“Langeland i farver” af Jeppe Jøhn Hørsholm

Del artiklen:

Pressemeddelelse fra Langeland Kommune

Husk, at det er i morgen der er bogreception – fredag den 25/11-2022 kl. 16.00 på Jens Winthers Vej 12 i Rudkøbing!

Husk, at det er i morgen der er bogreception - fredag den 25/11-2022 kl. 16.00 på Jens Winthers Vej 12 i Rudkøbing!

Billede er det nu nedrevne Spodsbjerg Badehotel.

I mange år var det sort-hvide billede det mest brugte, når der blev fotograferet. Det var både af tekniske og økonomiske årsager. Selvom fotografierne er sort-hvide, så var der selvsagt farver i verden, da de blev taget. I dag er det muligt via kunstig intelligens at farvelægge gamle fotografier og derved få en ide om, hvad fotografen egentlig så igennem linsen.

"LANGELAND I FARVER" er bogen, der forsøger at kombinere sort-hvide billeder med moderne farvelægningsteknologi. I bogen findes 60 billeder fra Langeland som stammer fra samlingerne på enten Langelands Museum eller de forskellige langelandske arkiver. Bogen er således blevet til i samarbejde med alle lokalarkiverne på Langeland og Strynø, og den giver et unik og farverigt indblik i den ikke så fjerne fortid. Hvert af billederne er blevet farvelagt ved hjælp af en computers kunstige intelligens. Det er et forsøg på at kombinere moderne teknologi og sort-hvide billeder for at give os et indblik i hvordan livet på Langeland rent faktisk så ud, inde farvefotografiet blev almindeligt. Det var, som alt andet, ikke kun sort og hvidt. 

I anledning af udgivelsen holder vi bogreception fredag den 25/11-2022 kl. 16 på Jens Winthers Vej 12 i Rudkøbing, hvor vi byder på en forfriskning og en snak med forfatteren.

Vel mødt!