Nu bliver det lettere at vælge bæredygtigt i Helsingør Kommune

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Helsingør Kommune

Ny bæredygtig guide samler 52 lokale virksomheder og gør det lettere for forbrugerne at vælge de grønne virksomheder.

Det skal være lettere for forbrugere, at vælge bæredygtige virksomheder i Helsingør Kommune. Derfor lancerer kommunen nu i samarbejde med GoGreen en guide, der består af 52 lokale virksomheder, der alle tænker og agerer bæredygtig i hverdagen. 

Guiden, om har navnet ”Guide til en bæredygtig hverdag” giver borgere og besøgende i kommunen en hurtig genvej til såvel mere bæredygtig forbrug som friluftsaktiviteter i nærområderne, da den kombinerer naturoplevelser med muligheden for at finde butikker, spise- og overnatningssteder, hvor der er fokus på bæredygtighed.

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig over initiativet:

 

Jeg er glad for og stolt over, at der er så mange lokale detailvirksomheder i Helsingør Kommune, der har valgt at gå forrest, når det handler om bæredygtighed. Jeg håber, at dette initiativ kan inspirere endnu flere til at gå samme vej, så vi bliver kendt for at kunne tilbyde både lokale forbrugere og et gæster et sandt slaraffenland når det gælder at kunne handle bæredygtig, siger borgmester Benedikte Kiær.

 

Hos formanden for Klima- og bæredygtighedsudvalget Mette Lene Jensen, er der også stor tilfredshed med det nye initiativ:

 

Klima og bæredygtighed kan for de fleste borgere og forbrugere være en uoverskuelig størrelse. Men alle de internationale klimarapporterne viser, at der er brug for handling – heller i går end i morgen. Med denne kampagne vil vi forsøge at motivere alle til at gøre en forskel i hverdagen der, hvor vi hver især kan, siger udvalgsformand Mette Lene Jensen.

 

I udformningen af guiden er der lagt vægt på, at guiden skal være en visuel fornøjelse, som folk får lyst til at studere og ikke mindst hænge op på opslagstavlen derhjemme eller i klasseværelset. Og er man mere til digitale løsninger, så kan man også finde Helsingør aktiviteterne i en app.

 

Guide til en bæredygtig fremtid

 

1Om GoGreen Danmark

GoGreen Danmark er et erhvervsnetværk for virksomheder, der arbejder ambitiøst med social-, miljø- og/eller klimamæssig ansvarlighed. Siden 2011 har GoGreen Danmark haft fokus på at gøre det nemt at handle bæredygtigt for virksomheder og borgere. Netværket består i dag af mere end 150 virksomheder og er en mangfoldighed af brancher, størrelser og erfaring. Virksomhederne kommer fra hele landet og med i netværket sidder ejerledere, chefer og iværksættere, der brænder for at dele best practises og erfaringer, og lære mere af andres.

Udover at facilitere erhvervsnetværk drives også portalen gogreendanmark.dk og app’en GoGreen Guide, der viser vej til de virksomheder og kommuner, hvor bæredygtighed er en del af kerneforretningen.