Klimaet ligger højt i bevidstheden hos vælgerne op til KV21, og de vil gerne involveres i kommunernes klimaindsats, viser ny undersøgelse.

Borgerne vil have bæredygtighed på dagsordenen ved KV21

Kommunernes indsats på klimaområdet optager borgerne og har betydning for, hvor krydset sættes ved kommunalvalget. Mange borgere vil gerne involveres i kommunernes grønne arbejde, viser ny undersøgelse.
Odense Kommuner har samlet viden om, hvordan familier kan håndtere digitale udfordringer i børns liv.

Kommune giver forældre gode råd til sunde digitalvaner

Odense Kommunes forældre til børn mellem 3 og 13 år giver nu hinanden gode råd til, hvordan familierne kan håndtere de udfordringer, de oplever i en tid, hvor det digitale fylder mere i børns liv.
Der er nu en masse statistik om integration i hver enkelt kommune samlet ét sted.

Hvordan går det med integrationen i din kommune?

Ny hjemmeside giver ud fra en række parametre et overblik over, hvordan det går med integrationen i hver enkelt kommune. Der er brug for et godt faktuelt grundlag at diskutere integration på op til KV21, mener ophavsmand.
Undersøgelse viser, at nogle medlemmer af kommunalbestyrelse har oplevet krænkende adfærd af forskellig karakter.

Byrådsmedlem udsat for seksuelt overgreb

En undersøgelse af sexisme i kommunalbestyrelsen i Albertslund afslører, at nogle medlemmer har oplevet krænkende adfærd af forskellig karakter.
Ifølge Selveje Danmark vil det have stor betydning for personer i sociale tilbud, at kommunernes økonomiske incitament til at hjemtage borgere er blevet forøget.

Selveje Danmark: 200.000 kroner pr. borger er et kæmpe incitament

Ifølge direktøren for Selveje Danmark skal man have levet i en 'kæmpe parallelvirkelighed' hvis man ikke mener, at 200.000 kroner i udligningsgevinst for at hjemtage en borger påvirker kommunernes visitering.
Der bliver demonstration i landets fire største byer torsdag 24. juni mod økonomiaftalen indgået mellem KL og regeringen.

Kommunale socialdemokrater undsiger socialministers ‘velfærdsløft’

Regeringen står stadig mere alene med sin udlægning af kommuneaftale. Nu undsiger lokale socialdemokrater også socialministerens udlægning af teksten.
Formand Ask Løvbjerg Abildgaard og næstformand Diana Stentoft fra Dansk Blindesamfund skriver om, at hjælpen til handicappede er et 'postnummerlotteri'.

Inden demonstrationer: Økonomiaftale blev en ‘mavepuster’

Med økonomiaftalen svigter KL og regeringen de handicappede, mener flere organisationer. To af dem tordner mod aftalen inden demonstrationer i morgen. Et helt byråd er også utilfreds.
Selv om der er stor fokus på hygiejne under coronakrisen, så har hver tredje kommune stadig ikke en hygiejneorganisation.

Trods corona: Hver tredje kommune følger ikke anbefaling om hygiejne

På trods af corona følger hver tredje kommune ikke en anbefaling fra myndighederne om at sikre grundig koordinering af indsatsen for bedre hygiejne. 'Hygiejnisk rengøring bekæmper sygdomme. Og ikke kun corona,' siger sektorformand i FOA.
Det er især yderkommuner med faldende eller stagnerende folketal, som kan ende i en situation, hvor de kan vinde et millionbeløb hver gang de placerer en borger udenfor kommunen.

11 kommuner kan sikre sig milliongevinst takket være ny udligningsregel

Ændring i udligningssystemet giver enkelte kommuner et absurd stort incitament til at rykke rundt på sociale klienter for at optimere deres kommunale udligning. Historisk tilfælde dokumenterer, at det kan være op til fem millioner kroner pr. borger.
Foreningerne kan med støtte fra puljen både hjælpe museer og andre i oplevelsesindustrien samtidig med at de skaber fællesskaber for ensomme.

Foreninger kan støtte den hårdt ramte oplevelsesindustri

Kulturministeriet har oprettet ’Puljen 1000 Nye fællesskaber’, som giver foreninger mulighed for at søge penge til at skabe fællesskaber og sætte gang i oplevelsesindustrien.
Aspiranterne får en introduktion til de lokale kulturinstitutioner: Kulturværftet, Værftshallerne, Museet for Søfart og m.fl., og de er også del af det kreative forløb, som de unge gennemgår.

Kommune bruger kunst til at løfte sårbare unge

Mismod er erstattet af håb og tro på en fremtid med uddannelse og arbejde for flere af de unge, der har deltaget i projektet Aspiranterne. Nu skal projektet udbredes til andre kommuner.
Venstres kommunalordfører Anni Matthiesen havde kaldt indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad i samråd om konsekvenserne ved nedlægningen af betalingskommunefolketallet. Efter samrådet er der ikke meget der tyder på, at systemet bliver ændret.

Minister advarer mod ændring af udligning

På et samråd i Folketinget advarer indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) om især Venstre og SF's krav om at overveje ændringer af opgørelsen af folketal i den kommunale udligning for at sikre de korrekte økonomiske incitamenter.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: