Træd i pedalerne – og tænd julestjernen

Pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune

Juletræet tændes i Holte på fredag og på søndag i Birkerød.

Fredag den 25. november spiller Vedbæk Garden julen ind på pladsen foran Rådhuset i Holte. Vedbæk Garden spiller fra kl. 16.30, og borgmester Ann Sofie Orth tænder juletræets smukke stjerne kl. 16.45.

Søndag den 27. november kl. 15.30 tændes juletræet i Birkerød med masser af julestemning og sang og musik. Borgmester Ann Sofie Orth byder velkommen, og sognepræst Christian Frubech Hartmeyer-Dinesen holder juletræstalen. Duo Mosaik spiller op til fælles julesang.

Juletræstændingen i Birkerød er arrangeret af Rudersdal Kommune, Kulturcenter Mantzius og Birkerød Bymidte.

Sved på panden giver lys i stjernen

Og i år kan alle være med til at tænde lys i mørket frem mod jul, når Rudersdal Kommune inviterer til en rigtig omgang granduftende julemotion med plads til sved på panden og lys i stjernen.

På grund af energikrisen er kommunens juletræer kun tændt hver dag fra kl. 16 til 20. Men alle kan være med til at tænde mere lys i mørket op mod jul, hvis man har kvikke ben og mod på en lidt anderledes form for fitness.

Foran de to juletræer på Majpladsen i Birkerød og ved rådhuset i Holte sætter vi to cykler op, som kan bruges til at producere strøm til at tænde lys i julestjernen. Sæt dig på cyklen, træd godt i pedalerne, og efter et minuts penge tændes stjernen så.

Stjernen bliver ved med at være tændt fem-ti minutter, efter du har forladt cyklen.

Tag endelig et foto

Mens du er på cyklen, eller lige efter, er du velkommen til at tage et foto og tagge det på Instagram med #hjulirudersdal. Du bestemmer selvfølgelig selv motivet.

På den måde kan du og andre dele en masse sjove fotos med hinanden.

I alle tilfælde: Rigtig god fornøjelse.