Børnene går gladere i skole i Esbjerg efter det første år med frihed på skoleområdet.

Frihedsforsøg på skoleområdet ser ud til at give gevinst

Eleverne trives bedre og er gladere for at gå i skole. Det er ifølge evaluering nogle af gevinsterne ved frikommuneforsøget på skoleområdet i Esbjerg Kommune.

Forbund sætter livestreaming af børn og unge på pause

Dansk Håndbold Forbunds streaming af U15- og U17-hold har fået et brat stop, efter flere aktører har udtrykt bekymringer for, hvordan kameraerne påvirker kulturen for de unge spillere.Dansk Håndbold...
Pædagogisk assistent Frederikke Andreasen begynder 1. februar på uddannelsen til meritpædagog hos VIA i Holstebro.

Meritpædagoger får lov at få løn

19 medarbejdere fra Holstebro Kommune begynder at læse til pædagog på merituddannelsen i Holstebro fra 1. februar. Det skriver Holstebro Kommune. Det nye hold studerende fra Holstebro og Lemvig komm...
Der er ikke nogen sammenhæng mellem minimumsnormeringer og forældres tilfredshed med daginstitutionerne, viser ny analyse.

Overraskende: Bedre normeringer og højere udgifter i daginstitutioner øger ikke tilfredsheden

I ny analyse finder enhed i Indenrigsministeriet ingen sammenhæng mellem hverken normeringer - eller kommunernes udgifter - på dagtilbudsområdet og forældrenes tilfredshed med daginstitutionen.

Vestjyske forældre er mest tilfredse med daginstitutionerne

Analyse viser, at tilfredsheden med daginstitutionerne i forhold til rammevilkårene er højst i Vestjylland. Se tallene for din kommune her.

Kommunerne vil bruge flere penge på folkeskolerne

Samlet set regner kommunerne med at tilføre lidt over en halv milliard mere til landets folkeskoler her i 2023. Det betyder generelt flere penge pr. 6-16-årig. Nogle kommuner planlægger dog besparelser.
Mens indenrigs- og sundhedsministeren Sophie Løhde (V) allerede er begravet i spørgsmål på sundhedsområdet. Så kniber det for kommunalordførerne med at få skudt spørgsmål afsted til ministeren.

Kommunerne er ikke på dagsordenen i det nye folketing

Kun tre ud af 111 spørgsmål til den nye indenrigs- og sundhedsminister kommer fra indenrigsudvalget. Ingen af de 12 nye kommunalordførere har stillet spørgsmål. Kommunale dagsordener kommer dermed skidt fra start i det nye Folketing.
Der er udsigt til, at budgettet for 2024 bliver endnu mere stramt, end det er her i 2023. Det vurderer Nyborgs borgmester, Kenneht Muhs (V).

Borgmester forudser allerede nu: Budget-24 bliver en hård nyser

Det var hårdt at lave et sparebudget for 2023, men at lægge et budget for 2024 bliver endnu værre. 'Jeg kan allerede nu sige, at det bliver meget stramt. Det bliver en kæmpe opgave, vi skal løse,' siger borgmester. Tidlig start på budgetprocessen kan bidrage til at gøre det mindre svært.
GreenGo Energys nye energipark i Ringkøbing-Skjern skal baseres på vedvarende energi fra en blanding af sol- og vindenergi.

Energipark til 60 milliarder kroner skal skabe op til 500 lokale job

GreenGo Energy står bag planer om energipark i Ringkøbing-Skjern, men der mangler stadig en formel ansøgning.

Se kort: Sådan kan administrative besparelser ramme din kommune i 2024

Næsten alle kommuner skal sandsynligvis ud og finde besparelser for millioner af kroner på administrationen i 2024. Det viser ny opgørelse. Se her, hvordan det kan ramme din kommune.
Nicolai Wammen (S) slår fast, at kommunerne skal findes besparelser allerede for 2024. Samtidig læsser han flere administrative krav over på både kommuner og regioner.

Svar tyder på, at kommuner skal spare 700 mio. på administration allerede i 2024

Nyt svar til Folketinget viser, at kommunerne risikerer allerede i 2024 at skulle finde cirka 700 millioner kroner i administrative besparelser.
"Når der er søgt for 857 millioner, og der er 150 millioner, så er det nok, fordi der er for få statslige penge til de her projekter," siger Hedensteds borgmester Ole Vind (V).

Borgmestre: Penge til kystbeskyttelse rækker ikke

En pulje på 150 millioner til kystbeskyttelse er uddelt, og flere borgmestre er frustrerede. 'Der er for få statslige penge til de her projekter,' siger borgmester.