Flere partier i Frederiksberg Kommune har nu fortrudt, at de fortsatte samarbejdet med Nemlig.coms moderselskab, Intervare A/S.

Frederiksberg genovervejer samarbejde med udskældt madleverandør

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg fortsatte først samarbejdet med Intervare på baggrund af en revisionsundersøgelse. Men undersøgelsen afskrev i høj grad spørgsmålet om de ansattes arbejdsforhold, og nu møder samarbejdet igen kritik.
"Det her med at ringe på døre virker for mig. Men det gør det jo ikke nødvendigvis for alle andre," fortæller borgmester Christina K. Hansen (S) Holbæk.

Valgkamp er i gang: ‘Alle mine søndage er sat af til at banke på døre’

Som kandidat ved kommunalvalget gælder det om at finde sin egen stil. Og det gør det også, når man forsøger at få kontakt til vælgerne på de sociale medier. Det fortæller borgmester Christina K. Hansen (S) fra Holbæk.

Kulturens brancheorganisationer danner ny alliance

Seks aktører i det danske kulturliv går sammen i ny forening med politisk sigte, der skal styrke kulturens stemme og bane vejen for, at flere danskere mødes om kulturen.
Fremtrædende folk på Fanø får debat om kommunesammenlægning med Esbjerg til at blusse op igen.

Tidligere kommunaldirektør ønsker at lægge kommuner sammen

Der er nu igen debat om at lægge kommunerne Fanø og Esbjerg sammen. Debatten er blusset op efter et brev fra en tidligere kommunaldirektør og andre fannikkere, der mener, at især et stigende antal ældre borgere på øen gør en kommunesammenlægning påtrængende.
Politikerne i Odder byråd får ikke en god anmeldelse fra gymnasieelever, der har overværet et byrådsmøde. (Arkiv)

Gymnasieelever ryster på hovedet ad byrådspolitikeres opførsel

Gymnasieelever er chokerede over tonen, da de overværede et byrådsmøde i Odder Kommune. Her debatterede politikerne et nyt kodeks for god opførsel.
Viborg Domkirkes fantastiske freskomalerier bliver bragt til live ved hjælp af animation, lys og lyd bringes på kirkens udvendige facade - deraf navnet Inside Out.

Malerier og fortællinger bliver til animationsforestilling i domkirke

Viborgs kulturarv vækkes til live på en ny måde, når animationsforestillingen Inside Out bliver vist på Viborg Domkirke i uge 39 i forbindelse med Viborg Animation Festival.
(Arkiv) Højt humør på erhvervsskolen. Lærlinge og elever med løn under uddannelse skal have højere dagpenge end den foreslåede dimittendsats på 9.500 kroner om måneden. Det er med til at skævvride kommunernes økonomi.

Dimittendændring rammer kommuner skævt

Nye oplysninger om ændring i dimittendsats viser, at især yderkommuner kan få stigende udgifter til flere og dyrere dimittender, mens universitetsbyernes gevinst bliver større end ventet.
Så sent som i juni 2021 blev der demonstreret for flere midler til handicapområdet på Christiansborg Slotsplads. Men man bruger ikke umiddelbart færre penge på området i Danmark, end man gør i Sverige viser ny opgørelse fra VIVE.

Danmark ligner Norge og Sverige på det specialiserede socialområde

Økonomien på det specialiserede socialområde presser danske kommuner. Men det er ikke en særlig dansk tendens. Det afslører ny rapport fra VIVE. Danmark ligner nabolande som Norge og Sverige på dette område, selvom Danmark bruger forholdsvis mere på botilbud end Sverige.

Nye Borgerlige dropper ordblind byrådskandidat

Ifølge 19-årig kandidat til KV21 har Nye Borgerlige i Herning Kommune bedt ham om at trække sig. Partiet mener, at arbejdsbyrden bliver for stor, men afviser, at ordblindhed er den direkte årsag.
Syv ud af otte partier i Odense er med i aftalen om Klimahandleplan 2022.

Odense afsætter 50 millioner kroner til klimaet

Et meget stort flertal i Odense byråd har indgået aftale om Odenses Klimahandleplan 2022. Ekspert mener, at kommunen hermed lægger sig i førersædet herhjemme.
Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa Kommune, anser kommunen for at være den rene duks i det store servicerammespil, der foregår i KL på torsdag.

Kommunale dukse i Jylland overskrider ikke servicerammen for 2022

Flere jyske kommuner holder sig under servicerammen i budgettet for 2022, selvom de teknisk set må gå en smule over. De kalder sig selv dukse og de gode drenge i 'budgetklassen'.
En af KL's absolutte topfolk, borgmester Jens Ive fra Rudersdal, sender nu en klar advarsel til sine borgmesterkolleger om, at det kommunale selvstyre kan lide stor skade, hvis kommunerne ikke evner at overholde de aftalte service- og anlægsrammer.

Budgetstrid: Kommunale topfolk frygter sanktioner og indgreb fra regeringen

Frygten for statslig milliard sanktion til kommunerne breder sig i KL-toppen. Nu sender KL-bestyrelsesmedlem en klar advarsel om konsekvenserne, hvis kommunerne bryder økonomiaftalen med regeringen.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: