Tidligst i 2028 mener regeringen, at den har et godt nok overblik til at vurdere, om kommunerne skal beholde handicapområdet.

Kommuner beholder handicapområdet: Minister vil tidligst se på opgavefordeling i 2028

Kommunerne kan se frem til at beholde handicapområdet de næste mange år. Social- og ældreminister Astrid Krag vil tidligst se på opgavefordelingen i 2028. Det afføder kritik.
KL kritiserer forslag om besparelser på jobcentre for at være visionsløst. I værste fald kan det føre til et mindre arbejdsudbud, skriver KL i sit høringssvar til lovudkastet.

KL i markant kritik af besparelser på jobcentre

KL ​​kritiserer i sit høringssvar til lovudkast om besparelser på jobcentrene manglende visioner for beskæftigelsesindsatsen. Ændringer på indsatserne kan i sidste ende betyde et mindre arbejdsudbud, advarer KL.
Børnene og deres forældre kommer i 2023 til at mærke, at der er smalhals i en række kommuner.

Stramme budgetter rammer børn og forældre

I flere kommuner tyr man nu til besparelser på børneområdet for at få budgetterne for 2023 til at hænge sammen. Kortere åbningstider og flere lukkedage er nogle af konsekvenserne.
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) fortalte om planerne for udfasning af kul på Fynsværket, hos Fjernvarme Fyn i Odense i maj 2020. De planer er nu suspenderet de næste par år.

Fortsat kul på i Odense: Politikere beklager beslutning

Odense Kommunes økonomiudvalg har besluttet, at der skal hentes mere kul ind til kommunens kraftvarmeværk med henvisning til de stærkt stigende energipriser. Det er både en beklagelig og dårlig beslutning, men nødvendig, lyder det fra både rådmand og borgmester.

Her rammer de stigende energipriser hårdest

Der er markante forskelle på, hvor sårbare kommunerne er over for stigende energipriser. Nogle kommuner har tre gange så høje energiudgifter pr. indbygger som andre. Se hvor meget din kommune brugte på energi i 2021.
Mange overlæger har allerede forladt den offentlige psykiatri og endnu flere overvejer det. Læs hvad er er op og ned. (Arkivfoto)

Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien

Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
Borgmester Christina Krzyrosiak (S) fra Holbæk har sammen med et flertal i byrådet aftalt at afsætte 10 mio. kr. til uforudsete udgifter i 2023 til blandt andet stigende energipriser.

Flere kommuner reserverer millioner til usikre energipriser i 23-budget

I takt med at budgetterne for 2023 tikker ind fra kommunerne, bliver det tydeligt, at flere afsætter en buffer til stigende energipriser og andre uforudsete udgifter i forbindelse med en eventuel recession.

Tilgangen til seniorpension stiger væsentligt hurtigere end ventet

Markant flere får seniorpension, end regeringen forventede for bare et år siden. Det seneste år er der kommet 7.500 flere personer på ydelsen. Det presser kommunernes økonomi.
Viborg Kommune er klar med en ny række prøvehandlinger på ældreområdet, der bl.a. skal se på, om arbejdsgangene kan forenkles.

Ældreområdet i frikommune klar til nye forsøg

Viborg Kommune er klar med et nyt katalog af forsøg som frikommune på ældreområdet. Der skal blandt andet eksperimenteres med 'gåvenner' i samarbejde med frivillige og selvstyrende teams.
Morten Mandøe, cheføkonom og direktør i KL, forklarer sammen med Anders Stouge, der er direktør DI Byggeri til NB-Økonomi, hvordan kommunerne skal forholde sig, hvis vi er på vej ind i en recession.

KL og DI forklarer, hvordan kommunerne skal håndtere en recession

Danmark er på vej mod en økonomisk afmatning eller en decideret recession. Men hvordan skal kommunerne forberede sig på de dårligere tider? KL's cheføkonom og DI Byggeri giver deres bud.
Skolernes Motionsdag blev stiftet i 1982, og har derfor i år 40-års jubilæum. Det fejres med opvarmningsvideoer til inspiration af dansere fra 'Vild med dans'.

Skolernes Motionsdag i samarbejde med ‘Vild med dans’

I forbindelse med Skolernes Motionsdags 40-års jubilæum har Dansk Skoleidræt og TV2-programmet 'Vild med dans' indgået et samarbejde om en række videoer, hvor professionelle dansere instruerer i årets officielle opvarmningsdans og i en markering af Skolernes Motionsdag.
Borgmester Ulrik Wilbek kan se udfordringerne fra både regeringens- og KLs side. Men det er hårdt for kommunerne, når de både er underkompenseret på det specialiserede socialområde og nu på energiområdet, understreger han.

Regeringens afvisning af ekstra prisregulering udløser allerede nu kommunale besparelser

Kommunerne er gået i gang med at udskyde projekter og puljer i 2022. Nogle sætter en dæmper for ansættelser og laver ekstraordinære energibesparelser. Andre vil sprænge servicerammen for 2022.