Soldrevet julebelysning på Søborg Hovedgade

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Et samarbejde mellem erhvervsdrivende, skoleelever og kommune har stablet en alternativ løsning til den traditionelle julebelysning på Søborg Hovedgade på benene.

Elever fra GXU og lokale erhvervsdrivende er i gang med at hænge solcelledrevne lyskæder op. Foto: Elever fra GXU og lokale erhvervsdrivende er sammen ved at hænge solcelledrevne lyskæder op på Søborg Hovedgade.

På grund af beslutningen om at droppe den sædvanlige julebelysning på Søborg Hovedgade i år, har man i detailhandlens såkaldte BID-netværk fundet på en alternativ løsning, som skal skabe julestemning i gaden. Sammen med indehavere og personale fra forretninger på Søborg Hovedgade, tog 10 elever fra to-sprogsklassen på GXU – Gladsaxe 10. Klassecenter og Ungdomsskole onsdag 23. november fat på at sætte solcelledrevne lyskæder op i flagstængerne på hovedgaden, som Gladsaxe Kommune ekstraordinært havde opstillet til formålet.

Lyskæderne er indkøbt af børnetøjsbutikken Erle Perle med midler, som Gladsaxe Kommune har stillet til rådighed, og erhvervsplaymaker i Gladsaxe Kommune Andreas Fatum koordinerede indsatsen omkring eleverne fra to-sprogsklassen, som har ophav så forskellige steder som Nigeria, Iran og Ukraine.

På den måde blev en udfordrende tid onsdag formiddag for en stund vendt til en fælles lokal indsats i julens ånd.