Søg midler til dit frivillige sociale arbejde

Pressemeddelelse fra Samsø Kommune

1Nu kan du søge økonomiske midler til frivilligt socialt arbejde hos Samsø Kommune to gange årligt. Næste ansøgningsfrist er den 15. oktober 2021.

Social- og Kulturudvalget i Samsø Kommune har besluttet, at det skal være muligt at søge puljemidler til frivilligt socialt arbejde to gange om året. Derfor er næste ansøgningsfrist den 15. oktober 2021. Social- og Kulturudvalget har desuden besluttet at øremærke en del af midlerne. Det betyder, at 20 procent af midlerne vil blive prioriteret til initiativer for, med eller af børn og unge. 30 procent af midlerne vil blive prioriteret til sundhedsfremmende initiativer, mens de sidste 50 procent er ”frie midler”, som gives til projekter, der lever op til Samsø Kommunes generelle krav til uddeling af midler til frivilligt socialt arbejde. I ansøgningen behøver du ikke at gøre opmærksom på hvilken del af puljen, du søger. Du skal blot beskrive dit projekt.

Ansøgningerne vil blive prioriteret efter følgende parametre:

• Støtten ydes til aktiviteter, der finder sted i Samsø Kommune eller til udenøs aktiviteter med deltagelse af borgere bosat på Samsø.
  • Aktiviteter, der fremmer og udvikler frivilligt socialt arbejde – og gerne foregår i et samarbejde mellem flere frivillige foreninger og mellem de frivillige foreninger og Samsø Kommune.
  • Aktiviteter, der er nyskabende og understøtter relationer og netværk på tværs af målgrupper og aldersgrupper.
  • Aktiviteter, der forebygger isolation og ensomhed samt giver borgere med særlige behov nye muligheder.
  • Aktiviteter, der er åbne for alle og ikke er begrænset til egne medlemmer i en forening eller lignende.

Du kan læse meget mere om puljen samt om, hvordan du søger den her. På siden finder du også et ansøgningsskema.

Har du spørgsmål, eller savner du sparring omkring din ansøgning, er du velkommen til at kontakte kontaktpersonen for puljen til frivilligt socialt arbejde i Samsø Kommune på [email protected]