej på pension i din kommune

I nogle kommuner er andelen af pædagoger på 60 år og derover høj, og det skaber stor bekymring for personalemangel. Se her andelen af +60-årige pædagoger i din kommune.
Ældre sosu-medarbejdere skal gerne have klar besked om mulighederne for seniorordning eller andre former for tilknytning, hvis man vil holde på dem. Det fremgår af ny rapport.

Gode råd fra Roskilde om at holde på velfærdsmedarbejdere

Hvordan sikrer man, at gråhårede sosu'er og pædagoger får lyst til at vente med at gå på pension? Og hvordan griber man det an, når nye medarbejdere skal med ombord? Det bør man have gode svar på, hvis man vil sikre velfærdsmedarbejdere nok i sin kommune. Det fremgår af ny rapport.
Det kan lade sig gøre med succes at indføre fire dages arbejdsuge i en daginstitution. Det er erfaringen i Gentofte.

Fire dages arbejdsuge afprøvet med succes i daginstitution

Et forsøg med fire dages arbejdsuge i et børnehus i Gentofte er blevet så stor en succes, at det nu udvides med borgmesterens opbakning. Fagforening håber, at fire dages uger kan få flere pædagoger til at gå op på fuldtid.
For tre år siden valgte Brøndby Kommune at tilbyde ansatte at merituddanne sig til pædagog. Det giver nu pote.

Rekruttering: Kommune får 18 nye pædagoger takket være merituddannelse

Hvordan får man flere pædagoger i en situation, hvor der er stigende mangel på dem? Man tilbyder medhjælpere og assistenter en merituddannelse, lyder et svar i Brøndby Kommune. Her har man lige fået 18 nye pædagoger via merituddannelse.
Som noget nyt åbner Ringkøbing-Skjern Kommune op for, at unge, som holder sabbatår, gennem en 30-timers stilling kan blive klogere på, hvad et job som sygeplejerske går ud på.

Rekruttering: Kommune gør det muligt for unge at prøve sig selv af som sygeplejerske

Det kræver nytænkning, hvis kommunerne skal komme den massive arbejdskraftmangel til livs. Det har Ringkøbing-Skjern Kommune taget til sig. Som noget nyt prøver kommunen at inspirere unge borgere, der har sabatår, til at prøve sygeplejerske-faget.