Flygtningebørn fra krigen i Ukraine kræver en særlig tilgang af fagpersoner i skolen og i dagplejen. Det får de nu hjælp til med nyt materiale.

Hjælp til pædagoger og lærere til håndtering af børn på flugt

Mange skoler og daginstitutioner står over for at skulle modtage børn på flugt. Med en ny rådgivning og podcastserie giver Red Barnet en hjælpende hånd til de lærere, pædagoger og andre fagpersoner, som arbejder med at tage godt imod børn på flugt - f.eks. fra Ukraine.
Socialchef i Nyborg Kommune Vickie Kramer er bekymret for, at regeringens nye udspil på handicapområdet vil medføre yderligere bureaukratisering.

Kritik af handicapudspil: Dyrt og bureaukratisk

Det bliver dyrt og bureaukratisk. Sådan lyder kritikken af regeringens nye handicapudspil, hvis mange forslag også minder om den eksisterende organisering på socialområdet.
Rikke Kallesøe Raecke, centerchef, Københavns Kommune

Københavns jobcenter skal spare 23 millioner på ungeområdet

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i København besluttede mandag at spare 23 millioner på ungeområdet i 2023. Det svarer i grove tal til 45 medarbejdere. Besparelsen kan betyde, at nogle af de unge bliver på offentlig forsørgelse i længere tid, vurderer forvaltningen.
Folketings- og byrådsmedlem Morten Dahlin (V) tvivler på, at det ville kunne hænge sammen for ham, hvis han havde børn og samtidig havde et dobbeltmandat som nu.

Advarsel: Et dobbeltmandat giver mange, mange arbejdstimer

Med udsigten til folketingsvalg inden for et års tid overvejer flere lokal- eller regionalpolitikere også at stille op til Folketinget. Men et sådan dobbeltmandat kræver mange lange arbejdsdage, fortæller to V-politikere.

Sådan fordeles 30.000 ukrainere i kommunernes befolkningsprognoser

Ny befolkningsfremskrivning viser, hvor mange ukrainere hver kommune kan forvente at få øget tilskud og udligning for i 2023. Se tallene for din kommune her.
Der er debat om, hvor dyrt regeringens handicapudspil bliver for kommunerne. Professor Jakob Kjellberg siger, det bliver både og.

Uenighed om hvor dyrt handicapudspillet bliver

Der er stor uenighed om, hvor dyrt regeringens nye handicapudspil bliver for kommunerne. Ifølge VIVE's Jakob Kjellberg er svaret et både og, da det også er omkostningsfuldt at give et forkert tilbud.
De ukrainske flygtninge i Danmark er overraskende indregnet i den nye befolkningsprognose fra Danmark Statistik. Det kan få vigtige økonomiske følger for kommunerne.

Ny befolkningsprognose får afgørende betydning for kommunernes budgetproces

De ukrainske flygtninge er overraskende indregnet i ny befolkningsprognose. Det kan få den vigtige betydning, at det demografisk udgiftspres fordobles - og fritage kommuner for stor risiko ved at selvbudgettere.
Transportsektoren er præget af tårnhøje klimaambitioner, og danskerne køber flere elbiler. Det giver udfordringer - også i turistkommunerne.

Turist-kommune vil sikre ladestandere nok

Behovet for ladestandere er stærkt voksende i disse år i takt med, at danskerne køber flere elbiler. Men bilister i yderkommuner tøver med at købe elbil af frygt for, at der er for få opladningsmuligheder. Nordjysk kommune vil nu gøre noget ved den problematik.
En trivselsundersøgelse i det kommunalt ejede spildevandselskab, Fredericia spildevand og Energi A/S, har ført til at både direktør og nyansat økonomichef har indgået en frivillig fratrædelsesordning. Det skriver Fredericia Dagblad.

Formand: Nødvendig oprydning i ledelsen i spildevandsselskab

Efter en trivselsundersøgelse i spildevandsselskabet Fredericia spildevand og Energi A/S, så selskabets nye formand sig nødsaget til at rydde op i ledelsen.
Langt, langt de fleste deltidsansatte sosu'er i Langeland Kommune takker nej til flere timer.

Undersøgelse i kommune: Kun 19 ud af 544 ansatte i ældreplejen vil gå op i tid

Langeland Kommune har spurgt de ansatte i ældreplejen, om de er interesserede i at gå op i tid. Resultatet af rundspørgen er nedslående i forhold til prognoserne om, at der kommer til at mangle hænder fremover. Mange sosu'er orker ikke flere arbejdstimer, forklarer tillidsrepræsentant.
Borgmester Karina Vincentz i Odsherred Kommune vil bringe borgerne tættere på beslutningsprocessen, når der skal lægges budgetter.

Borgmester: Borgerne skal være med i budgetprocessen

I Odsherred Kommune vil man fremover tage borgerne med på råd, inden budgettet endeligt godkendes i byrådet. Forslaget er borgmesterens, og hun vil også øge de enkelte byrådsmedlemmers budget-indflydelse.
Med en illustration fra Skovtårnet på Sjælland og syv symboler sætter KL retning i digitaliserings-politikken Gentænk Velfærden.

KL: Skærme og sensorer skal frigive hænder i ældreplejen

På grund af mangel på arbejdskraft skal så meget som muligt automatiseres i kommunerne, mener KL i ny digitaliseringspolitik. 'Det er vigtigt særligt på de menneskenære områder, at de medarbejdere, vi har, kan bruge deres tid og energi på at være der for borgerne,' siger KL-udvalgsformand.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger

Har du allerede abonnement, log ind her:

Mangler du NB Kommune abonnement, så start gratis her: