Vaccination på Samsø

Pressemeddelelse fra Samsø Kommune

4Her kan du læse mere om vaccinationer mod COVID-19 på Samsø. Vaccinationerne på Samsø bliver varetaget af Region Midtjylland. Bookingen af vaccinationer på Samsø vil fremover foregå lidt anderledes end i de fleste andre kommuner.

Hvornår og hvor vaccineres der på Samsø?

Vaccinationerne på Samsø vil fra den 21. april og seks onsdage frem finde sted i SamBiosen, Pillemarksvej 1, 8305 Samsø.

Hvornår er det min tur til vaccination?

Det er Sundhedsstyrelsen og Region Midtjylland, der for hver uge bestemmer, hvilke borgere, der bliver indkaldt til vaccination på Samsø. Der er nemlig få vacciner til rådighed og stramme retningslinjer for, hvem der får tilbudt vaccinen hvornår.

Det er lægerne på hospitalerne og de praktiserende læger, som bestemmer rækkefølgen for, hvilke borgere i de særlige målgrupper, der skal vaccineres. Er du i særlig øget risiko i forhold til COVID-19, og har du ikke modtaget en indkaldelse til vaccination i denne uge, kan du derfor håbe på, at indkaldelsen kommer i løbet af de næste uger.

Hvordan bliver jeg indkaldt?

Alle borgere på Samsø får et brev i e-Boks eller med almindelig post fra Region Midtjylland umiddelbart efter påske. I brevet står der, hvad du skal gøre, når du bliver inviteret til vaccination mod COVID-19.

Har du allerede fået en indkaldelse til vaccination, skal du afvente brevet fra Region Midjtylland. Heri står der, hvordan du booker tid til din vaccination.

Når du som borger står for tur til vaccination, vil du modtage en indkaldelse i e-Boks eller med almindelig post fra Statens Serum Institut. Bemærk, at der er forskel på brevet med information om vaccination på Samsø og selve indkaldelsen til vaccination. Det er to forskellige breve, som kommer forskudt af hinanden.

Hvordan bestiller jeg tid?

I brevet fra Region Midtjylland, som alle samsinger modtager omkring vaccination, står et bookingnummer, som du skal ringe til, når du bliver inviteret til vaccination. Det er vigtigt, at du først ringer, når du modtager selve invitationen til vaccination fra Statens Serum Institut.

Telefonbookingen har åben mandag og tirsdag kl. 9.00 - 13.00. Telefonbookingen kan kun benyttes af borgere på Samsø.

Hvor kan jeg få hjælp?

Har du spørgsmål til vaccinationerne på Samsø, kan du ringe til Samsø Kommune på 87 92 22 00 mandag - torsdag kl. 9.00-12.00 og igen fra 13.00 - 15.00.

Tilmeld dig til en restvaccine

Hvis du i forvejen er inviteret til vaccination, men ikke fik en tid, kan du tilmelde dig til at tage imod en eventuel restvaccine sidst på vaccinationsdagen, som er hver onsdag på Samsø. Du skal tilmelde dig inden kl. 11.00 på dagen. Du vil blive kontaktet i løbet af eftermiddagen, hvis der er ovenskydende vacciner.

Ventelisten bliver slettet hver onsdag eftermiddag, når vaccinationerne er færdige. Du skal derfor gå ind og skrive dig på igen onsdagen efter, hvis du fortsat ikke har fået en tid, men gerne vil på ventelisten.

Læs mere om restvacciner og book en tid.

Hvad er et coronapas?

Coronapasset skal vise, hvorvidt du er færdigvaccineret, har overstået infektion med COVID-19 eller er testet negativ indenfor 72 timer (med enten PCR-test eller hurtigtest). Børn under 15 år er undtaget.

Hvilke former for dokumentation er gældende som coronapas?

31. Gennemført vaccination

For at bruge vaccination som dokumentation skal du være færdigvaccineret. Vaccination vil gælde som dokumentation to uger efter, at du er færdigvaccineret. Du kan finde dit vaccinationspas i appen MinSundhed.  Du kan også:

• Downloade og printe dit vaccinationspas fra sundhed.dk, hvis du er færdigvaccineret.
  • Se og vise dit vaccinationspas på sundhed.dk via browseren på din smartphone.

Bruge andre apps, der viser din vaccination, fx MinLæge

2​2. Negativ COVID-19 test

Du kan burge en negativ corona-test som dokumentation, hvis testen er foretaget indenfor de seneste 72 timer. Den negative test kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest. Du kan finde dit testsvar i appen MinSundhed.

Du kan også:

• Downloade og printe et testpas fra sundhed.dk, hvis du er testet negativ med en PCR-test.
  • Se dit negative svar (både PCR- og antigentest) på sundhed.dk under ”Se dit COVID-19 prøvesvar” (også via browseren på din smartphone).
  • Bruge det testsvar, du modtager fra de private testudbydere, som dokumentation for en negativ antigentest.
  • Bruge andre apps, der viser dine testresultater, fx MinLæge.

13. Tidligere smittet med COVID-19

Du kan bruge tidligere smitte med COVID-19 som dokumentation. Det gør du ved at vise testsvaret fra din positive test. Er du testet positiv med en hurtigtest opfordres du til at tage en PCR-test for at bekræfte resultatet.

Din positive test skal være taget indenfor de seneste 2-12 uger. Du kan finde test-svaret i appen MinSundhed.

Du kan også:

• Se dit positive testresultat på sundhed.dk under ”Se dit COVID-19 prøvesvar” (også via browseren på din smartphone).

Hvad hvis jeg er fritaget for digital post?

Borgere, som er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinepas) direkte via fysisk post fra den 9. april. Ikke-digitale borgere vil modtage coronapasset i takt med, at de bliver færdigvaccineret.

Der vil fremover blive stillet krav om, at private udbydere af hurtigtest tilbyder fysisk dokumentation af testsvar til borgere, som ønsker det. Hos Samsø Redningskorps kan ikke-digitale borgere allerede få udleveret fysisk dokumentation for deres testsvar, hvis de ikke har andre muligheder for at dokumentere det. Der arbejdes på en løsning med hensyn til fysisk svar på PCR-test.

Mere information om vaccinationer:

Herunder finder du henvisninger til nyttige informationer om vaccinationer fra Sundhedsstyrelsen: