Plejehjemsbeboere i Rudersdal får booster-vaccinationsstik

Pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune

Torsdag den 15. september fik den første plejehjemsbeboer sit booster-vaccinationsstik mod covid-19 i Rudersdal, og fredag den 23. september var turen kommet til Plejecenter Sjælsø.

På Rudersdals plejecentre ruster de sig som resten af landet til vintersæsonen. Omkring 150.000 borgere i Danmark får tilbudt en booster-vaccination, og forventningen er, at mere end 90 % vil tage imod det ekstra stik. Torsdag den 15. september fik første plejehjemsbeboer i Rudersdal sit booster-vaccinationsstik, og fredag den 23. september var turen kommet til Plejecenter Sjælsø.

Udvalgsformand for Social- og Sundhedsudvalget Randi Mondorf havde lagt vejen forbi plejecenteret for at hilse på plejecenterets beboere i forbindelse med vaccinationsindsatsen:

”Når man tænker på, hvor vi startede tilbage i 2020, så er det en fornøjelse at overvære, hvordan vi nu er rustede og på forkant i forhold til at forebygge covid-19. Vi har ikke meget smitte på plejecentrene lige nu, men det giver mig en tryghed, at vi nu kan passe ekstra godt på vores ældre og sårbare borgere og holde smitten for døren”, fortæller Randi Mondorf.

Først vaccination, så gymnastik

ellen_bloch_jensen_i_sin_bolig.jpeg

En af de beboere, der får vaccinationsstikket er Ellen Bloch Jensen på 89 år, og her har der ikke været nogen tvivl om, at takke ja til stikket:

"Jeg har fået alle stik, og det er jeg helt tryg ved. Så gammel som jeg er, så bliver jeg nødt til at passe på mig selv. Min mand og jeg har altid fulgt vaccinationsprogrammerne, så det gør jeg selvfølgelig også denne gang", siger Ellen Bloch Jensen, der efter dagens vaccinationsstik allerede er på vej til dagens gymnastikhold.

"Kalenderen skal passes. Mandag går jeg til banko, tirsdag og fredag er der gymnastik, og onsdag er der oplæsning", fortæller Ellen Bloch Jensen.

Inden udgangen af september er planen, at alle beboere på plejecentrene i Rudersdal er vaccineret.

Om vaccinationsindsatsen

Fra den 1. oktober rulles covid-19 vaccinationsprogrammet til alle over 50 år ud i hele landet. Alle regioner er klar i vaccinationscentrene til at tage imod de omkring 2,3 mio. borgere, som inviteres. Ud over vaccinationscentrene, har regionerne også indgået et samarbejde med mange praktiserende læger og andre private aktører, som også tilbyder vaccination. Den 1. oktober er der også mulighed for at blive vaccineret mod influenza.

Læs mere om vaccinationsprogrammet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk/vaccination  eller på  www.rudersdal.dk/vaccination