- Jeg hæfter mig ved, at de socialt sårbare, som har sværest ved at orientere sig i systemet, er dem, vi risikerer at komme i gang med at hjælpe for sent, siger Jakob Bigum Lundberg, der er formand for socialchefforeningen.

Kommunale chefer frygter at beskæftigelsesaftale taber de svageste

Når jobcentre skal fylde mindre i beskæftigelsesindsats, kan de svageste ledige blive ramt, lyder det.
(Arkiv) - Jeg er glad for, at det er lykkedes at lande en aftale, som nytænker beskæftigelsesindsatsen og forhåbentlig får flere hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Politisk aftale giver a-kasserne større ansvar for ledige

Fra 2024 får a-kasserne ansvar for ledige i begyndelsen af forløb, så systemet forenkles, er partier enige om.
Rikke Kallesøe Raecke, centerchef, Københavns Kommune

Københavns jobcenter skal spare 23 millioner på ungeområdet

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i København besluttede mandag at spare 23 millioner på ungeområdet i 2023. Det svarer i grove tal til 45 medarbejdere. Besparelsen kan betyde, at nogle af de unge bliver på offentlig forsørgelse i længere tid, vurderer forvaltningen.
Tre kommuner har besluttet, at de ikke vil skære på ungeområdet i år. Det fortæller (fra venstre) arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa, Søren Lorenzen, arbejdsmarkedschef i Næstved Torben Bahn Petersen og arbejdsmarkedschef i Hjørring Michael Duus Nielsen.

Kommuner fastholder uændret ungeindsats efter krav om besparelse

Flere kommuner har valgt at fortsætte ungeindsatsen uden besparelser i 2022 på trods af, at første besparelse på jobcentrene til finansiering af Arne-pensionen pegede på netop det. Syv kommuner fortæller til NB-Beskæftigelse, hvordan de har håndteret besparelsen.
(Arkiv) Et opgør med unødige proceskrav, 'som pisker nogle borgere igennem nogle forløb, som alligevel ingenting fører til,' kan blive en del af den godt 700 millioner kroners besparelse på jobcentrene i 2023, sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fredag.

Minister vil fjerne proceskrav som led i besparelse på jobcentre

Beskæftigelsesministeriet undersøger, om der er 'unødige proceskrav' i beskæftigelsesindsatsen, der kan fjernes som et led i en besparelse på jobcentrene på mere end 700 millioner kroner.
(Arkiv) DF's nye beskæftigelsesordfører René Christensen vil sætte kommunerne fri i forhandling om besparelse på jobcentrene. Det vil overflødiggøre diskussionen om flytning af opgaver til a-kasserne, mener han.

DF: Overflødigt at a-kasser får mere ansvar for arbejdsløse, hvis kommuner sættes fri

Dansk Folkeparti vil bruge besparelser på jobcentrene til at sætte dem fri. Det vil betyde, at diskussionen om at flytte opgaver til a-kasserne er overflødig, lyder det fra beskæftigelsesordfører.
(Arkiv) Tidligere DF'er, nu løsgænger Bent Bøgsted sikrer med i alt seks løsgængere et flertal for millionbesparelser i jobcentrene til finansiering af tidlig pension.

Løsgængere fra DF sikrer flertal for besparelser i jobcentre

Seks løsgængere i Folketinget vil sikre et flertal for, at der næste år skal spares 750 millioner kroner på jobcentrene som en del af finansieringen af den såkaldte Arne-pension. Aftalen kan komme til at betyde, at flere nyledige overgår til a-kasserne.
Det kommer ikke bag på Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune, at kompensationsordningen frafalder i 2023.

71 kommuner mister 1,1 milliarder i budget 2023

Fra 2023 vil de fleste kommuner i Danmark have samlet 1,1 mia. kr. mindre at gøre godt med til budgetforhandlingerne. Det vil især gå hårdt ud over yderkommunerne. Se de mest udsatte her.
Overborgmester Lars Weiss (S) i Københavns Kommune har stået i spidsen for et stort bygge- og anlægsbudget for 2022. Så stort at det koster alle andre kommuner en besparelse på 0,4 procent. Det har gjort ham upopulær blandt andre af landets kommuner, da de allerede føler sig hårdt presset på økonomien.

Borgmestre raser: København er usolidarisk

Vrede og frustration mod Københavns Kommune vokser nu i flere kommuner. Enkelte nægter ganske enkelt at følge KL-kravet om at spare 0,4 procent som led i fælles KL-løsning

Forslag vil flytte 44.000 dagpengemodtagere fra jobcentre til a-kasser

Kommunernes jobcentre skal fremover have næsten 44.000 færre dagpengemodtagere igennem systemet, hvis det står til fagbevægelsen. FH har foreslået, at nyledige de første seks måneder kun skal møde op i deres a-kasse. Det er 40-60 procent af dagpengemodtagerne i de enkelte kommuner.
Det vil være forskelligt fra kommune til kommune, hvor der skal fyres medarbejdere med besparelsen på ungeområdet, skriver Beskæftigelsesministeriet i et svar til NB-Beskæftigelse.

40.000 indsatser om året for unge spares væk

To femtedele af beskæftigelsesindsatserne på ungeområdet bliver sparet væk fra 1. januar. Det fremgår af et svar fra Beskæftigelsesministeriet, der også forventer, at en omlægning til digitale møder med de ledige vil gøre samtaler 'kortere og mere effektive.'
(Arkiv) Aftalen om at beskære indsatsen for unge under 30 skal beskæres med 330 millioner kroner møder kritik. Billedet er fra den socialøkonomiske virksomhed Incita, der bla. har unge fra København i aktivering.

‘Brandærgerligt, at man slækker krav til unge,’ lyder det fra jobcenterchef om besparels...

Aftale om besparelse på jobcentre henter over 330 millioner kroner på indsatsen for unge på uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsdirektør kalder aftalen 'paradoksal'. Også en arbejdsmarkedsprofessor kritiserer aftalen.