Det vil kræve et stort milliardbeløb at løse udfordringerne på landets plejehjem med økonomi alene. Dermed virker det usandsynligt, at en øget økonomisk prioritering vil løse de problemer, som TV2 belyser i dokumentarfilmen "Opråb fra plejehjemmet".

Kæmpe milliardregning venter, hvis problemer i ældreplejen skal løses med ressourcer

Flere politikere har foreslået, at problemerne i ældreplejen, som TV2 har vist i Køge Kommune, skal løses med flere ressourcer. Men selv en milliardindsprøjtning vil ikke kunne løse problemet.

Stærkt kritiserede plejehjem ligger i kommuner med høje ældrebudgetter

Køge er den seneste i rækken af kommuner med plejehjem, som står for skud i den offentlige debat. Ligesom Randers og Aarhus kommuner, der tidligere har fået kritik, har kommunen ældreudgifter i den højeste halvdel.
Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf eller bombe under kommuneøkonomi

Blå bloks nye udspil om at garantere frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
I Aarhus Kommune har man ladet sig inspirere af et tiltag fra Aalborg. Her har man nemlig fjernet 122 unødvendige regler på ældreområdet. Det vil Aarhus også forsøge at gøre.

Aarhus lader sig inspirere af Aalborg: Vil fjerne unødvendige regler på ældreområdet

Kan man ved at fjerne besværlige regler gavne ældreområdet? Det er i hvert fald hvad der er blevet gjort i Aalborg Kommune. Nu vil Aarhus Kommune forsøge at følge samme metode, så der kan blive ryddet ud i skrivebordsarbejdet og personalet kan få mere tid til ældrepleje.
Social- og Ældreminister Astrid Krag (S) er glad for den nye rapport, der kommer med konkrete løsningsforslag til en ny ældrelov. Hun vil ikke gå ind i de enkelte forslag, men ønsker selv, at en ny lov bygger området op fra bunden.

Ny ældrelov kan minimere retssikkerheden og det frie valg

En ny ældrelov med fokus på langt mindre bureaukrati kan ikke fastholde de nuværende forventninger til både retssikkerheden og det frie valg for den enkelte ældre. Det dilemma tager ny rapport fra Social- og Ældreministeriet hul på.