En række medlemmer i Dansk Skøjte Union og Danmarks Ishockey Union kan se frem til at udøve deres sport på isen lidt længere end sædvanligt i år, fordi en række kommuner forlænger sæsonen.

Kommuner opfordres til at forlænge idrætssæson

KL og de store idrætsorganisationer opfordrer fortsat til at forlænge sæsonen for de faciliteter, der danner ramme om den indendørs idræt. Mange kommuner har allerede handlet på opfordringen, skriver DIF i en pressemeddelelse.
De her seks socialdemokratiske spidskandidater har en reel chance for at vippe den siddende borgmester af pinden ved KV21. Øverst fra venstre ses: Claus Christoffersen (Helsingør), Henrik Rønnow (Haderslev), Tina Tving Stauning (Frederikssund), Michael Vindfeldt (Frederiksberg), Kasper Damsgaard (Glostrup) og Martin Sikær Kristensen (Vejle).

Analyse: S kan nå rekord med 50 borgmestre ved KV21

Kommunalvalget kan blive en fest for Socialdemokratiet. Måske sætter partiet rekord og vinder 50 borgmesterposter. Her får du indblik i, hvor S står til at vinde og tabe borgmesterkæder. Og du kan se nogle af de nye talenter, som S har på vej i byrådene.
"Vi tilbyder nu vores kunder, at de kan få en garanti mod at blive mødt med kæmperegninger for brud på vores ophavsret," oplyser chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum.

Kæmperegning for brud på nichemedies ophavsret

En kæmpe regning til Forsvarsministeriet for ulovligt at videresende et nichemedies artikler har skabt frygt for lignende opsigtsvækkende regninger i kommuner, regioner og ministerier. NB-Medier tilbyder nu kunderne garanti mod lignende sager.
Forfatter Dy Plambeck er en af de kunstnere, som har valgt en gåtur og hun vil tage deltagerne med ud i den natur, hun elsker. Undervejs bliver der talt om, hvordan mennesket og naturen er uløseligt forbundet.

Inspirerende gåtur på landet og i byen

Kulturmødet Mors inviterer til gåtur og samtale med 36 kunstnere og kulturpersonligheder i et udvalgt landskab eller en by. 'Tankegang' hedder initiativet med ture fra Nordsjælland og København til Lolland, Vestjylland og Mors.
Fordi Bornholm har været hårdt ramt af en stigning i ledigheden, hænger de selv på en tredjedel af regningen til de forsikrede ledige i 2020. Udligningen for 2022 hjælper dem nemlig kun minimalt.

Nødklausul i udligning redder ikke hårdt ramte kommuner

Selvom enkelte kommuner er blevet særligt hårdt ramt af en stigning i ledigheden, er der ikke en hjælpende hånd på vej til dem fra den særlige nødklausul i udligningssystemet.
Storcentre er blandt de institutioner, der får lov til at genåbne onsdag. (Arkiv)

Onsdag genåbner samfundet endnu mere

Restauranter og barer, indendørs idræt, superligastadioner, dagshøjskoler og storcentre genåbner alle onsdag.

Fakta: Stor forskel på udvikling i førtidspension i kommunerne

Mens tilgangen til førtidspension i 2020 slår rekord, er det fortsat færre end før reformen i 2013, der indførte ressourceforløb og satte tildelingerne i stå. Se tallene for din kommune her.
Der kom 24.400 nye førtidspensionister til i Danmark i 2020. Det er den største tilgang i over ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkiv)

2020 gav største tilgang af førtidspensionister i over ti år

En stigning i folkepensionsalderen har i 2020 bidraget til at trække antallet af nye førtidspensionister op.
Nybyggeriet af udstillingsfløjen og forhøjelsen af Vagttårnet ikke kan gennemføres efter afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet i december 2020.

Nyborg Slot er sat på pause

Kulturministeriet har orienteret Finansudvalget om en ændret økonomi i Nyborg Slot-projektet - og at dele af projektet ikke kan gennemføres pga. en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet
I følge en ny rapport fra Kulturministeriet er danskernes forbrug på tv- og film-streamingtjenester som Netflix, HBO og TV2 Play igen steget, og samtidigt falder forbruget på tekstmedier. Det vil ministeren se på i fbm. medieforhandlingerne.

Regionale og lokale medier skal styrkes

Danskerne bruger færre penge på aviser, bøger og magasiner. Til gengæld øger vi forbruget på streaming, derfor vil kulturministeren drøfte, hvordan det skrevne ord kan styrkes i forbindelse med de kommende medieforhandlinger
"Vi stiger i meningsmålingerne, og der kommer rigtig mange nye medlemmer. Så det er klart, at vi ser positivt på det kommende kommunalvalg," siger byråds- og folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) forud for KV21.

Nye Borgerlige før KV21: ‘Det går jo rigtig godt’

Nye Borgerliges byråds- og folketingsmedlem Mette Thiesen fastholder en forsigtig målsætning om 10 mandater til partiet ved KV21. Hun frygter ikke, at et skuffende valg vil hæmme partiets nationale medvind. Se hvor, Nye Borgerlige har kandidater nu.
Nye Borgerlige bliver sat på en prøve, når de de skal have omsat det, de siger på Christiansborg, til den kommunale virkelighed, vurderer forsker Ulrik Kjær.

Forsker: Forventningspres til KV21 kan holde Nye Borgerlige tilbage

Grundet fremgang i meningsmålingerne hviler der et tungt pres på skuldrene af Nye Borgerliges kandidater op til KV21. Og det risikerer at gå ud over partiets nationalt, vurderer forsker Ulrik Kjær. Se, hvor NB har kandidater nu.

INGEN KREDITKORT OPLYSNINGER

Få dit kommunale nyhedsoverblik kl. 7.00 hver morgen - gratis og uden binding i 4 uger