Vaccination af borgere og medarbejdere er i gang

Pressemeddelelse fra Helsingør Kommune

Alle plejehjemsbeboere i Helsingør Kommune blev vaccineret den første uge i januar.

Den 6. januar fik de første borgere i Helsingør Kommune en vaccination mod covid-19. Det var beboerne på kommunens syv plejehjem, der som de første fik tilbudt vaccine.

På Plejehjemmet Falkenberg blev lægen og vaccinerne modtaget med klapsalver. Og blandt de første, der fik det længe ventede stik, var Else Ovesen, som fylder 102 år i næste måned.

Jeg er ikke bange for et lille stik. Jeg håber bare, det her bliver godt på verdensplan, sagde Else Ovesen.

Borgmester Benedikte Kiær fulgte med fra Rådhuset via en Facetime forbindelse - med en tårer i øjet.

Det er en stor dag og et synligt skridt mod bedre tider, hvor vi igen kan være sammen med alle dem, vi holder af, lød det fra Benedikte Kiær.

Vaccinationen af kommunens plejehjemsbeboere skete den 6. og 7. januar. Ved samme lejlighed blev det plejepersonale, som var på vagt, vaccineret. Det øvrige plejepersonale står snart for tur. Rækkefølgen i udrulningen af Corona vaccinen er prioriteret af Sundhedsstyrelsen.

Kommunen åbner vaccine-kørselskontor

Lige nu er det gruppe to på listen, det vil sige borgere på 65+ der modtager både pleje og praktisk hjælp fra hjemmeplejen, der bliver tilbudt vaccination via brev i e-boks.

For at kunne håndtere koordinering af kørsel til vaccinecentret i Hillerød for de sårbare borgere, har Helsingør Kommune oprettet et vaccine-kørselskontor, der sørger for booking af vacciner og kørsel til de borgere, der ikke selv har mulighed for at transportere sig til Hillerød.

Lokal pop-up-klinik

I samarbejde med Region Hovedstaden har Helsingør Kommune netop fået mulighed for fredag den 15. januar - lokalt - at få vaccineret 90 borgere blandt de +65-årige, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Vaccinationerne finder sted på en pop-op-klinik i Helsingør Hallen. Kommunen tager kontakt til de borgere, der kan vaccineres lokalt.

Baggrunden for fredagens pop-op-klinik i Helsingør er, at Region Hovedstaden samlet set har 900 vacciner i overskud, som de nu fordeler til kommuner med de højeste smittetal med henblik på at prøve lokale vaccinationssteder af.

Vacciner til det sociale område

Desuden er regionen også på det sociale område i gang med at planlægge lokale vaccinationer. Helsingør Kommune har fået orientering om, at der fredag den 15. januar bliver mulighed for vaccine på fire af kommunens boenheder, nemlig Kronborghus, Kronborgsund, Ældrefællesskabet (SPUC) og Anna Anchers vej 23-43 (SPUC).

Regionen forventer også fremadrettet, at der vil blive udkørende vaccinationstilbud til de sociale institutioner, i takt med at Sundhedsstyrelsen åbner for de forskellige målgrupper.

Du kan læse mere om vaccination af borgere i Helsingør Kommune her.