Kære kandidat for Socialdemokratiet

Socialdemokratiet har købt abonnement til NB-Kommune, frem til slutningen af indeværende år.
Udfyld nedenstående formular, så bliver du hurtigt og gratis skrevet op til NB-Kommunes nyhedsbreve.
Du vil herefter modtage en velkomstmail med dine login oplysninger, og du vil straks have adgang til NB-Kommunes artikler.

Vores mest læste artikler

53-årge Rasmus Bjerregaard kommer med stor erfaring til jobbet som ny kommunaldirektør i Helsingør fra 1. marts.

Ny kommunaldirektør i Helsingør

Helsingør får ny kommunaldirektør. Det bliver Rasmus S. Bjerregaard, som kommer med megen erfaring fra den kommunale verden. Sidst fra sit nuværende job som kommunaldirektør i Holbæk.

Så hårdt vil jævn administrationsbesparelse ramme hver kommune

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor stor en andel af administrationsudgifterne der skal spares, hvis alle kommuner skal spare samme beløb pr. indbygger. Se tallet for din kommune her.
Den nye socialminister mener også at hjælpen til borgere med handicap skal komme mere gelinde.

Socialminister åbner for at flytte dele af handicapområdet fra kommunerne og lover bedre service

Velfærdssamfundet skal sørge for, man får hjælp og støtte på en gelinde og tillidsfuld måde 'i modsætning til i dag,' siger socialministeren om handicapområdet. Hun lægger også op til hurtigere hjælp til borgerne, hvilket kan blive dyrt for kommunerne.

Her er kommunerne med konsekvent underbudgettering på socialområdet

'Man er jo altid mindst et halvt år bagefter,' siger borgmester i Sønderborg Kommune, der ligesom flere andre kommuner årligt har underbudgetteret socialområdet fra 2018 til 2021. Se hvor ofte din kommune har underbudgetteret socialområdet her.
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) beroliger kommunerne i forhold til frisætning af folkeskolen.

Minister beroliger kommunerne: I beholder ansvaret for folkeskolerne

Folkeskolerne bliver ikke sat så fri, at kommunerne bliver kørt ud på et sidespor. Det forsikrer børne- og undervisningsministeren på topmøde.
Det er med skepsis, at KL snart gerne ser regeringen melde klart ud, hvad den vil i forhold til frisætning af kommunerne. Det fortæller formanden for KL's Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen.

Bliver alle kommuner frisat på et område i år?

Får alle kommuner i år mulighed for at blive frisat på ét velfærdsområde, sådan som den forrige regering stillede i udsigt? Det spørgsmål presser sig på. Kommunerne vil snart gerne vide, hvad de skal planlægge efter, fastslår KL-udvalgsformand.
Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) gruer for store besparelser, der kommer til at gå hårdt ud over kommunens service til borgerne.

Borgmester om besparelser: Borgerne må overveje, hvad de skal kræve af kommunen

Med endnu en sparerunde i Svendborg Kommune på tegnebrættet opfordrer borgmesteren nu borgerne fra især middelklassen til at tænke nøje over, hvad de skal bede kommunen om af ydelser fremover.
På tværs af hele landet kan kun to kommuner sige sig helt fri fra at have underbudgetteret området i mindst ét år i løbet af perioden.

Halvdelen af landets kommuner underbudgetterer konsekvent det specialiserede socialområde

96 kommuner har underbudgetteret det specialiserede socialområde i mindst et år i perioden 2018 til 2021, mens halvdelen konsekvent har underbudgetteret i alle år.
KL-udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen sender på Børn & Unge Topmødet i Aalborg et signal til regeringen: Pas på, når I frisætter skolerne.

KL advarer regeringen mod blind frisætning af skolerne

SVM-regeringen går galt i byen, hvis den kobler kommunerne meget af for at give de enkelte skoler fri, mener KL. 'Hvis vi blindt sætter fri og privatiserer og ikke prioriterer det lokale samarbejde, vil vi forstærke fællesskabskrisen,' lyder det fra KL-udvalgsformand på topmøde.
Professor pointerer, at sorteringsanlæg til restaffald er meget bedre til at sortere især plast, end borgerne er hjemme i køkkenet.

Ekspert: Affaldssortering er slået fejl – bakkes op af skraldemænd

Førende forsker kalder regeringens affaldsstrategi for en dyr fejl - sorteringsanlæg med robotter er langt mere effektive, mener han. Ude på gader og veje er skraldemændene enige.