Samlet set ender Nordea-fonden med at støtte 139 projekter med samlet 67,9 mio. kroner.

Overvældende interesse for at styrke de små bysamfund

Nordea-fonden lægger nu ekstra 8 mio. kroner oven i 'Her bor vi'-puljen på 60 mio. kroner, fordi der har været en overvældende interesse for at styrke aktive fællesskaber i de små bysamfund med hjælp fra fondsmidlerne.
Finansminister Nicolai Wammen (S), forklarede på et pressemøde torsdag, at statslige arbejdspladser fremover skal have to kødfrie dage om ugen. Kommunerne, som på pressemødet var repræsenteret af KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), opfordres til det samme, men der medfølger ikke samme krav.

Kødfrie dage kan være på vej til kommunerne

To af ugens dage skal der ifølge finansminister, Nicolai Wammen (S), være vegetarretter på menuen på de statslige arbejdspladser. Det lægger op til en diskussion i kommunerne, om det også skal gælde på kommunale arbejdspladser.
Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), må med al sandsynlighed opgive at få flertal i Folketinget til at forbyde profit på velfærd. Til gengæld ser der ud til at være bred opbakning til at indføre skærpet tilsyn med de privatejede sociale institutioner.

Flertal i Folketinget mod profitforbud for private sociale tilbud

Det bliver svært for social- og indenrigsminister, Astrid Krag (S), at tælle til 90, når hun skal finde opbakning til forslaget om at forbyde private sociale institutioner at tage profit ud af virksomheden. Til gengæld kan skærpet tilsyn være på vej.
Sundhedsstyrelsen har udsendt opdaterede retningslinjer for brug af værnemidler i sundheds- og ældresektoren. (Arkivfoto)

Chefer i København var for dårlige til at fortælle ansatte om coronaregler

En evaluering fra Københavns Kommune viser, at kommunen på visse områder ikke har været god nok til at fortælle medarbejderne om corona-reglerne. Det har øget risikoen for alvorlige fejl.
KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), stillede ved torsdagens pressemøde om grønne offentlige indkøb ikke krav om øget kommunal finansiering, selvom de skal købe mere bæredygtigt ind.

KL-formand: Grønne indkøb er ikke nødvendigvis dyrere

Sammen med regeringen og regionerne præsenterede KL-formand, Jacob Bundsgaard (S), torsdag en strategi for grønne offentlige indkøb. Det ser ikke ud til, at de nye krav udløser øget finansiering fra staten.
Elever på Hillerød Tekniske Gymnasium - U/NORD, mødte på skolen med mundbind i morges. Men i det offentlige rum, hvor kommunerne har ansvar for at følge nye restriktioner, mangler kommunaldirektørerne mere information.

Mundbind eller ej? Kommuner famler i blinde

Nye restriktioner om brug af mundbind skaber forvirring i flere forvaltninger. Kommunaldirektører venter på myndighedernes nye anvisninger - især på skole- og dagtilbudsområdet.
Det vigtigt, at vi får arbejdet med nærhedsdagsordenen på beskæftigelsesområdet, hvor en reform i den grad også er tiltrængt, mener Jacob Bundsgaard, formand for KL.

KL laver ønskeseddel til nærhedsreform

Kommunerne skal have langt mere forvaltningsfrihed, end de bebudede frikommuneforsøg i syv kommuner. Det mener KL, som har oprettet en ny temaside med en lang række forslag til nærhedsreform.
Et stort antal borgere bliver testet for corona, og tallene viser udbredt coronasmitte i nu 94 af 98 kommuner.

Fakta: Kun fire kommuner har ikke bekymrende smittetal

94 af landets 98 kommuner har et bekymrende corona-smittetal ifølge tal fra Statens Serum Institut. Se tallene for kommunerne her.
Skørping Station er opført i 1898 og i modsætning til andre stationsbyer fra samme tid, er den ikke anlagt i tilknytning til en eksisterende landsby, men som ren stationsby. Byen er således vokset op omkring stationen.

Skønhedskonkurrence mellem danske stationsbyer

Stationsbyerne rummer historiske, kulturelle og bygningsmæssige kvaliteter, som det er værd at bevare for eftertiden. Det mener organisationen Historiske Huse, som står bag konkurrencen 'Danmarks Smukkeste Stationsby', hvor 10 stationsbyer er nomineret.
Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg er centrum for et lukket punkt på dagsordenen i Tønder Kommunes kommunalbestyrelse.

Embedsmands politiske aktivitet til debat

Kan en kommunal fagchef arbejde for en ny lokalliste med den siddende borgmester som spidskandidat? Det er der flere meninger om i Tønder Kommune.
En midtvejsregulering på 3,4 milliarder kroner til en stigning i ikke-forsikrede ledige var en del af aftalen om kommunernes økonomi, som KL og regeringen præsenterede i maj. En stor del af det beløb ser ud til at ende lige i kommunekassen.

Kommuner står til milliardgevinst fra beskeden stigning i ledigheden

Fra midtvejsreguleringen i økonomiaftalen mellem regeringen og KL har kommunerne fået udbetalt 3,4 milliarder kroner til stigende udgifter til ekstra sygedagpenge og ikke-forsikrede ledige i 2020. Men intet tyder på, at kommunernes udgifter vil nærme sig det beløb.
Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen bliver nu nødt til at svare ombudsmanden på, hvad han egentlig har tænkt sig med mail til medie.

Ombudsmand går ind i sag om borgmesters ‘straffeaktion’

Ombudsmanden går nu ind i sag om borgmesters krav til lokalt medie om at fjerne navne. Borgmesteren lod forstå, at kommunens samarbejde med mediet kunne blive stoppet.