Nyt format med kulturelle gåture rundt i hele landet

Kulturmødet på Mors arbejder videre med alternative kulturmøder, og den seneste er programmet 'Tankegang'. Det er gåture i foråret rundt omkring i landet med kunstnere og kulturpersonligheder på betydningsfulde ruter
Hvis sosu'er og andre personalegrupper var blevet tilbudt lyntest tidligere, så kunne der være reddet liv, vurderer professor.

Professor: Myndigheders nøl med lyntest har kostet liv

Var lyntest hurtigere blevet rullet ud, kunne det have betydet færre coronadødsfald på plejehjem, vurderer professor. KL og minister er uenige om årsag til langsommelig udrulning af kviktest.
"Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at hjælpe andre, så vi skal også at passe på dem. Kviktest er et af de redskaber, vi har. Og det skal vi benytte os af," siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

KL til alle frontmedarbejdere: Lad dig lynteste

KL-formand opfordrer kommunerne til at rekvirere lyntest, så alle medarbejdere på plejehjem, døgninstitutioner og i dagtilbud kan blive testet ofte for corona. Snart ventes private firmaer at kunne sørge for lyntest.
Benny Würtz hyldes af borgmesteren for sit initiativ til at oprette et netværk af tidligere cornapatienter, der kan rådgive nysmittede.

Borgmester hylder frivilligt coronanetværk

En borger har på eget initiativ oprettet et korps af tidligere coronaramte, der skal berolige nysmittede med samtaler. ‘Et stærkt initiativ,' siger borgmester.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at man ved at nedbringe sygefraværet på niveau med det private arbejdsmarked kan tilføre betydeligt flere hænder i stat, regioner og ikke mindst kommuner. (Modelfoto)

Stort potentiale i lavere sygefravær i kommunerne

Den offentlige sektor kunne få glæde af ydeligere 8.200 par hænder, hvis sygefraværet bringes ned på niveau med det private arbejdsmarked, viser analyse fra DA. I kommunerne er der flest job at hente, da det gennemsnitlige sygefravær ligger højere her sammenlignet med stat og regioner.
Det nye Fredericia Musicalteater skal blandt andet lægge scene til børnemusicals, og planen er at udvikle en særlig musicalprofillinje i folkeskolen og et koncept for, hvordan børnemusicals kan komme til at spille en endnu større rolle i daginstitutioner og folkeskole.

Kommune hjælper teaterbestyrelse i gang

Fredericia har fået et nyt musicalteater - dannet efter Fredericia Teaters konkurs. For at kunne realisere ambitionen om at blive Danmarks Musicalhovedstad, kommer der et øget tilsyn med økonomien og hjælp til bestyrelsen i det nye teater.
Børn skal så vidt mulig holdes hjemme fra børnehaver og vuggestuer, opfordrer regeringen. Nu går debatten i kommunerne om, hvorvidt forældre med børn hjemme skal fritages for betaling.

Politisk flertal vil fritage forældre fra institutionsregning

Et flertal i Københavns borgerrepræsentation vil lade forældre slippe for betaling, hvis de følger regeringens anbefaling under coronakrisen og holder børn hjemme fra dagtilbud. Debatten gør ifølge borgmester, at 'kommunerne spilles ud mod hinanden.'
Skal staten under epidemier kunne forbyde ældre på plejehjem at få besøg? Det diskuteres nu kraftigt. Fotoet er fra et specielt besøgsrum med en glasvæg for at hindre coronasmitte.

Regeringen kritiseres for at videreføre besøgsforbud på plejehjem i ny lov

En stribe organisationer vil indskrænke muligheden for at forbyde besøg i ældre borgeres egne boliger på plejehjem under epidemier.
Det er pengene som afgør, om få eller mange elever kommer i specialklasse eller på specialskole, viser ny analyse.

Udsatte elevers skæbne afgøres i nogen grad af skolebudgetter

Hvis den enkelte skole skal betale for elever i specialklasse eller på specialskole, så er skolelederne mere tilbøjelige til at beholde eleverne i den normale klasse, viser ny analyse.

Store forskelle på andel af elever i specialklasse eller på specialskole

Ny analyse viser, at de store forskelle ikke kan forklares med rammevilkår. Se tallene for de forventede og faktiske forskelle for alle kommuner.
Haderslevs borgmester, H.P. Geil, vil have fagudvalgene til at finde 0,5 procent til omstillingsbidrag. (Arkiv)

Politikere på tidlig pengejagt i udvalgene

Det handler om rettidig omhu og ansvarlighed, forsikrer borgmester, inden kommunens fagudvalg skal i gang med at finde 0,5 procent i budgetterne. ‘En spareøvelse,’ mener S.