To millioner kroner skal genstarte kultur- og fritidslivet i Herning Kommune

Pressemeddelelse fra Herning Kommune

Byrådet har bevilliget økonomisk hjælp til at puste liv i kulturen og fritidsaktiviteterne igen efter coronanedlukningen.

Fritidsområdet i Herning Kommune kan se frem til at modtage 1,25 millioner kroner og kulturlivet får 750.000 kroner. Det ligger fast efter Kultur- og Fritidsudvalget har fordelt de to millioner kroner, som forligspartnerne i byrådet i Herning Kommune har besluttet at give til genstart og reetablering af kultur- og fritidslivet i kommunen.

- Kultur- og fritidsområdet har været hårdt ramt i forbindelse med coronanedlukningerne. De har oplevet aflysning på aflysning af kulturarrangementer, og både foreningsliv og kulturinstitutionerne har været nedlukket ad flere omgange. Det har været enormt slidsomt og frustrerende. Nu er det vigtigt at rette fokus mod at skyde gang i kultur- og fritidsaktiviteterne igen, siger Johs. Poulsen, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Pengene til fritidsområdet skal blandt andet gå til at støtte fritidsforeningerne i at genetablere relationerne med deres frivillige hjælpere.

- En af udfordringerne, som fylder allermest, når vi taler med idrætsforeningerne i kommunen, det er at foreningerne ikke længere har føling med, om deres frivillige instruktører og trænere er der endnu. De har simpelthen mistet kontakten til dem, fordi det ikke har været muligt at mødes. Og hvis der ikke er frivillige, så er der heller ikke nogen hold ude i klubberne, siger Mette Skærbæk, som er projektleder for Bevæg dig for livet i Herning Kommune.

350.000 kroner af bevillingen til fritidsområdet er derfor øremærket til en pulje, som foreningerne kan søge til at lave sociale arrangementer for frivillige.

Ligeledes er 610.000 kroner øremærket til at understøtte institutioner og foreninger, der måtte have økonomiske problemer som følge af coronakrisen.

Blandt andre initiativer er der eksempelvis penge til senioraktiviteter og sommerferieprojekter for skolebørn.

På kulturområdet er der penge til at støtte arbejdet med at vinde publikum tilbage til kulturoplevelser, ligesom kommunens forsamlingshuse også får del af midlerne til at dække faste udgifter og tabt omsætning.

- Det er en ekstraordinær situation, så der er simpelthen brug for ekstraordinære midler. Vi skal have gang i samfundet igen, og her har kultur- og fritidsområdet høj prioritet, siger Johs. Poulsen.